Widok

IMIĘ Michał co myślicie ( zdrobnienia)

Chełm Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
chcę tak nazwać mojego synka który urodzi się już niebawe ale koleżanki mi odradzają że to brzydkie imię takie oklepane co wy o tym myślicie wiem że to moja decyzja i moje dziecko .NO i jak wołać zdrobniale michałek i jeszcze jak.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wg mnie piękne imię, inne zdrobnienia to Michaś,Misza lub po prostu Miś :))
i raczej nie jest obecnie takie oklepane (w dobie Nikodemów, Mikołajów i Kajetanów)
[url=www.nawieszaczku.pl]image[/url]
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Michaś, Misiek, Michu, Miszka... takie zdrobnienia słyszałam.

Ja miałam mieć na imię Michał, ale wyszła dziewczyna, więc nici z tego. Uważam, że imię jest świetne i myślę, że skoroi Tobie się podoba, to je nadaj. A co do oklepania - przecież nie będziesz na siłę wymyślać imienia po to, by nikt nigdy nie miał takiego samego.
mój synek to Michałek,piękne imię:))
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Imię popularne było w rocznikach dzisiejszych trzydziestolatków. W każdej mojej klasie było kilku Michałów.Teraz nie znam ani jednego małego Michasia :)
Fajne imię :) naprawdę!
Miszelek :) Michaś, Michałek, Misiek....
Mi sie podoba bardzo, chcielismy tak nazwac synka, ale jednak padlo na imie Tomek. Nastepny bedzie Michaś :)
I wlasnie nie jest oklepane teraz.Teraz oklepane sa Franki, chociaz tez nam sie podoba.
Mi sie nie podoba, ale tylko dlatego, ze kojarzy mi sie z roznymi Michałami z dzieciństwa:) Ale mysle, ze teraz raczej nie jest oklepane. Kiedys było pełno Michałów, ale teraz nie słyszalam, zeby ktos tak nazwal dziecko. Jak Ci sie podoba, to jak najbardziej.

No i fajne zdrobnienie: Misiu ;)
Bardzo ładne imię ;-). Mój mąż to Michał, mój 18-to letni siostrzeniec również. Zdrobnienia jak wyżej.
A poza tym uważam, że wszystkie Michały to fajne chłopaki ;-). Znam paru i wszyscy inteligentni i fajni.

Teraz wcale nie jest to oklepane-popularne imię.
No i pasuje do małego Michałka i dużego Michała - prezesa firmy ;-))))))
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
... powiedziała Michałowa.

hehe ;)
Mie też podoba się imię Michał. Ja jestem obstawiona Michałami w rodzinie i wśród znajomych. To ciepłe chłopaki i to imię jest takie łagodne.

np. Misiek, Michun, Miki, Majkiel ;) natomiast zakapiory o tym imieniu nie lubią jak się mówi na nich Michaś ;)

to imię faktycznie było bardzo popularne w dobie filmu "Pan Wołodyjowski"

teraz też dają to imię nierzadko, a nawet dziewczynkom Michalina
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
pchelapchela - dokładnie ;-))))
Michał - bardzo ładne imie, ja wolalabym do niego Misiek :-)
W gronie znajomych jest tylko 1 maly Michalek, ma 5 latek i jest bardzo grzeczny ;-)))
image
image
mój sąsiad to też Michaś, ale jest STRASZNY bije dzieci i wyje cały dzień :P
Jest pełno małych Michałów - W przedszkolu będzie 30! NIE RÓB TEGO SWOJEMU DZIECKU.

A oto dowód, że koleżanki, które mówią, że to niepopularne imię gadają głupoty.

http://gorny.edu.pl/imiona/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
co to znaczy "NIE RÓB TEGO SWOJEMU DZIECKU" ?????!!!!

nie no lepiej wymyślic jakiegoś Kewina lub Żyrafa (ostatnia pozycja z tego zestawienia).

bez przesady imię ma się podobac rodzicom, dziecko i tak się przyzwyczai. Moim zdaniem, Michał to piękne imię. Nie jest obraźliwe, jest sporo ciepłych zdrobnień (chociaż pamiętam jak dokuczaliśmy koledze "Michał w portki się skichał", ale do każdego imienia można wymyślic rymowankę :)). A jeśli nawet będzie iluś tam innych w klasie, to co z tego? Kiedyś, zmieni środowisko, a dla rodziców będzie wyjatkowy i jedyny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jestem na tak;)
Michał + "odmiany" ladnie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi sie podoba MICHAŁ Michaś w rodziie mam malego michałka ma 3 latka
Michał i polskie odmiany są OK. Ale moja znajoma nazwała tak swojego synka, zeby moc do niego wołać Mike! To już chore...
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja to ma alergie na to imie ;/ syn ma kolege Michała taki cycus ze tragedia a ma 8 lat pieszczoszek i wogole brrrr
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mnie sie podoba. A ty nazwij swoje dziecko tak jak Tobie się podoba nie słuchaj innych
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie nazwałabym dziecka Kewin ani Dżesika, ale nie chiałabym, żeby po krzyknięciu "Michał" zbiegało się pół klasy.

Ot co!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
MICHAŁ W MAJTKI NAKICHAŁ:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
MATEUSZ WAJCHE PRZELUSZ :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ola pije jabola
Dominika w majtki sika
Mi się nie podoba - Michał - kichał.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Marcel
nie widze powodu do zadawania pytania czy sie komuś podoba.Jeśli mi się podoba jakies imie i chce je nadać mojemu dziecku to nadaje,nie pytam szczególnie obcych.Michał to imię mojego męza,śliczne i zawsze mi sie podobało ale już jeden jest wiec synowie majainne równie prześłiczne imiona

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry