Widok
Ja już nawet nie pamiętam :)
Pamiętam tylko, że część kasy z welonu poszła na mandat, który zarobiliśmy za przekroczenie prędkości, gdy jechaliśmy w małą podróż poślubną na Hel :)
Pan policjant nie dał sobie wytłumaczyć, że to nowożeńcy i że nam się tak spieszy z tej całej radości...
Wypisał mandacik na 300 zł :)
Pamiętam tylko, że część kasy z welonu poszła na mandat, który zarobiliśmy za przekroczenie prędkości, gdy jechaliśmy w małą podróż poślubną na Hel :)
Pan policjant nie dał sobie wytłumaczyć, że to nowożeńcy i że nam się tak spieszy z tej całej radości...
Wypisał mandacik na 300 zł :)
zupełnie nie pamiętam ile kasy dostaliśmy
nie było to dla nas ważne
cieszyliśmy się również z każdego prezentu - nawet z 2 filiżanek za 50 zł,do dzisiaj to nazse ulubione filiżanki do kawy
nie przesadzajcie z tym przeliczaniem - nie wszystko w życiu da się wyliczyć/przeliczyć, nie wszystkie rachunki wychodza w życiu na zero
nie było to dla nas ważne
cieszyliśmy się również z każdego prezentu - nawet z 2 filiżanek za 50 zł,do dzisiaj to nazse ulubione filiżanki do kawy
nie przesadzajcie z tym przeliczaniem - nie wszystko w życiu da się wyliczyć/przeliczyć, nie wszystkie rachunki wychodza w życiu na zero
"Bądź tą zmianą, którą chcesz zobaczyć w świecie"
mi sie wydaje ze krulewna nie ma nic zlego na mysli zreszta znam ja osobiscie i jestem tego pewna, i pomijajac juz ten watek, odnosze ostatnio wrazenie na kazde pytania, czesc dziewczyn odpowiada od razu ostrą kontrą...po co sie tak od razu irytowac ,ze ktos o cos zapytal? nie rozumiem takiego zachowania i juz.nie podoba sie wątek -nie odpowiadać. pytania sa konkretnie sprecyzowane.
Nie widze nic złego w pytaniu Krulewny, każdy "statystycznie" chce wiedzieć. Z czystej ciekawości ;) a co do pytań ile dla księdza itp. to uwazam że super dzieląc sie na forum. Każdy da w/g swojego uznania ale też wie średnio ile. Sama była swiadkeim, ślub po ślubie druga para dała mniej to zwineli im przed nosem dywan. Przykre ale prawdziwe.
Moja siostra 5 lat temu miala na Południu. Tam są inne zwyczaje i wesele było na ponad 200 osób. Oprocz zyczen i pieniedzy dostali bardzo duzo... pustych kopert!
Zastanawiam sie jak mozna byc tak beszczelnym... Rozumiem ze wlozyc chociaz kartke z zyczeniami, ale puste koperty mnie przerastaja.
PS. Krulewna, prosze nie pisz duzymi literami, bo ciezko sie to czyta i wyglada, jakbys krzyczała. Pozdrawiam serdecznie :)
Zastanawiam sie jak mozna byc tak beszczelnym... Rozumiem ze wlozyc chociaz kartke z zyczeniami, ale puste koperty mnie przerastaja.
PS. Krulewna, prosze nie pisz duzymi literami, bo ciezko sie to czyta i wyglada, jakbys krzyczała. Pozdrawiam serdecznie :)
[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]

[/url]

[/url]
Nie ważne ile sie uzbiera,ale ważne by wesele było udane. A jak sie częśc pieniedzy zwróci to uważam, że bardzo dobrze.
Np. w Stanach jest taki zwyczaj, że daje się w kopercie tyle ile młodzi płacą za osobą razy dwa. czyli jak ktos za osobę w knajpie płaci 100zł, to dają 200zł, a jak idzie są we dwójke to 400zł itd.
Np. w Stanach jest taki zwyczaj, że daje się w kopercie tyle ile młodzi płacą za osobą razy dwa. czyli jak ktos za osobę w knajpie płaci 100zł, to dają 200zł, a jak idzie są we dwójke to 400zł itd.
to bardzo ciekawy zwyczaj:). a jesli rodzina liczy dowje doroslych o 3 dzieci czyli razem piec osob to powinni dac 1,000 PLN? Tak fajna sprawa tylko ze nie realna dlatego nalezy sie cieszyc najwazniejszym dniem w zyciu a nie myslec i liczyc ile ci sie z tego dnia zwroci. Niestety trzeba sie liczyc z tym ze nie nie zwroci nasz impreza chyba ze bedziemy zapraszac tylo wybrana elite.