Odpowiadasz na:

Re: Haszimoto czy ktoś na to choruje?

Z nabiału właśnie jedynie różnego rodzaju sery albo serki, ale to od święta. Na początku jadłam dużo więcej, ale z postępem diety jakoś przestało mnie do nich ciągnąć.

Co do samego... rozwiń

Z nabiału właśnie jedynie różnego rodzaju sery albo serki, ale to od święta. Na początku jadłam dużo więcej, ale z postępem diety jakoś przestało mnie do nich ciągnąć.

Co do samego glutenu to najpierw sporo podjadałam i efekty były średnie, jak to początkujący. :) Potem przez około pół roku bardzo ścisła dieta. Po tym czasie odkryłam, że przeciwciała spadły z dość wysokich praktycznie do zera, bo diete stosowałam głównie na żoładek i jelita. A teraz zdarzy mi się coś zjeść od czasu do czasu. Najgorzej się czuje jak zjem pieczywo, pizze, czyli rzeczy, do których dodaje się gluten nawet celowo. Zależy od organizmu, ale ja mam straszne migreny po glutenie, kiedyś nie wiedziałam, że to od tego, ale migreny również minęły. :)

Cieszę się, że mogłam pomóc. :) Jak będziesz mieć jeszcze jakieś pytania albo odnośnie diety to możesz też na maila pisać, chętnie podzielę się doświadczeniem. :) 1000x1@wp.pl

zobacz wątek
9 lat temu
~Marta

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry