Widok
Hardcore w złym wydaniu
Zdecydowanie nie polecam tej szkoły. Mówi się,że poziom nauczania jest na poziomie 5 LO- jestem w stanie w to uwierzyć, to dość powszechna opinia. Poziom owszem- ale styl? Tragiczny. Odnoszę wrażenie, że uczniowie są tu traktowani jak śmieci, albo w dobrym wypadku niewolnicy. Zawalają nas sprawdzianami ponad miarę, dla każdego nauczyciela jego przedmiot jest najważniejszy- bez względu na profil klasy. Co do nauczycieli- na + zdecydowanie pani B. od WOKu, pani B. od j. angielskiego (prawdopodobnie najlepsza nauczycielka jaką w życiu spotkałem), pani L. (katechetka), umiarkowanie pan R. od historii. Szczątkowe informacje o konkursach, żadnych ciekawych zajęć dodatkowych ( obiecywali łacinę, dotąd jej nie ma), dyrekcja zdaje się być ślepa. Wyposażenie szkoły, jak i sam budynek, są beznadziejne. Jedyne co ratuje wf w tej szkole to nauczyciele, bo zarówno sala gimnastyczna, jak i sprzęt pozostawiają wiele do życzenia. Poza tym, chodząc do tej szkoły czuję się źle, tak jakby jakieś tajemnicze zło siedziało w tej szkole. Kto wie, na czym ją zbudowano? Jesteśmy tłamszeni, prowadzeni jak bydło, nasz indywidualizm jest zabijany w zarodku. Dzięki Bogu, że jeszcze tylko rok do matury...
Moja ocena
IX Liceum Ogólnokształcące
kategoria: Szkoły średnie
poziom nauczania: 5
wyposażenie: 2
zajęcia dodatkowe: 1
bezpieczeństwo: 2
ocena ogólna: 2
2.4
* maksymalna ocena 6