Widok

Hotel "Orle" Sobieszewo - Jakieś opinie? Na co zwrócic uwagę?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Po pierwsze - najważniejsze .... Witam Was forumki :) Jestem "nowa" :)

A po drugie ... jak w temacie :)
Czekam na newsy, opinie itp. Właściwie to termin juz mamy zarezerwowany na 2009 rok, ale proszę o porade - na co zwrócić uwagę, czego dopilnować , co uwzgędnic na umowie itp.
Może któraś z Was miała tam wesele i podpowie kilka rzeczy.

Pozdrawiam :):):)
image

Sprzedam musznik i kazmizelkę

mail : karolcia_vel@wp.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam tam wesele w sali na górze i z tego co pamiętam wszystko było dopracowane i nie musiałam się niczym martwić:)

image
fotografia ślubna, chrzciny, ciąża,rodzinnie- http://www.betrisa.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Betrisa - dziekuję :)

Ale powiedz mi, która to sala?? Byłam tam kilka razy - ale tylko na jednej :) a podobno są dwie - jedna na 80 os. a druga na 100 - lub wiecej. Ja bedę miała w tej drugiej ( naprzeciwko WC ;) )
image

ja miałam na 50 osób, więc w sali na górze. ładnie tam jest i mają fajny tarasik. Wchodzi się po schodkach obok sali na dole.

image
ja w sumie też biore pod uwage ten hotrel,piekne położenie,a jedzonko jakie? jakie miałąś menu i jakie były ilosci?

ja
aluska26 po 3 latach to trudno mi dokładnie opisać menu ale jedzonko było dobre. Mieliśmy zmiksowene z kilku menu które mieli. Goście sobie chwalili i nikt nie głodował;)

image
własnie chodzi o to jedzonko,bo w wiekszosci hoteli jakie sprawdzałąm jedzonka było niewiele a ceny kosmiczne.....

ja
Więc ja będę miała w tej drugiej sali.

Asiulka - byłam tam na weselu w maju. Jedzonko było pyszne!! Mogę wysłać Ci menu na maila jeśli chcesz. Najtańsze jest za 150 zł, a potem za 170 - i własnie ja skłaniałabym sie do tego. Oni płacili 195 zł - ale chyba ze względu na to, że chcieli wiecej mięska :). (Jakoś tak tak, bo zawsze jest przypuśmy 50-czy 60 kawałków na osobe-nie wiem dokładnie, a oni chcieli żeby było więc, więc chyba dlatego dopłacali).

Miejse jest piekne.... Morze, las.
Urzekły mnie poprawiny w "plenerze" - własnie o cos takiego mi chodziło (grill na świerzym powietrzu itp. :) ). Choć musi dopisać pogoda (ja mam 26 września) ale jest tam tez zadaszenie.

Jedyne co mnie marwti do czy miejsca do tańczenia nie jest za mało... ?????

Poza tym obsługa bardzo miła, toalety ładne i co najważniejsze czyste :)

Jedyne co rozpraszało gości weselnych na tamtym weselu - właściwie młodzież - to to że na dole jest dyskoteka .... Co prawda sama tam byłam :):):) no ale... nie chciałabym żeby na moim weselu goście tam chodzili :):)
image

jak my mieliśmy wesle u góry to na dole też było inne wesele. Jakoś mi to nie przeszkadzało i tylko jak schodziłam na dół to słyszałam muzykę. Miejsca do tańczenia na 5o kilka osób było dosć.W trakcie wesela wyszliśmy na mini plener nad morze. Następnego dnia ten grill w lesie jest naprawdę super

image
ja mam tam wesele 13 września br. Dam znać jak wszystklo wyszło :)

Sprzedam Farage Lolita :)

[url=http://www.abcslubu.pl]image

Czekamy na relacje :):):):)

Betrisia - ja będe miała wesele na tej większej sali - pod Twoją :)
Chodzi mi o to, że na dole jest normalna dyskoteka i młodzież tam schodzi :)
Co do zdjęć na plener i poprawin - to tak jak mówisz -SUPER. To mnie urzekło najbardziej :)
image

W Orlu super i jedzonko i obsługa a przede wszystkim położenie ,kto lekko zmęczony na pół godzinki na plażę i z powrotem na balety do rana.I jeszce jedno Unikajcie Bartana w Sobieszewie.
hey Betrisa:)
Ja biore slub w przyszly sierpien:)
czy moglabys mi przeslac jakies fotki na maila prosze: gravir@wp.pl
Zastanawiam sie nad tym Hotelem na nasze wesele!
prosze o porady, a i jak jest z alkoholem? mzna wlasny zakupic?
pozdrowionka:)
gravir
Witam.
Pytanie odnośnie sali mniejszej (górnej). Zastanawia nas czy jeżeli odbywają się równorzędnie dwa wesela nie koliduje to ze sobą pod kątem
a) mieszania się muzyki
b) toalety dają radę
Będe wdzięczny za wszelkie info bo wtedy moja narzeczona będzie spała spokojnie a tym samym ja.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja byłam w Orle na weselu koleżanki w maju. było bardzo fajnie, jedzenie i dobre i duzo, jedyne co mnie drażniło to ze obsługa za szybko zabierała talerze (nawet jak siedziałam przy talerzu i na sekunde odłożylam sztućce w pozycji majacej mowić "nie zabierac!" to i tak pani lapała za talerz zeby go wynieść) No i poprawiny - super! fajne miejsce, dobre jedzonko (pyszne pierogi, żurek, ogórki mniam:) Pokoje takie średnie, ale to przeciez wesel jest najważneijsze :) miejsca do tanczenia (na dolne sali) bylo wystarczajaco (było chyba ok80-90 osób)
My mamy tam 30.08 na dolnej sali. Wczoraj ustalałam szczegóły z panią zajmującą się tam weselami, jestem bardzo zadowolona z rozmowy, rozwiała moje wszelkie wątpliwości. Sala od zeszlego roku zosała wyremontowana, wygląda jeszcze lepiej, wymienione zostaną te niezbyt ładne firanki na rolety rzymskie oraz zamówiono już białe pokrowce na krzesla ( tylko nie wiadomo czy dojdą do mojego wesela:(). Zrezygnujemy jednak z poprawin w plenerze ponieważ ani w osadzie ani w tych większych wiatach nie ma brukowanej podłogi przy stołach tylko jest piach. Ja mam juz szpilki kupione na poprawiny, mamy też przygotowały kreacje które nie bardzo nadają się na zabawe na dworzu. Zamiast tego wybraliśmy dyskotekę na dole. Dam znać po jak wszystko wypadło, ale czuję, że nie ma się czym martwić.

białe pokrowce? łał... chyba musze sie wybrać do nich... widze duzo sie zmieniło :) mam nadzieje ze do 13 09 dotrą :)

lux - a może my byłyśmy na tym samym weselu??? 31 maja?? :)

Co do obsługi - racja, dobrze, że mi przypomniałas - zwróce im na to uwagę.
Co do sali - do tańczenia ... niby było ok, jednak u mnie więcej gości. Tam też aż tak duzo naraz nie tańczyło i jakos wtedy nie odniosłam takiego wrażenia - zreszta wtedy nie parzałam na to pod katem swojego wesela - to też inaczej.
Pomyślałam o tym póżniej, że jednak wydaje mi się troszkę mała. Moja mama uspakajała mnie, że tylko mi se wydaje, ale mój przyszły mąż troszke mnie poprał podczas oglądania filmiku z wesela...
Mam nadzieję, że to tylko złudzenie ;) W poniedziałek jedziemy dokadac pewne sprawy, więc wszystko obadam :)

Co do poprawin .... rewelacja :) To głównie chyba własnie poprawiny przewazyły naszą decyzję o zrobieniu wesela własnie w Orle.

image

OOooooo super!!! Może to doda jeszcze więcej uroku

A menu jakie wybrałas??

image

ja mam menu te tańsze ale ze zmianami :) co do poprawin jeszcze sie nie zdecydowalismy ale chyba piekiełko...

a co dodałas?? to nie wyjdzie mniej więcej tak samo??

Może masz dopisane i lepeij Ci wysłać na maila??

image

byłam jako gość w czerwcu br. i serdecznie polecam

córcia nr1
image

córcia nr2
image
tzn zrezygnowaliśmy w ogóle z jakichkolwiek ryb w galarecie- nikt z mojej rodziny ich nie je, galareta rozpływa sie pod wpływem ciepła i leży to takie rozplaskane na półmiskach..., teraz juz dokladnie nie pamiętam co pozmienialam bo ześmy to rok temu tworzyli, wiem też ze coś z mięs wyrzuciliśmy i dodaliśmy coś innego...

acha i dekoracje robię sama wiec jakby ktoś chcial potem skorzystać z pomysłu to zapraszam :)

No własnie bo właściwie oni dekoracji jako takiej nie robia ....

Mam nadzieje, że podzielisz się pomysłem i pokarzesz zdjątka :) Napewno skorzystam :):):)

image

co do ryb to nie wiem nie pamiętam ale mi bardzo smakował schab nadziewany(śliwką, morelą) właśnie w galarecie PALCE LIZAć! :P i wcale sie ta galaretka nie roztapiała

córcia nr1
image

córcia nr2
image
karolcia-poprosze menu na mail,,,dziekuje,czy kupujesz tez tam nocleg? ja potrzebuje dla ok 45 osób....

ja
hihi :) nie, ja byłam tydzien wczesniej :) co do obsługi to inne osoby tez na to zwrócily uwagę, nie wiem z czego wynikało szybkie znikanie talerzy, moze trzeba powiedziec obsludze ze jak sztucce leżą w pewnej, okreslonej pozycji to cos znaczy? :-) ale to szczegół, podejrzewam ze można to "poprawić" :)
Mamy menu za 170. Wymienilismy salatke grecka na sałatkę gyros. Byliśmy ostatnio na weselu i salatka grecka podeszła wodą i wygladała nieestetycznie, żaden z gości jej nie tknął. Zrezygnowaliśmy ze śledzików
na rzecz łososia. Dodatkowo mamy lody po obiedzie.

ajj... uz mysłam, że może bawiłysmy sie razem ihhihihihi

Co do "zbierania talerzy przed nosa" to myślę że to dopracuję :)
Schabiku nie jadłam osobiście, ale słyszałam że był bardzo dobry :)

Z tą sałatką - dobry pomysł, bo to prawda, że podchodzi wodą i wygląda nieestetycznie - przez co nikt jej nie chce jeść :)

image

karolcia-poprosze menu na mail,czy ciasta we własnym zakresie? alkohol mozna wnosic? czy ty tez wykupujesz noclegi?

ja
ciasto we własnym zakresie, nie ma korkowego, tort piętrowy i apartament dla nowożeńców gratis

a czy któras z was ma moze zdjecia sali,stołow itp....

ja
ale jak to jest z tą dyskoteką na dole?? jest wesele i obok sali ludzie przechodzą na dyskotekę (jacyś wczasowicze czy miejscowi??) boże to jakiś koszmar
Kajcia czy to ty?? hi hi
ja nie jestem Kajcia
tak Kasiunia :) to ja :):):) hiihihihih ale mnie wyczaiłaś :D

image

aluska - wysłałam Ci menu. Tam masz wszystko napisane odnośnie ciast itp.

Nie ma korkowego

image

super,dzieki,już czytam...

ja
karolcia-a nie uwazasz,że w opcji za 170zł jest jakos mało mieska i sałatek,czy mozna to zmodyfikowac? i soki/napoje 0,5 litra na osobe,mozna wniesc swoje???? a dysponujesz zdjeciami sali?

ja
Maga18 napisał(a):

> ale jak to jest z tą dyskoteką na dole?? jest wesele i obok
> sali ludzie przechodzą na dyskotekę (jacyś wczasowicze czy
> miejscowi??) boże to jakiś koszmar
na dole jest taki nocny klub ale nie zauważyłam żeby to jakoś kolidowało z weselem..

córcia nr1
image

córcia nr2
image
Przestraszyłam się bo mam tam za tydzień wesele i nie chce żeby mi goście pouciekali :-(
będzie dobrze! mnie - jako gościa od strony lokalu nic negatywnego nie spotkało i nawet zdziwiłam sie, że dziewczyny pisały wyżej że talerze były za szybko zabierane bo nas za każdym razem sie panie kelnerki pytały czy mogą zabrać i w sumie fajnie było bo był porządek- brudne talerze regularnie wymieniane :)

wszystkiego dobrego!

córcia nr1
image

córcia nr2
image
aluska - Co do mięska - uważam, że jest ok.
Byłam w maju na weselu u koleżanki i miała takie samo menu (tylko wzięła kilka kawałków miesa wiecej bo bała się, że bedzie za mało "sztuk").

Soki, wodę - ogólnie napoje można swoje wnieść bez problemu.

Ja w poniedziałek jade dowiedzieć sie jeszcze kilka rzeczy, ale podejrzewam, że menu można zmodyfikować bez problemu :):):)
Wszystkiego sie dowiem i dam znać.

Może chciałabyś wiedzieć coś jeszcze to ewentualnie mogłabym zapytać???

image

Jakieś zdjatka mam, nie pamietam czy bedzie dokladnie sale widac.
Wieczorkiem postaram sie wysłać

image

karolcia-czy sale w tym hotelu sa wyremontowane?czy krzesła sa miekkie?czy widziałas pokoje "na żywo?" czy wnetrze jest zadbane? ja tez planuje przyjecie prawdopodonie własnie tam,po wakacjach przejade sie tam,u mnie wszycy beda przyjezdni tzn.około 50 osób i teraz nie mam pojecia czy mozna i za jaka opłata wynajac pokoje np. na dobe,bo jedak moi goscie beda potrzebowali czasu aby sie odswiezyc.odpoczac itp......

ja
aluska - jeśli będziesz miała na 50 os. (-nie wiem czy dobrze zrozumiałam??? ) to będziesz miała w tej innej sali - na górze (ona jest chyba do 80 os. ) Nie wiem jak ona wygląda, bo tam nie byłam.
Ja będę miała na tej wiekszej - na dole. sala jest wyremontowana (więc tamta najprawdopodobniej też). Wejdz sobie na stronkę internetową w galerię.

Krzesła są miekkie - wygodne. Jak się dowiedzia łam na forum - będą też na nie wkrótce pokrowce.

Pokoje nie są za rewelacyjne, nie są też złe - ale szału nie robią :) Moi rodzice byli w innej częsci hotelu i twierdzą, że mieli inny pokój niz my.
Cena 50 zł. - to naprawde nie wiele ( w porownaniu do cen gdzie indziej... ) a przecież nie potrzeba luksusów ... ważne wesele :) poza tym moi goście też tam będą sie szykować przed weselem, a po weselu do poprawin to zaledwie tylko kilka godzin snu i każdy mysli o tym, żeby jak najszybciej sie położyc nie ważne gdzie ;). Tak szczerze, to sala jak sala - przekoanały mnie poprawiny w plenerze i tanie noclegi :) ja mam ok 90 os przyjezdnych ... a może z 20 z Gdanska ... ale dla wszystkich robie nocleg.
Myślę że co do ceny - to bedzie można sie dogadać .. no ale zobaczymy w poniedziałek :)

image

aluska - wysłałam zdjątka :)

image

aluska26 u mnie wszyscy goście też około 50 nocowali w hotelu, większość była z trójmiasta ale przez poprawiny zostali na noc. Cen nie ma co pisać, bo teraz zapewne są inne. Pokoje były ładne.

image
dziewcvzyny dzieki za podpowiedzi i opinie.ja tez mam tam wesele w czerwcu 2009. na duzej sali.troche obawiam sie tej dyskoteki bo to roznie bywa,ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.nie mam jeszcze nic uzgodnionego wiec jeszcze raz dzieki bo bede wiedziala na co teraz zwrocic uwage.
ja bylam na studniowce i bylo super:) jedzenie super obsluga tez:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Hej,

ja miałam tam wesele w maju tego roku.
Mogę tylko polecic, wszyscy byli zadowoleni, zero niespodzianek niemiłych.
Menu za 170 pln - jedzenia duzo i smaczne (łosos na parze super) - bo nikt nie narzekal.
Sala na dole ok 90 osob.
Obsluga miła. Pokoje ok, bez rewelacji, ale placilismy 45 pln od sosby za nocleg.
Poprawiny 40 pln od osoby w klubie na dole (bo na dworze padało)

Jeżeli macie jakieś pytania - to pytacjcie.
pzdr
grazka
Witam
Miałam tam wesele w 2007 roku z czystym sumieniem mogę polecić ten lokal. Sala na dole na 100osób jest wystarczająca. Obsługa bardzo miła, jedzenie bez zarzutów sporo tego było. Myśmy wynajmowali jeszcze tam pokoje dla gości i mieliśmy poprawiny. Goście mogli sobie pójść na plażę, przejść do lasu w pewnym momencie impreza nawet przeniosła się na plaże. .hotel nawet na poprawiny sam dał nam dj więc o muzykę się nie musieliśmy martwić. My mieliśmy wystrój morski i wszystkim się podobał. Decyzja trafna i nie żałujemy.
dziwczyny prosze wklejcie jakies fotki tych sal,bo na ich stronie niewiele widac,,,,,

ja
Cieszę się, że same pozytywne opinie na temat Orle :)

Grażka zmienialiście menu??
My mamy mieć poprawiny w plenerze, ale jak pogoda dopisze to tak jak Ty - w klubie. Tylko, że w plenerze 50 zł, więc myślę, że cene zminią jeśli miałyby się odbyć w klubie??

