Widok
porazka !!!
ten film to jedna wielka nuuuda mimo ,ze jestem fanem gatunku.
efekty komputerowe chyba robione na ATARI 800XL
opowesc przewlekła co było widac po ludziach wychodzacych do baru.
zero klimatu zeszłych czesci!!!!!!!!!
OCENA ZA FILM 7.9 TO CHYBA GRUBA PRZESADA!!!! mysle ze 5,0 jest sprawiedliwa ocena.
efekty komputerowe chyba robione na ATARI 800XL
opowesc przewlekła co było widac po ludziach wychodzacych do baru.
zero klimatu zeszłych czesci!!!!!!!!!
OCENA ZA FILM 7.9 TO CHYBA GRUBA PRZESADA!!!! mysle ze 5,0 jest sprawiedliwa ocena.
Nie
Nieprawda 1 czesci hobbita byla przeciez lepsza od 2 wiele ciekawych scen i nawet smiesznych czego w 2 nie bylo i bylo ciagle ciemno przez co szybkie sceny w polaczeniu z 3d dawaly zly efekt.. Nie dosc ze ciemniej w okularach to jesczez nic nie widac przez te konsolowe akcje walk. Jednyka byl ciekawa a dwojka dluzyla sie bez sensu..
e tam.
nie czepiałabym się tak niezgodności z książką. Tolkien pisał Hobbita przed Władcą Pierścieni, kiedy cały wszechświat Ardy dopiero kluł się w jego umyśle, nie widzę problemu, żeby cieszyć się tym, czego on jeszcze, pisząc, nie wiedział. Pierścień w Hobbicie na przykład też był raczej dość zwykłym, czarodziejskim pierścieniem, który zapewniał niewidzialność, nie było mowy o jego panu - Sauronie.
Wiek "7+"
Sam film mi i rodzince podobał się bardzo - wszystkiego w odpowiednich proporcjach :) Natomiast ostrzegam wszystkich rodziców dzieci "7+": zabijanie jest bardzo na serio, brutalnie i z detalami, no i niektórzy "twarzowcy" mogą się dzieciom przyśnić. No ale taka jest obecnie tendencja popkultury: rzeźnia jest b.o., a jeśli w filmie pokażą kawałek cycka (lub co gorsza zwykłe ludzkie przejawy czułości) to już jest co najmniej > 16 lat. Jednak film polecam, tylko jeśli chodzi o normalne dzieci, lepiej żeby miały co najmniej 12 lat (chyba że dziecko zaliczyło już choćby grę "Dead Island").
Tragedia
Właśnie wróciłem z kina i uważam że nie opłacało się ruszać z domu. Po pierwsze film tak polepszali że wyszło beznadziejnie efekty specjalne wyglądają jak sprzed 20 lat bardziej przypomina te nowe bajki 3d niż film, (nie lubię oglądać filmów 3d ale kumple zmusili) efekt 3d tylko pogarszał sytuacje pierwszy plan wygląda dobrze ale za to drugi to tragedia, wygląda jak płaska ściana (same zielone tło bez głębi), większość aktorów gra tak sztucznie jak w "dlaczego ja", scena z płynięciem po lawie przypomina state filmy w których podczas jazdy samochodem w oknach wklejane były sceny na zielonym tle. Co do fabuły dużo z książką nie ma wspólnego no ale inaczej by nie rozciągnęli filmu na jakieś 3h. To tyle, osobiście odradzam.