Widok
U nas był raczej taki obiad weselny. Oczepin nie robiliśmy. Było 17 osób z dziećmi. Zebraliśmy 250zł. To nie żart. Za trzy dni jechaliśmy na wczasy. Starczyło na bilet kolejowy do Warszawy. Reszta prezentów to głównie ręczniki i koce. Goście chyba zabezpieczyli nas na wypadek skażenia atomowego;) (no wiecie, mokre ręczniki układamy przy oknach, a koce do schronów) Moja rada: nie nastawiajcie się zbytnio, ile uzbieracie, bo możecie się bardzo rozczarować.

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
My zebraliśmy ponad 25 tysięcy ( wesele na 100 osób ) - do tego super zamówione prezenty - typu skóry owcze, ekspres ciśnieniowy, robot kuchenny z opcją kruszenia lodu, zestaw sztućców ze srebra do ciasta, zestaw sztućców ze wszystkimi dodatkami na 12 osób i parę innych potrzebnych do domu rzeczy. Ogólnie wszystkie prezenty wspaniałe i używane często przeze mnie. Zero tandety. Byłam ogromnie zadowolona.
460 tys???!!! hehhehe, to gratuluje takich zamoznych gości :))
do oburzających sie!! nikt na weselu zarobic nie chce tak jak napisała autorka wątku fanie jakby sie choc połowa zwrociła !! bo to jest spory wydatek dla młodych wiec miło by było wspomóc ich finansowo na poczatku wspolnej drogi zyciowej, gdzie wiekszosć zaczyna od zera !!!!
do oburzających sie!! nikt na weselu zarobic nie chce tak jak napisała autorka wątku fanie jakby sie choc połowa zwrociła !! bo to jest spory wydatek dla młodych wiec miło by było wspomóc ich finansowo na poczatku wspolnej drogi zyciowej, gdzie wiekszosć zaczyna od zera !!!!
Robiliśmy wesele na 50 osób i nie liczyliśmy na żadne wielkie sumy i na to, że każdy włoży full kasy do koperty. Zaprosilismy naszych gości, żeby byli z nami w tym pieknym dniu. w trakcie oczepin nie zbieraliśmy do welonu, bo stwierdziliśmy, że dla każdego przyjazd, kwiaty- prosiliśmy, żeby ich nie kupowac, ale i tak były- i sam prezent- w naszym przypadku kasa, to i tak duży wydatek, więc z welonu nie mieliśmy nic a z kopert koło 7-8 tyś... :-)