Widok
-z h to tylko jedynka i tylko z dieslem ...
http://www.humvee.net/
http://www.humvee.net/
Google prawdę Ci powie:
http://www.samochody.mojeauto.pl/hummer/zuzycie-paliwa/hummer_h2.html.
http://www.samochody.mojeauto.pl/hummer/zuzycie-paliwa/hummer_h2.html.
W zasadzie powinienem ciebie olać i twoje zaczepki ale ci odpiszę.
Pytam, bo kto pyta nie błądzi; to po pierwsze. Po drugie, to że ktoś interesuje się jakąś marką samochodu nie oznacza, że chce go kupić. Przy użytkowaniu samochodu zawsze szuka się oszczędności i nawet osoby zamożne ich szukają, także twoja teza jest bardziej niż błędna.
Dla szpanowania to kupuje się Ferrari albo Lamborghini - a dla ciebie Hummer to szpan. Wniosek taki, że w życiu nie jechałeś dobrym samochodem, a bardzo byś chciał i zżera cię nienawiść do tych, którzy mogą mieć lepsze auto od ciebie.
Pytam, bo kto pyta nie błądzi; to po pierwsze. Po drugie, to że ktoś interesuje się jakąś marką samochodu nie oznacza, że chce go kupić. Przy użytkowaniu samochodu zawsze szuka się oszczędności i nawet osoby zamożne ich szukają, także twoja teza jest bardziej niż błędna.
Dla szpanowania to kupuje się Ferrari albo Lamborghini - a dla ciebie Hummer to szpan. Wniosek taki, że w życiu nie jechałeś dobrym samochodem, a bardzo byś chciał i zżera cię nienawiść do tych, którzy mogą mieć lepsze auto od ciebie.
kiedyś rozmawiałem z użytkownikiem/właścicielem hammera. Pytałem o spalanie to powiedział, że jeżdżąc delikatnie to 20l spali a jak się trochę bardziej aktywnie operuje pedałem gazu to 30 wciąga.
mnie ciekawi inna kwestia związana z hmv, czy to prawda , że trzeba posiadać kategorię C prawa jazdy aby tym jeździć ? ktoś kiedyś wygłosił teorię, że jest to auto powyżej 3,5 tony i dlatego C wymagane.
ale skoro C to i konieczny byłby tachograf. Czyż nie ?
niech ktoś kompetentny w tej sprawie się wypowie.
mnie ciekawi inna kwestia związana z hmv, czy to prawda , że trzeba posiadać kategorię C prawa jazdy aby tym jeździć ? ktoś kiedyś wygłosił teorię, że jest to auto powyżej 3,5 tony i dlatego C wymagane.
ale skoro C to i konieczny byłby tachograf. Czyż nie ?
niech ktoś kompetentny w tej sprawie się wypowie.
Zastanawiam się nad różnymi opcjami. Hummer zwyczajnie mi się podoba, nie lubię byle jakich aut, bez klimatu...i to nie kwestia kasy, czy jakiegoś lansu, bo już za stary jestem na takie pitolety.
W zasadzie jestem przywiązany do marki BMW ale z przykrością stwierdzam, że robią co raz gorsze samochody i pisze się już o tym oficjalnie.
Na nasze drogi to tylko terenówka:) Zawsze można "zjechać z asfaltu". Ale priorytetem jest również wygoda i w miarę rozsądne spalanie - 30l/100km...nie dla mnie:)
W zasadzie jestem przywiązany do marki BMW ale z przykrością stwierdzam, że robią co raz gorsze samochody i pisze się już o tym oficjalnie.
Na nasze drogi to tylko terenówka:) Zawsze można "zjechać z asfaltu". Ale priorytetem jest również wygoda i w miarę rozsądne spalanie - 30l/100km...nie dla mnie:)
Bardzo dobre opinie słyszałam o Land Rover'ach. Model Discovery III jest przez znajomego bardzo chwalony. Twierdzi, że naszpikowany elektroniką, ale prowadzi się rewelacyjnie.
Podobnie zachwyca się o Toyotą Land Cruiser. Przy 4l silniku spalanie na trasie jest w granicach 8l, natomiast w mieście jakieś 12l. Piszę o dieselu.
Z jego opinią byłaby skłonna się liczyć, bo od wielu już lat jeździ samochodami terenowymi i przetestował ich bez liku. Można rzec "zęby na nich zjadł".
Sama ostatnio przymierzałam się do Jeep'a. I tak troszkę poczytałam. Muszę przyznać, że czułam się komfortowo. Jednak powinnam nadmienić, iż dla mnie priorytetem jest dosięganie do pedałów :)))
... aaaa i czy w tylnej szybie cokolwiek widzę :)
Podobnie zachwyca się o Toyotą Land Cruiser. Przy 4l silniku spalanie na trasie jest w granicach 8l, natomiast w mieście jakieś 12l. Piszę o dieselu.
Z jego opinią byłaby skłonna się liczyć, bo od wielu już lat jeździ samochodami terenowymi i przetestował ich bez liku. Można rzec "zęby na nich zjadł".
Sama ostatnio przymierzałam się do Jeep'a. I tak troszkę poczytałam. Muszę przyznać, że czułam się komfortowo. Jednak powinnam nadmienić, iż dla mnie priorytetem jest dosięganie do pedałów :)))
... aaaa i czy w tylnej szybie cokolwiek widzę :)
Podsumowanie:
Dyskusja na forum dotyczy wyboru samochodu terenowego, głównie Hummera H2/H3, z naciskiem na spalanie paliwa, które użytkownicy szacują na 13-30 litrów na 100 kilometrów w zależności od warunków jazdy. Uczestnicy porównują Hummera z innymi terenówkami, szczególnie Land Roverem, Toyotą Land Cruiser i Jeepem, omawiając zalety i wady każdego modelu pod względem komfortu, wydajności i kosztów eksploatacji. Wątek zawiera również rekomendacje polskiego pojazdu Honker 4x4 jako alternatywy patriotycznej oraz liczne spory między uczestnikami na temat tego, czy Hummer to praktyczne rozwiązanie czy tylko szpan, przy czym niektórzy użytkownicy dzielą się doświadczeniami z rzeczywistą eksploatacją tych pojazdów.