Widok

Hummer H2/H3

Jakie jest Wasze zdanie o tych samochodach? Pytam zupełnie serio.

p.s. trollom sugeruję nie zaśmiecać wątku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ogólnie auto fajne, ale pali jak smok
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Właśnie to spalanie mnie zastanawia. Szukałem faktycznych danych o spalaniu (żadne bajanie) ale nigdzie nie mogę znaleźć. Wiem, że są silniki 3,7l, także zakładam że spalanie jest na poziomie 13-15l/100km przy normalnej miejskiej jeździe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
13-15l/100km...pomnóz jeszcze razy 2 i będziesz miał rzeczywiste spalanie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
A skąd czerpiesz wiedzę, że pali 30l/100km?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
stać Cię na taki samochód to i stać Cię na spalanie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
-z h to tylko jedynka i tylko z dieslem ...
http://www.humvee.net/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Google prawdę Ci powie:
http://www.samochody.mojeauto.pl/hummer/zuzycie-paliwa/hummer_h2.html.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ba!
Właśnie nie mam pewności, czy to jest prawda (byłem na tej stronie). Pomijając już kwestie spalania (oczywiście istotna), to jest kwestia serwisu, o ile wiem to Hummer już nie jest produkowany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@kierowca - prosiłem trollu, abyś nie zabierał głosu w tym wątku, skoro nie masz nic konstruktywnego do napisania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ty jesteś trollem. ciągle pytasz o jakieś samochody. rżniesz biznesmena, a raz pytasz o to, gdzie serwisować porsche poza aso, teraz ile pali hummer. na tych samochodach się nie oszczędza.
nie lubię typów, co kupują samochody dla szpanowania.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
W zasadzie powinienem ciebie olać i twoje zaczepki ale ci odpiszę.
Pytam, bo kto pyta nie błądzi; to po pierwsze. Po drugie, to że ktoś interesuje się jakąś marką samochodu nie oznacza, że chce go kupić. Przy użytkowaniu samochodu zawsze szuka się oszczędności i nawet osoby zamożne ich szukają, także twoja teza jest bardziej niż błędna.

Dla szpanowania to kupuje się Ferrari albo Lamborghini - a dla ciebie Hummer to szpan. Wniosek taki, że w życiu nie jechałeś dobrym samochodem, a bardzo byś chciał i zżera cię nienawiść do tych, którzy mogą mieć lepsze auto od ciebie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
jak by sie ktoś pytał to ja jestem też kierowca,ale nie ten kierowca to zbieg okoliczności
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Interesuje Cię wyłącznie Hummer czy po prostu myślisz o zakupie auta terenowego?

Jeśli chodzi o spalanie, o czym ktoś wyżej wspominał, to podobno rzeczywiście w granicach 30l/100km. Wiem od kogoś, kto jeździ wyłącznie terenówkami z racji specyfiki pracy.

kiedyś rozmawiałem z użytkownikiem/właścicielem hammera. Pytałem o spalanie to powiedział, że jeżdżąc delikatnie to 20l spali a jak się trochę bardziej aktywnie operuje pedałem gazu to 30 wciąga.

mnie ciekawi inna kwestia związana z hmv, czy to prawda , że trzeba posiadać kategorię C prawa jazdy aby tym jeździć ? ktoś kiedyś wygłosił teorię, że jest to auto powyżej 3,5 tony i dlatego C wymagane.

ale skoro C to i konieczny byłby tachograf. Czyż nie ?

niech ktoś kompetentny w tej sprawie się wypowie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zastanawiam się nad różnymi opcjami. Hummer zwyczajnie mi się podoba, nie lubię byle jakich aut, bez klimatu...i to nie kwestia kasy, czy jakiegoś lansu, bo już za stary jestem na takie pitolety.

W zasadzie jestem przywiązany do marki BMW ale z przykrością stwierdzam, że robią co raz gorsze samochody i pisze się już o tym oficjalnie.

Na nasze drogi to tylko terenówka:) Zawsze można "zjechać z asfaltu". Ale priorytetem jest również wygoda i w miarę rozsądne spalanie - 30l/100km...nie dla mnie:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Cześć z Hummerów jest rejestrowana, jako samochód do 3,5t i wtedy nie ma problemu z jazdą z kat.B. Ale wiem, że gdy sprowadza się taki samochód z USA, to potem są jednak problemy z rejestracją "do 3,5t". Też z chęcią bym się dowiedział jak to faktycznie jest.
Bardzo dobre opinie słyszałam o Land Rover'ach. Model Discovery III jest przez znajomego bardzo chwalony. Twierdzi, że naszpikowany elektroniką, ale prowadzi się rewelacyjnie.
Podobnie zachwyca się o Toyotą Land Cruiser. Przy 4l silniku spalanie na trasie jest w granicach 8l, natomiast w mieście jakieś 12l. Piszę o dieselu.

Z jego opinią byłaby skłonna się liczyć, bo od wielu już lat jeździ samochodami terenowymi i przetestował ich bez liku. Można rzec "zęby na nich zjadł".

Sama ostatnio przymierzałam się do Jeep'a. I tak troszkę poczytałam. Muszę przyznać, że czułam się komfortowo. Jednak powinnam nadmienić, iż dla mnie priorytetem jest dosięganie do pedałów :)))
... aaaa i czy w tylnej szybie cokolwiek widzę :)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trochę z lekka przesadziłeś, że na nasze drogi to tylko terenówka. Jeszcze nie widziałem, aby ktoś hummerem zapuszczał się w teren :-)

Podsumowanie:

Dyskusja na forum dotyczy wyboru samochodu terenowego, głównie Hummera H2/H3, z naciskiem na spalanie paliwa, które użytkownicy szacują na 13-30 litrów na 100 kilometrów w zależności od warunków jazdy. Uczestnicy porównują Hummera z innymi terenówkami, szczególnie Land Roverem, Toyotą Land Cruiser i Jeepem, omawiając zalety i wady każdego modelu pod względem komfortu, wydajności i kosztów eksploatacji. Wątek zawiera również rekomendacje polskiego pojazdu Honker 4x4 jako alternatywy patriotycznej oraz liczne spory między uczestnikami na temat tego, czy Hummer to praktyczne rozwiązanie czy tylko szpan, przy czym niektórzy użytkownicy dzielą się doświadczeniami z rzeczywistą eksploatacją tych pojazdów.

Inne tematy z forum Motoryzacja

gdzie kupic oc, oraz które najtańsze (41 odpowiedzi)

jakie polecacie oc? bede kupoał niedługo i chciałbym poronac opinie

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

do góry