Widok

Hojność PO - Taj-Mahal dla każdego

Zastanawiałem się za każdym razem jadąc autostradą A1 czy też ekspresówką do Warszawy nad ilością wiaduktów w niektórych miejscach, bo ich rozmieszczenie co kilkaset metrów budziło wątliwości. Po co 3-4 wiadukty, dwa by nie wystarczyły ?

Dziwiła mnie też ilość parkingów przeznaczonych do obsługi ruchu drogowego. Po co parking co parę minut jazdy? Zewsząd dobiegały głosy o niezwykle wysokim koszcie budowy kilometra autostrady w Polsce, a tym głosom towarzyszyły doniesienia o plajtach firm autostrady budujących. I to wszystko stawało się coraz bardziej zastanawiające.

Moje wątpliwośći rozwiała wczorajsza audycja w Radio Maryja, w ktorej opisano projekt budowy takiego parkingu i okazało się, że pod względem wyrafinowania i jakości materiałów w nim wyspecyfikowanych mógł śmiało konkurować ze słynnym kompleksem Taj-Mahal w Indiach.

To może być niezapomniane przeżycie - wysikać się w Taj-Mahal. Nie musisz lecieć do Indii. Dzięki PO.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Czytaj czlowieku ze zrozumieniem.

W deklaracjach konstytucyjnych i poszczególnych obywateli jak byk stoi lub slychać,że państwo polskie jest, w założeniu, demokracją kapitalistyczną. Taka jest deklaracja. No to ja mówię: sprawdzam i szukam, gdzie się ta demokracja kapitalistyczna podziała. Piszę o tym od 3 lat, w tym mniej węcej guście. Nie będę w kółko powtarzał wykladu. Dotarło ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie chciałem ale musiałem ci się wtrącić zetjot, bo takiej niewiedzy zalanej w sztok ignorancją, nie zniesę.

{"Patrzą a nie widzą"}

O jakiej ty demokracji mówisz ? Świeżo wybrany rząd po wyborach dokonuje zmian wbrew społeczeństwu:
- podnosi podatek VAT, na poziom najwyższy w Unii
- zrywa umowę społeczną podnosząc wiek emerytalny, ".. nie ugnę się pod naciskiem opinii publicznej ..." - mówił Tusk. Przeć tak dyktatura mówi człowieku, obudź się. Nikt nie wykonuje woli ludu, w żadnym aspekcie.

Nie ma rządów ludu, jest republika faszystowska. Jeśli faktycznie miał byś demokrację i kapitalizm to byś się nie pompował tak przy wieczornych wiadomościach o skali korupcji, marnotrastwa, rzekomej głupoty.

Piszesz tu często o przekrętach, złodziejstwach na szczytach władzy, które faktycznie są, na dodatek tylko szczytem góry lodowej. A zaraz po tym piszesz o demokracji i kapitaliźmie w naszym kraju. To jakbyś pisał, że prostytutka ma cnotę, nie ma i nie wierz w takie gadki.

W następnych wyborach wybierzesz tego którego ci polecą, Kaczyńskiego. A gdy on zrobi to samo co poprzednicy to wybierzesz Gowina. Po Gowinie wybierzesz Ziobro.

Ile razy trzeba kogoś oszukać aby zobaczył, że to schemat a nie przypadek.

Nie ma polityki dla nikogo z ludu, nie ma idiotos, są tylko nievolnikos i kurczakos w fermos.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Podstawową odpowiedzialność za państwo ponosi suweren a w demokracji suwerenem jest demos czyli lud. Zadanie rządzenia w imieniu ludu sprawuje wybrany wprawdzie rząd, ale to nie umniejsza odpowiedzialnośći ludu. A więc każdy obywatel jest odpowiedzialny za te rozliczenia. Jesteś obywatelem, ponosisz odpowiedzialność. Takich, którzy nie angażują się w politykę, starożytni Grecy określali jako "idiotos".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tylko Bóg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Cross

No to wejdźmy do pańskiej ulubionej piaskownicy i porównajmy wpisy, kto ma wiecej i na większą ilość tematów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
bo ma być marnotrawstwo bo marnotrawca,
dlatego podkreśla, z maszyną nie dyskutuj :-)
Ciekawe czy ktoś kiedys rozliczy te 150 mln zł/km?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na fakturze piszesz granit galaxy black a kładziesz zwykły bruk. I tym oto magicznym sposobem wilk syty i owca cała.

Są jeszcze lepsze rzeczy. Podczas budowy autostrad każdy wykonawca musiał SAMEMU pobrać próbkę wykonanej nawierzchni i dostarczyć ja do analizy jakościowej ! I nawet wtedy zdarzało się, że próbki nie przechodziły pomyślnie testów !

Budowa obwodnicy wokół Warszawy wychodziła około 150 milionów złotych za kilometr. Więcej niż kilometr drogi w Alpach Szwajcarskich drążonych pod górą. To dopiero jest rozmach ;)

Dla każdego kto ma rozum pewne sprawy są oczywiste. Nie ma ludzkiej głupoty jest celowe, zaplanowane marnotrastwo.

I nie ma co się pompować tylko przyjąć fakt, przełknąć ślinę i robić swoje.

P.S.
(marnotrastwo - czemu słownik podkreśla mi że te słowo jest błędne ?)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"A są gorsze rzeczy od klopotów z pęcherzem - nieumiejętność trzymania jeżora za zębami, gdy się nie ma nic do powiedzenia."

I kto to pisze!
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
@ xzx

A o pana jak nasz premier dba ? Podziel się pan z nami tą słodką tajemnicą.
A są gorsze rzeczy od klopotów z pęcherzem - nieumiejętność trzymania jeżora za zębami, gdy się nie ma nic do powiedzenia. Nic, zero, null. Albo nawet mniej niż zero, jeżeli uwzględnić tę szczytną intencję. Taki jest już, widzę, los gimnazjalisty.

I ta merytoryczność, zjawiskowa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Widzisz jak pan Premier Tusk dba o Ciebie zetjot?!

Przewidział nawet Twoje problemy z nietrzymaniem moczu. Nawet jak nie masz takich problemów, to w przyszłości możesz miec. Starzy i zgryźliwi ludzie miewają problemy z pęcherzem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry