Widok

Homoseksualiz

Obecnie zdaje się uznaje się go za normę.
Jednak czytałam kiedyś coś więcej i wynikało z tego że nadal jakieś 50% psychologów uważa to zjawisko za patologię (w tym ja również).
Gdy mężczyzna z takimi skłonnościami, drży w bliskim kontakcie z kobietą (chodzi mi o samo stanie w niedalekiej odległości)- to wydaje się być biseksualistą. Czy to jest możliwe do wyleczenia?
Może zagląda tutaj jakiś psycholog i chce się wypowiedzieć.
Zależy mi na naukowym podejściu a nie na prostackich komentarzach.
Będę wdzięczna
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli chciałaś sprowokować mój myślotok i bezsenność.. to Ci się udało ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sadylu, nie wiesz o nas wielu rzeczy ;)
A Ty skąd znasz te wszystkie szczegóły kolego ;)
Muszę z niesmakiem przyznać, ze jesteś bardziej obrzydliwa ode mnie :/
Ludzie kolację o tej porze jedzą ;]
Hemoroidy, guzki krwawnicze, krew w kale, bakterie fekalne w gardle, połączenie przyjemności z bólem...mówcie co chcecie ale w tym jest jakiś sadyzm to nie jest naturalne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale że co? Wy tak razem? ;>

Z tej strony Was nie znałem ;]

BTW:
Pamiętacie muzę, którą przywiozłem z Banina? Z tym samym kolegą byłem wówczas na zakupach w Biedrze. Kolega tylko mineralkę wziął (kierowca), ja ciut więcej.
Kiedy nadszedł nasz czas, Pan Kasjer błyskotliwie zapytał "Panowie są razem?", na co z marszu odpowiedziałem "A to widać?"
Panu zrobiło się głupio ale kolejka za nami się nieźle ubawiła :D
Oj tam dmuchania nie ma co żałować;)...to powiedziałyśmy my,Inka i Vi:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wy akceptować nie musicie ;)
Jeszcze lepiej: nie dmuchać ;]
:):):)
a to nie koleżanka broniła zaciekle tezy wzmożonej płodności...

Uwierzyłam:)

Hetero +BI =niewiadomo
BI+BI= niewiadomo

Lepiej dmuchać na zimne:)
Homoseksualizm dziedziczny?
Pewnie podobnie, jak niepłodność ;]

Z tego co mi wiadomo, to tylko Ryszard Szurkowski jest "cudownym dzieckiem dwóch pedałów" :D
Tak, gejowość przechodzi z pokolenia na pokolenie :)
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak sobie myślę...że jeśli to zjawisko jest rzeczywiście dziedziczne to lepiej sobie poszukać zdeklarowanego hetero mężczyznę:) aby później przypadkiem z dzieckiem nie mieć problemów (oczywiście jeśli to dla kogoś jest problemem)
Tego się nie da wyleczyć. Ale można zaakceptować ;)
Ale to nie zawiłości, tylko błędy frazeologiczne i składniowe ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
@ Stvoriczko. Jak sama widzisz. Staram się wysunąć jakąś myśl, ale nierzadko pojawiają się jakieś zawiłości, które są odbierane nieco inaczej.
Nie wszyscy chcą wchodzić w tok myślenia drugiego człowieka, więc efekty są takie, a nie inne. W sumie moje zawiłe wywody są różnie odbierane, ale staram się by nie szkodzić nimi, ani demonizować. Ale tak jak już wspomniałem - ten typ tak ma. :DD
Stawiałabym raczej na to, zebyś precyzyjniej formułował myśli, wtedy nie będziesz musiał przywykać do niezrozumienia. Za przekaz jest odpowiedzialny przede wszystkim jego nadawca.

"Jeśli jedna orientacja seksualna wiedzie prim w świecie ludzkim jako właściwa, to raczej trudno jest sobie wyobrazić, by pozostałe orientacje miały nie być komentowane, oceniane, by spojrzenia były pretensjonalne, a nawet dochodziło do skrajnych nienawiści. Oczywiste jest, że nie powinno być takich zachowań względem odmienności, mimo iż same w sobie szkodliwe nie są. Osobiście nie odczuwam szkodliwości homo jaką mają niektórzy."

-by spojrzenie NIE były pretensjonalne
-by NIE dochodziło do skrajnych nienawiści
-można mieć szkodliwość czegoś/kogoś?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ummm, Stvoriczko, proszę cie. Naprawdę tak to odebrałaś? Spotkałaś się kiedyś z tym by skrajne nienawiści nie były szkodliwe?; bo ja nie. Wybacz, że tak to wyraże, ale chyba opacznie zinterpretowałaś te dwa zdania. Albo źle zrozumiałaś. No, chyba, że za moimi myslami trudno jest nadążyć. Ale nie przejmuj się, ja to już tak mam. Przyzwyczaiłem się, że nie jestem odpowiednio dobrze rozumiany. :)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"by spojrzenia były pretensjonalne, a nawet dochodziło do skrajnych nienawiści. Oczywiste jest, że nie powinno być takich zachowań względem odmienności, mimo iż same w sobie szkodliwe nie są."
Hę? Szkodliwe nie są? Te "skrajne nienawiści" też?
@ wdr - a ja myślę, że jest to w pewnym sensie nawiązanie. Bo wydaje mi się, że czy to bedą pantalony czy sznurówka, to ci którzy to noszą sami sobie tą przestrzeń naruszają. Ale jak sam wspomniałeś, takie mamy dzisiaj czasy. Za sto lat może okazać się, że będzie inaczej. I trudno przewidzieć jak. A może będzie tak pieknie, że będziemy chodzić w stroju Adama? Kto to wie? :DD

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (240 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry