Widok

Ile alkoholu na wesele?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Zupełnie nie wiem jak zaplanować alkohol na wesele? czy ktoś może mi podpowiedzieć ile wódki i ile wina trzeba przyjąć na osobę???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my na wesele na 70osob mielismy:
- 0,5 l wodki na osobe
- 21 win (6 białych, 6 różowych, reszta czerwone)
- 5 koniakow/brendy dla starszych wujkow i dziadków :)

wesele bez typowych poprawin (następnego dnia mieliśmy przedłużony do ok 21 obiad na ok 40 osób).

wina została około połowa - różowe poszły wszystkie, białe została jedna butelka nieotwarta i jedna prawie pełna, czerwonych zostało najwięcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wódki aż tyle wypito, czy coś zostało po weselu? My robimy bez poprawin.
my na 55 osob kupilismy 60 butelek :) powinno byc ok
U nas na wesele liczyliśmy po 0,7 litra na głowę. A wesele typowo kaszubskie, z poprawinami. Plus wino, piwo itp trunki, ale w mniejszych ilościach.

Jakby co, mogę dać namiar na monopolowy, gdzie można wódkę kupić w dużych ilościach i niezłych cenach.
Camel a starczyło wam wódki?
my na 100 osob mamy 154 butelki 0,5l do tego 15 L piwa(na co nie chcialam sie zgodzic ale tesc inaczej by sie nie zjawil)20 butelek wina i beda drinki wiec mam nadzieje ze styknie;)
Starczyło, bo wiadomo, że ludzie w różnym wieku w różnej kondycji, no i u nas większość zmotoryzowana, więc ci co kierowcami byli, to musieli trzeźwi być. Ale starczyć, starczyło i jeszcze zostało.
wszystko zależy jacy są goście, jak jest podany alkohol itp. Ja byłam na weselu gdzie było 30 butelek na 45 osób i jeszcze chyba z 5 zostało. Jak wódka jest ciepła a lodu nie ma to tez nie smakuje i mniej się wypije. My na około 100 osób mamy 150 butelek i nadal się zastanawiam czy wystarczy :/
a my liczyliśmy 0,7 l na pare i wystarczyło nam na wesele i poprawiny ni i dodatkowo mieliśmy ok 10 bram więc i na to poszło 10x0,5 l no i mieliśmy butelkę wina na 5 osób i wina nm zostało parę butelek i piwo liczone 1 na osobę ( ale to już na poprawiny ) i też nam nie poszło
My jak na razie kupiliśmy po 0,5 białej żubrówki na głowę, myślicie że wystarczy?
My mamy 156 butelek na 80 osób. Wesele z poprawinami i poltrem jak to na kaszubach przystało :P
Do tego mały 5l keg piwa i różne wina.
Musi starczyć :)

Agnes wszystko zależy jakich masz gości :)
image
u nas na 47 osób - 60 butelek wódki, 26 win. Zostało 30 butelek wódki ( wczesniej rozdalismy jezszce kilka "na drogę") i 4 wina. Wesele, miało miejsce w sierpniu, z uroczystym sniadaniem, ale bez poprawin.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agnes, jeżeli wesele jest bez poprawin to napewno 0,5 litra na głowę wystarczy :)
Aga to bardzo duzo wam zostalo. My na 55 osob mamy 72 but wodki, 34 wina. Wino wykorzystamy tez do konkursów:)bez poprawin, ale pewnie nastepnego dnia bedzie jakis grill w ogrodzie.
image
My liczymy 0,7 litra na głowę (oczywiście wódka będzie w butelkach 0,5, tylko taki przelicznik robimy) na wesele z poprawinami. Część wódki odkupiliśmy od kolegi po jego weselu, resztę kupimy w przyszlym roku oczywiście.
Do tego kupiliśmy od jednej forumki po jej weselu 19 butelek 0,7 (ale chyba 18 czy 17 zostało:D) na Poltra, na którym będzie również bimber.

Wina kupię w przyszłym roku dopiero. Tu nie wiemy jaki przelicznik dać.

Szampana kupimy na Sylwka 1 butelkę na 7 osób.

I piwo kupimy przed samym ślubem. Sala zapewnia co prawda keg 30 l za 300 zł, ale to nie opłaca się moim zdaniem!!! Piwo chcemy na poprawiny tylko, też nie wiemy jak liczyć.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry