Widok

Hydraulik

witam,chcialabym sie dowiedziec o ewentualny koszt instalacji nowego bojlera, stary sie popsul, i chce zamontowac nowy w innym miejscu ( w takim gdzie kiedys byl stary gazowy), piecyk kupiony 80l wiking,

ile orientacyjnie moze wyniesc koszt takiej instalacji??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśłi chcesz nowy bojler powiesić w miejscu, gdzie kiedyś był junkers - to zapewne są już w tym miejscu przyłącza zimnej i ciepłej wody.
Zatem pozostaje powiesić bojler na 2 kołkach, podłączyć go wężykami do istniejących przyłączy i wetknąć wtyczkę do gniazda.
Nie mając dwóch lewych rąk - można to zrobić samemu, nie potrzeba do tego fachowca :)
no wlasnie jest to zabetonowane, bo piecyk jest w lazience teraz, a ma byc z powrotem nad lodowka. niestey nawet do czegos takiego potrzebuje fachowc :)
a pytam sie dlatego ze hydralik ktory byl pwiedzial ze to bedzie ok 600 zl kosztowac a wydaje mi sie jednak troche sporo.
Pytanie, czy "zabetonowane" są zaslepione rury - czy zostały one całkowicie wyprute z tego miejsca?
Jeśli wystarczy się do nich dokuć - to 600 zł to cena znacznie przesadzona. Może to kosztować z 200 max
Natomiast jeśli nie ma już tam rur - to nikt nie poda Ci sensownej ceny bez wizji na miejscu.
To wszystko zalezy od przeróbek w mieszkaniu .
Popieram cena zależy od przeróbek a hydraulik w tych 600 napewno liczył kucie materiał no i 2 pomocników bo on jest szef . A na poważnie możemy sie podjąć montażu taniej prosze o kontakt piotr1138@o2.pl
I ja podejmę się taniej wykonać to zlecenie. Zachęcam do kontaktu: http://hydraulik.gdansk.pl/kontakt

Inne tematy z forum Usługi i wykonawcy

Ciągnik rolniczy (3 odpowiedzi)

Witam, są tutaj osoby, które kupowały niedawno ciągniki rolnicze? Zastanawiam się skąd najlepiej...

Przeprowadzki (9 odpowiedzi)

Jeśli nie macie skąd wziąć kartonowych pudeł do przeprowadzki to polecam sklep...

ogród (13 odpowiedzi)

Cześć, wiecie jak zadbać o ogród przed zimą? Widziałem na stronie...

do góry