Widok

Hasta la vista, baby...

Nasi miejscy terroryści..
Kto jest za:

- likwidacją Straży Miejskiej/Gminnej (Gminna to samo) i powierzeniem ich "zadań" Policji.
- dofinansowaniem Policji
- jeżeli powyższe nie wypadli to przynajmniej odebrać Straży Miejskiej prawa do zatrzymywania pojazdów wszelkiego rodzaju i wystawiania mandatów, cofnięcia uprawnień tej formacji do jej początków.

Chyba każdy rowerzysta przyzna niezależnie od tego jak jedzie że widok Straży Miejskiej to stres, po co niepotrzebnie podnosić hr...
Zrobimy forumowe głosowanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
Pewnie dostałeś mandat i stąd te pretensje ?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przecież on ma rację.

Straż Miejską widuje się w akcji przy wystawianiu mandatów za parkowanie albo mandatów za sprzedaż pietruszki przez babcie-ogrodniczki tu i tam. Nic więcej. Żadne hasła poprawiania bezpieczeństwa !
;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
jadąc przez miasto skupiam się na drodze a nie na poszukiwaniu czynników stresogennych a straż miejsca do nich nie należy... chyba, że dbig jeździsz po alku - wtedy Twoje obawy są zrozumiałe ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się z Tobą, że w takiej formie w jakiej działa to teraz - Straż Miejska mogłaby zniknąć. ALE... chciałbym, żeby Policja zajmowała się ważniejszymi sprawami, jak ochroną naszego społeczeństwa.

Stres? Może i jest... ale jeśli wywalimy SM, to stres będzie przed policją - tak samo przecież, tylko organizacja inna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Co do mandatów za parkowanie to jestem jak najbardziej za karaniem kierowców parkujących swoje pojazdy gdzie popadnie i to właśnie od tego jest Straż Miejska. Gdyby nie obawa przed SM to autami zastawione byłyby chodniki, drogi rowerowe a i na torowisku tramwajowym też komuś zdarzyłoby się zaparkować. Polak ma po prostu taką mentalność że jak zostanie za coś ukarany to nie jest sam sobie winien bo złamał przepisy tylko winien jest organ karzący niezależnie czy jest to Policja, SM, ITD czy kontroler biletów w pojeździe ZKM
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

do góry