Duzo jedzonka z wesela wam zostało na poprawiny??

image

wkleje fotki i całą relacje po 13 września :)

Kasiasta i jak tam po weselichu??? czekam na newsy :):):) i fotki oczywiście :):):)

No pokaż ten pomysł na dekorację!!! :)
Posłuchaj a Ty mogłaś wykonać dekoracje we własnym zakresie??

czekamy czekamyyyyy :)

image

hejka!
A więc: jeżeli chodzi o samo wesele bylo świetnie- jedzonka dużo i bardzo dobre, obsługa ok. Było parę niedociągnieć np. to ze jak weszliśmy na salę to kelnerka nie wiedziala ze ma nam podac szampana- trochę smiesznie wyszlo bo mama moja do niej mrugala i machała hehehe, i to ze przed hotelem spotkaliśmy sie z druga młodą parą która akurat na te samą godzine miała więc troche sie wkurzylam...
Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni- Pani która to wszystko oprganizuje spiasała się bardzo dobrze, wszystko było wg ustaleń.
Pytajcie dziewczęta jak chcecie coś wiedzieć.

Acha i polecam naprawdę bardzo gorąco zespół "od A do Z" każdy się bawił świetnie, ludzie nie schodzili z parkietu , spiewali i grali cudowanie ;)

Super, że sie wszytskio udało ... no oprócz tych małych wpadek ....

A powiedz mi .... czy były lampeczki na oknach zawieszone?? Bo widziałam, że teraz są rolety ... :/

Prosimy o fotkiiii :)
Was i dekoracji!!!!!!!!!!!!!!

image

nie nie lampeczek nie bylo ;) ale sala była przystrojona przepięknie ;) jak będe mieć zdjęcia to wkleje ;)

szkoda tych lampeczek .. :)

Czekam z niecierpliwością :)

image

aa kto wam salę dekorował???

image

Kasiasta jakieś zdjątkaa???? :)

image

Kasiu, a mogłabyś może wysłać mi też jakieś fotki? Ja już się prawie zdecydowałam na hotel Orle (o czym m.in. zadecydowały Wasze pochlebne wypowiedzi :), ale dokładnie nie wiem, jak będzie wyglądała sala.
Dekorowałaś ją sama?

A ten gratisowy tort był dobry? Myślicie, że można go zamienić na coś innego? np. szampana albo właśnie dekorację? Nie orientuję się jeszcze dokładnie jak to wygląda, bo tylko raz rozmawiałam z panem przez telefon.

BTW, straszna szkoda, że nie robią wesel w lipcu, nie? :(
noi Kasia się nie odezwała :(

image

Może jest w podróży poślubnej w 80 dni dookoła świata? ;)
prosze o fotki,,,,
image
image
image

image
image
image
image
image
image
Fotki zrobiłam tak na szybko przed przyjazdem młodej pary, która miała tam wówczas wesele. Sala jest naprawdę śliczna sama w sobie i moim zdaniem nie potrzebuje przesadnej dekoracji.Taka właśnie jak na zdjęciach w zupełności wystarczy. Będę miała tam wesele w przyszłym roku i dotychczas jestem bardzo zadowolona. Pani, która zajmuje się organizacją jest bardzo miła i pomocna :-)
Pilnie odsprzedam termin weselny 03 sierpnia 2013 w hotelu Orle w Sobieszewie. Wpłacone 5.000zł kaucji, cena do negocjacji.Aktualna oferta weselna na stronie hotelu: http://www.orle.com.pl Zainteresowanych proszę o kontakt:kredka78@wp.pl.
http://www.orle.com.plza/
http://www.orle.com.plza
witam, w orle bylem wiosna 2013, pracowalem kiedys w kilku hotelach o wyzszym i nizszym std i wiem czego mozna sie spodziewac. co do obslgi recepcji to jak wiatr zawieje raz milo raz az strach o cos poprosic. czystosc i sprzataczki tu stawiam jedna z wyzszych ocen, zawsze ladnie, schludnie czysto. jedzenie procz pieczywa ponizej normy, sery czasem nie nadawaly sie do jedzenia, podobnie z wedlinami. cieple posilki byly z wczesniejszych o dzien obiadow wiec nic co raczyloby podniebienie. fajnie bo blisko do plazy i w miare ok z transportem. sauna jacuzi i inne "atrakcje" w normie. nie polecam rowerow, rozpadaja sie i sa malo konfortowe do jazdy po wyspie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Sobieszewo

Alma Sobieszewo 16.08.2023 (5 odpowiedzi)

Może ktoś jedzie własnym autem z Mazowsza . Chętnie się zabiorę I podzielę kosztami

do góry