Widok
Idealna firma?
Praca od pn-pt do max 17-18,
szef z "ludzkim" podejściem do pracowników, nie taki, że na jego widok pracownik musi udawać że pracuje lub chociaż wyciera kurz bo akurat ma lukę w obowiązkach.
Szef sprawiedliwy i stawiający sprawę jasno, z poczuciem humoru
Terminowa wypłata, adekwatna do umiejętności
Praca od pn-pt do max 17-18,
szef z "ludzkim" podejściem do pracowników, nie taki, że na jego widok pracownik musi udawać że pracuje lub chociaż wyciera kurz bo akurat ma lukę w obowiązkach.
Szef sprawiedliwy i stawiający sprawę jasno, z poczuciem humoru
Terminowa wypłata, adekwatna do umiejętności
Umowa o pracę, terminowe wypłaty i przede wszystkim - kompetentni zarządzający + szef z dobrym podejściem. U mnie w firmie było 5-ciu dyrektorów. Każdy kasę pobierał ale jak przyszło podjąć decyzję, czy wspomóc przy trudnym projekcie - umywali ręce. Podejście szefa, który w każdym widział potencjalnego złodzieja, oszusta i nieroba też wiele nie pomagało. Marzy mi się szef pokroju tego, którego miałam pracując w Londynie: zamiast sprawdzać, wrzeszczeć i poniżać przychodził co jakiś czas z uśmiechem pytając, czy wszystko ok i czy ktoś nie potrzebuje pomocy. Za dobre wyniki potrafił wynagrodzić (czasem tylko dobrym słowem ale to też duża satysfakcja), przy błędach podejmował rozmowę i wspólnie z pracownikiem szukał rozwiązania, aby więcej do tego nie dopuścić. Dla takiego podejścia przychodziłam z uśmiechem do pracy i dawałam z siebie ile mogłam, mocno utożsamiłam się z firmą i jej sukcesy były dla mnie priorytetem:-)
1. normowany czas pracy
2. moze byc placa minimalna ale dodalabym tez premie uzalezniona od wynikow
3. wyplata na czas
4. umowa o prace
5. szef, który traktuje pracownika z szacunkiem
6. narzedzia niezbedne do pracy - w zaleznosci od branzy, np. kierowca to wiadomo, ze auto sluzbowe, konsultant tel - wiadomo, ze tel. itp itd.
mysle, ze nic nadzwyczajnego nie napisalam.
2. moze byc placa minimalna ale dodalabym tez premie uzalezniona od wynikow
3. wyplata na czas
4. umowa o prace
5. szef, który traktuje pracownika z szacunkiem
6. narzedzia niezbedne do pracy - w zaleznosci od branzy, np. kierowca to wiadomo, ze auto sluzbowe, konsultant tel - wiadomo, ze tel. itp itd.
mysle, ze nic nadzwyczajnego nie napisalam.
Ludzie zejdźcie na Ziemię !!! Idealna firma ?? Chyba nie w POlsce, bo tu na pewno nie...Wieczny mobbing, awantury o byle co, szef ze średnim wykształceniem (ukryta zazdrość względem pracownika mającego wyższe) i pensja max. 2800 brutto dla początkujących. Takie są realia. Al gdyby pomarzyć to: pensja w granicach 4500-5500 brutto + premia za efektywność i pełną dyspozycyjność; praca pn.-pt w godzinach 9-18/19 i w soboty 9-15, wolne niedziele, brak nadgodzin, dofinansowanie do wyjazdów służbowych (np. do ZEA, Arabii Saudyjskiej lub na Seszele); możliwość brania w razie potrzeby L4; karta MultiSport Benefit oraz zniżki do kręgielni; prywatna opieka medyczna; liczne imprezy integracyjne i szkolenia zagraniczne (np. w Wiedniu); praca w międzynarodowym środowisku; 2 razy w roku urlop wczasowy...
Tak tak w żabce siedzą, chyba nie wiesz o czym mówisz, to jest praca, typowo fizyczna, w tym praca wśród meneli którym przed 23 będziesz sprzedawał tanie trunki, za kasą tylko stoisz jak jest klient w Żabkach krzesła nie istnieją. O pracy w kiosku też sobie porozmawiaj z kioskarką, jak to kolorowo wygląda, do emerytur może sobie takim biznesem dorobisz 300-700zł, bo resztę zjadają podatki, obecnie jest to biznes który się zwija, Państwo więcej ci w podatkach, zusach zabierze niż zarobisz.
Przede wszystkim umowa to rzecz święta w biznesie. Zwłaszcza umowa ustna. Jeśli coś obiecasz to rób to, jeśli ktoś obieca tobie - wymagaj realizacji. Nie zapomnij o rozmowie z ludzmi, z pracownikami, z klientami. Pamiętaj że w pracy spędzamy większość naszego życia. Dobierz dobry zespół, gdzie ludzie będą sobie pomagać a nie podkładać nogi. Dbaj by stanowiska były dobrze wyposażone no i powodzenia. Dobry zespół pomoże Ci wyjść na swoje, zły będzie tylko kulą u nogi. Firma to przede wszystkim ludzie.
O motywację pracowników należy dbać na każdym kroku, dlatego warto postawić np. na kupony podarunkowe od Sodexo. Więcej o tym możecie znaleźć na https://sklep.sodexo.pl/katalog/kupon-podarunkowy :)