Widok
Idealna firma?
Praca od pn-pt do max 17-18,
szef z "ludzkim" podejściem do pracowników, nie taki, że na jego widok pracownik musi udawać że pracuje lub chociaż wyciera kurz bo akurat ma lukę w obowiązkach.
Szef sprawiedliwy i stawiający sprawę jasno, z poczuciem humoru
Terminowa wypłata, adekwatna do umiejętności
Praca od pn-pt do max 17-18,
szef z "ludzkim" podejściem do pracowników, nie taki, że na jego widok pracownik musi udawać że pracuje lub chociaż wyciera kurz bo akurat ma lukę w obowiązkach.
Szef sprawiedliwy i stawiający sprawę jasno, z poczuciem humoru
Terminowa wypłata, adekwatna do umiejętności
Umowa o pracę, terminowe wypłaty i przede wszystkim - kompetentni zarządzający + szef z dobrym podejściem. U mnie w firmie było 5-ciu dyrektorów. Każdy kasę pobierał ale jak przyszło podjąć decyzję, czy wspomóc przy trudnym projekcie - umywali ręce. Podejście szefa, który w każdym widział potencjalnego złodzieja, oszusta i nieroba też wiele nie pomagało. Marzy mi się szef pokroju tego, którego miałam pracując w Londynie: zamiast sprawdzać, wrzeszczeć i poniżać przychodził co jakiś czas z uśmiechem pytając, czy wszystko ok i czy ktoś nie potrzebuje pomocy. Za dobre wyniki potrafił wynagrodzić (czasem tylko dobrym słowem ale to też duża satysfakcja), przy błędach podejmował rozmowę i wspólnie z pracownikiem szukał rozwiązania, aby więcej do tego nie dopuścić. Dla takiego podejścia przychodziłam z uśmiechem do pracy i dawałam z siebie ile mogłam, mocno utożsamiłam się z firmą i jej sukcesy były dla mnie priorytetem:-)
1. normowany czas pracy
2. moze byc placa minimalna ale dodalabym tez premie uzalezniona od wynikow
3. wyplata na czas
4. umowa o prace
5. szef, który traktuje pracownika z szacunkiem
6. narzedzia niezbedne do pracy - w zaleznosci od branzy, np. kierowca to wiadomo, ze auto sluzbowe, konsultant tel - wiadomo, ze tel. itp itd.
mysle, ze nic nadzwyczajnego nie napisalam.
2. moze byc placa minimalna ale dodalabym tez premie uzalezniona od wynikow
3. wyplata na czas
4. umowa o prace
5. szef, który traktuje pracownika z szacunkiem
6. narzedzia niezbedne do pracy - w zaleznosci od branzy, np. kierowca to wiadomo, ze auto sluzbowe, konsultant tel - wiadomo, ze tel. itp itd.
mysle, ze nic nadzwyczajnego nie napisalam.