Widok

Homoseksualiz

Obecnie zdaje się uznaje się go za normę.
Jednak czytałam kiedyś coś więcej i wynikało z tego że nadal jakieś 50% psychologów uważa to zjawisko za patologię (w tym ja również).
Gdy mężczyzna z takimi skłonnościami, drży w bliskim kontakcie z kobietą (chodzi mi o samo stanie w niedalekiej odległości)- to wydaje się być biseksualistą. Czy to jest możliwe do wyleczenia?
Może zagląda tutaj jakiś psycholog i chce się wypowiedzieć.
Zależy mi na naukowym podejściu a nie na prostackich komentarzach.
Będę wdzięczna
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
A dlaczego ma nie chodzić o uczucie w związkach homoseksualnych ?
Jakie masz moralne prawo do tego by odbierać dwóm kochającym sie mężczyznom czy kobietom prawo do szczęścia i bycia razem.

Domyślam sie ze wzorcowe związki hetero jakimi są związki karków z blacharami albo podstarzałych biznesmenków z dwudziestkami sa oparte na platonicznym uczuciu i motylkach w brzuszkach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jedynym realnym jest problem braku akceptacji. Problem akceptacji nie jest rzeczywistym problemem, a jedynie twoim własnym, autorze. Inka, masz ode mnie łapkę w gore.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
A Ty ode mnie Skydiver :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
"Gdybyście jeszcze chcieli reszcie w jakiś przystępny sposób przybliżyć"
A to Ty nie wiesz o co chodzi? Zakochana nie byłaś? Wszystko jest tak samo, tylko jak idziecie za rękę to niektórym to się nie podoba.

Nie spychaj odpowiedzialności na innych. Jesteś dorosła i sama ponosisz odpowiedzialność za swoje postawy. Nie akceptujesz i to jest wyłącznie TWÓJ wybór. Nikt się do tego nie przyczynia.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
To jak założysz ten swój watek czy jedna nie Stvoriczko?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A po co? Tu jest wątek o homo.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dajcie sobie spokój z tym tematem. Ta dyskusja do niczego nie prowadzi, zaraz zacznie się wojna na noże i tyle z tego.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (161 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

do góry