Widok
2,5 h straty czasu
Banalny scenariusz , średniej klasy efekty , lubie fantazy i SF ale ten film mnie zdołował. Czym się zachwycają amerykanie nie wiem chyba ich poziom percepcji filmowej drastycznie spadł. Nie polecam . Pomijam fakty że tytułpowinien brzmieć Igrzyska Głodu ale wtedy to nikt by na to nie poszedł
bylam ...
jak dla mnie film zobrazowal w duzej/wiekszej mierze ksiazke. ksiazka interesujaca lekko sie czyta i trzyma w niepewnosci. nie ma az tak duzej przepasci miedzy naszym rzeczywistym swiatem a zachowaniem ludzi w tym filmie. ukazana skrajna bieda i bogactwo(zepsuci ludzie, ktorych bawi krzywda biednych). z kazdego filmu mozna wysnuc jakies wnioski... w kazdym razie ja polecam.
Film, a książka.
Jestem wielką fanką książek z tej serii, więc nie jestem w stanie do końca obiektywnie ocenić filmu. Pognałam na premierę, jak dzika, żeby się przekonać jak twórcy zinterpretowali całość. Po obejrzeniu beznadziejnych zwiastunów nie spodziewałam się czegoś wielkiego, ale jestem bardzo mile zaskoczona. Efekty spektakularne. Udźwiękowienie znośne, a muzyka niestety słaba, ale obraz wszystko mi wynagrodził. Również tym, którzy nie czytali książek serdecznie polecam.