Widok

IV konferencja smoleńska

Zwykle kameralna imprezka kilku osób z szałem i obłędem w oczach w tym roku została zaszczycona listem marionetkowego prezydenta Rzeczypospolitej do uczestników.

W liście swym Duda stwierdza, że to, co przedstawili do tej pory na konferencjach naukowcy, to "cenny i znaczący dorobek". A także autorytarnie podkreśla, że oficjalny raport komisji Millera nie wytrzymuje konfrontacji z faktami (niestety, Duda nie wskazuje już źródła swoich rewelacji, więc jego list de facto ma wartość psiej kupy).

Dodać należy, że konferencji którą Duda zaszczyca listem, powagi od strony etycznej a także rzetelności naukowej dodaje profesor Rońda (ten co stwierdził, że "kupił na rynku" dokumenty świadczące o tym, że piloci Tu-154M nie zeszli poniżej wysokości 100 m, a potem przyznał się do kłamstwa, nazywając to "blefem", po tym incydencie władze AGH w Krakowie go zawiesiły).

"trudno jest mi w tej chwili powiedzieć co było przyczyną i co wybuchło, natomiast jestem przekonany, że wybuch był" (Duda, 4 kwietnia 2014)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Rońda to jakiś agent wysłany przez siły ciemności żeby siać zamęt. Ale w niczym nie zmienia to faktu, że zamach był. Zrobili go faceci z WSI we współpracy z kolegami z GRU. Być może Putin został jedynie o sprawie poinformowany i nie miał wiele do powiedzenia. Niemniej samolot rozpadł się kilkadziesiąt metrów przed brzozą. No, rzekłem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
16 listopada po godz. 22 Macierewicz zażądał udostępnienia następnego dnia rano wojskowej CAS-y, którą chciał polecieć do Brukseli. Miał on przewodniczyć delegacji na unijne spotkanie ministrów obrony narodowej.

Oficerowie służb powietrznych odmówili, nie godząc się na złamanie procedur, zgodnie z którymi minister powinien lecieć jednym z dwóch embraerów wyczarterowanych od LOT-u. Zwrócili uwagę, ze nie są przygotowani do odbywania lotów cywilnych na tak długie dystanse, do tego planowanych z tak niewielkim wyprzedzeniem. Ostatecznie Macierewicz ustąpił.

Lecąc wojskową, a nie cywilną maszyną Antoni "zamach" Macierewicz, chciał zapewnić sobie mocne wejście w Brukseli.
Zjawisko powszechne wsród licealistów wynajmujących hummera na wjazd na studniówkę.

Gratulacje Panie Antoni "Zamach" Macierewicz !!
Naród otrzymał w końcu ostateczne wyjaśnienie przyczyn katastrofy smoleńskiej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też kupiłem na rynku - 0,5 kg móżdżku cielęcego. Może by sie przydal Rondzie. Szcególnie teraz gdy ranga imprezki wzrośnie.

A tak na marginesie, ten 20-letni ekspert i doradca ministra który już nie jest doradcą to zdaje się jest synem znajomych ministra.
Dziwna sprawa. Powiedziałbym więcej - podejrzana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
26 listopada 2015 roku osoba tytułująca siebie premierem RP, Pani Beata Szydło, poinformowała o zamknięciu strony faktysmolensk.gov.pl "Ta strona została zamknięta i będzie zamknięta po prostu. To jest jedyna odpowiedź, jak mogę w tej chwili udzielić".
Jak wiadomo osoba tytułująca siebie premierem nie mogła nic wiecej powiedzieć, ponieważ Strażnik Tajemnicy Rozkazu Wydanego Bratu Przez Telefon Satelitarny, Premier i Prezydent w Jednym Pan Jarosław Kaczyński, nie udzielił jej żadnych dalszych wyjaśnień.

Prawda ma teraz zostać zastąpiona nowo-prawdą (czyt. bełkotem o wybuchu, spiskiem Putina z Tuskiem, planowanym unicestwieniu polskich władz)

Prawda, która chwilowo zeszła do podziemia jest tu :

faktysmolensk.niezniknelo.com

Najgorszy Sort Polaków (NSP) pozdrawia !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Polityka

Nowy rok (3 odpowiedzi)

Znienawidzony Tusku żebyś Ty zniknął z tego świata to byłoby najlepsze życzenie na nowy rok

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

do góry