Widok

Idą wybory !!!

Radzę wszystkim zastanowić się nad wójtem gminy .Obecny wójt
zorganizował dużą koalicję do rady gminy , aby mógł jeszcze bardziej opróżnić nasze kieszenie .Zrobiono co prawda trochę drogi ale przy
wydatnej pomocy mieszkańców ,natomiast opłaty wzrosły a po wyborach
na bank podniesie pod różnymi pozorami a i o własną reklamę zadba .
Na razie parę osób jest w radzie gminy w opozycji i to nas ratuje ,
ale przykłady takie jak opłata za halę będą się mnożyć .
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 12
Podejście typowego malkontenta polaka. Jak by nie było, to zawsze źle. Ciągłym narzekaniem to świata nie naprawimy. A odnosząc się do "Listu otwartego" - dla mnie to akt desperacji tej pseudo opozycji. Zegar tyka. Do poniedziałku. Good bye
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
U mnie śmieci nie są wywożone regularnie (bywa że tydzień później), worków dostaję zawsze mniej niż wystawiam więc muszę kupować, droga równana była na wiosnę, kanalizacja w drodze położona starannie za wysoko więc się nie podepnę, a w lesie i przy drogach leżą stare meble i sprzęt AGD. Do pięknego Bojana naszej wsi daleko.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Naczytałam się, trochę napisałam. Ostatnio dotarły do mnie ,list otwarty Klubu Radnych Wspólnota Samorządowa Gminy Szemud i i odpowiedź Wójta. Większego znaczenia już nie ma, jak to oceniam, zatem krótka moja opinia. List w treści chaotyczny, napastliwy, po prostu napisano, co pomyślała głowa. Odpowiedź Wójta merytoryczna, zwięzła i w pięknym stylu. Nie oceniam prawdziwości stwierdzeń w żadnych z pism, bo nie mam potrzebnych materiałów.
Z obserwacji w ostatnim czasie wiem, że w Bojanie drogi zmieniły się nieprawdopodobnie. Stale są równane i to nie tylko jako "kiełbasa wyborcza". Roboty wykonane są starannie. Odśnieżane też były, kiedy była potrzeba. Śmieci odbierane są terminowo, kosztują mnie mniej niż, kiedy kupowałam worki z SANIPOR-u, marzy mi się jeszcze kanalizacja.
No i sarny nas nie opuszczają, pozostały też żurawie, bociany niebawem, zaraz po Bożym Narodzeniu znów przylecą. Mamy delikatesy, niestety trochę nie po drodze, dzwony kościelne może rano nie będą budzić. Bojano jest piękne!
Nie znam P. Wójta, życzę Mu aby wygrał.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ale niektórzy wpłacali np w czerwcu, więc jakie spekulacje? Najzwyczajniej w świecie pytamy. Ty masz chyba jakąś obsesje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja wpłacałem na początku lipca więc ciężko żeby było rozliczone w I półroczu, masz umowę to możesz sprawdzić w gminie o ile wpłacałeś, po co takie spekulacje ? Potem będzie ciężko razem coś zrobić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
No właśnie !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawy temat temat. W sprawozdaniu za półrocze nie ma nawet wpłat z niektórych ulic. Też mnie to interesuje.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kto mi powie jak wygląda rozliczenie kosztów zrobionych ostatnio dróg w Bojanie do których dokładali się mieszkańcy ?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
do Marek

Z tego co się orientuję to wyeksploatowana żwirownia miała być kupiona, a nie sprzedana przez gminę więc nie mydl oczu. I jaka cenna? Teren do zabezpieczenia - skarbonka bez dna.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
No właśnie. Zachęcam Cię do zapoznania się z tematem na temat zadłużenia i opowiedz, czy to jest uczciwe podawać nieprawdę i to w dodatku przez Pana Wójta ! Jak ma się do tego jego wiarygodność?
Dziękuję Tobie za szczere wypowiedzi i przekazywanie innym twego punktu widzenia. Każdy ma prawo do swojego zdania.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie mam zupełnie wiedzy w tym temacie a więc się nie będę wypowiadać. Zachęcam Cię do kontynuacji wątków które poruszyłem. Ty odpowiadasz kolejnym zarzutem. Boisz się tematu ? Zmieniasz wątek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
A co ze wzrostem zadłużenia na ponad 3 mln zł. Ta kwota to nie jest istotna? to znaczy "o czym tu mówić !" przecież nie wzrosło !!!!
To jest nie prawda?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Właśnie to! Prawda na temat tej całej Wspólnoty Samorządowej !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
No i co?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przecież Skład Orzekający Regionalnej Izby Obrachunkowej w Gdańsku wydał pozytywną opinię na temat wykonania budżetu przez wójta.
"Dyskusja nad udzieleniem absolutorium Wójtowi została zdominowana tematami bezpośrednio nie związanymi z wykonaniem budżetu.
Część Radnych podnosiła kwestie raczej swoich oczekiwań, nie odnosząc się do wykonania uchwalonego przez Radę Gminy ubiegłorocznego budżetu..." Budżet został wykonany należycie. Czy to, dlaczego nie otrzymał absolutorium, przypadkiem nie wynika z osobistych przekonań, pobudek części osób którzy o tym decydują ? A żwirownia to temat który został przegłosowany przez większość rady gminy, czyli przez radnych Wspólnoty Samorządowej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12
Chyba nie jesteś dobrze zorientowany i trochę się Tobie mylą fakty. Wyjaśnij np. dlaczego obecny Wójt nie otrzymał absolutorium za swoją działalność za 2013 i jakie były tego powody i dlaczego zadłużenie gminy wzrosło o ponad 3 mln, a Wójt mówi, że odkąd on objął rządy nic nie wzrosło. Dlaczego tak mówi ?

A żwirownia w Dobromierzu to inny temat. Zorientuj się lepiej !
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jakie tu kłamstwa ? Już Wspólnota samorządowa miała swoje "5 minut" A jakie to były rządy niech każdy sam sobie odpowie. Jest nowy wójt który się sprawdza. Dajmy mu większość w radzie tak aby projekty, pomysły mogły być realizowane, a nie blokowane czy też sprzedawany bardzo cenny grunt (żwirownia w Donimierzu) za bezcen.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14
Nie rozumiem tego! Jak masz coś do powiedzenia to powiedz ale prawdę nie kłamstwa.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wspólnota już pokazała nam jak rządzi i jak to w ich wykonaniu "zgoda buduje". Zastanówmy się sami.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10
A taki ciekawy wątek i zamarł. Co do hali to obłożenie jest chyba pełne, bo chcieliśmy grać w siatkówkę i nie ma wolnych godzin, jest otwarty wątek na ten temat. Co do wójta powiedział, że obowiązuje stawka 70 zł, nasi radni zapewnili, że pilnują żeby nowe już nie promocyjne stawki nie były z kosmosu. Ale jestem ciekaw waszego zdania na temat tego na jaki komitet powinni głosować mieszkańcy Bojana. Generalnie mamy do wyboru komitet obecnego Wójta oraz Wspólnotę samorządową.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Bojano

Sołtys Bojana odwołanie (55 odpowiedzi)

Witam, dziś na Facebooku na profilu sołtys Bojano , sołtyska umieściła informacje że nakazuje...

Droga za 21 mln zł w gminie Szemud (3 odpowiedzi)

Tak, tak.... a wiecie gdzie? No zgadnijcie... tak. W Kielnie. Droga, która poprawi komfort i...

do góry