Widok

Ile alkoholu na wesele?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Zupełnie nie wiem jak zaplanować alkohol na wesele? czy ktoś może mi podpowiedzieć ile wódki i ile wina trzeba przyjąć na osobę???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my na wesele na 70osob mielismy:
- 0,5 l wodki na osobe
- 21 win (6 białych, 6 różowych, reszta czerwone)
- 5 koniakow/brendy dla starszych wujkow i dziadków :)

wesele bez typowych poprawin (następnego dnia mieliśmy przedłużony do ok 21 obiad na ok 40 osób).

wina została około połowa - różowe poszły wszystkie, białe została jedna butelka nieotwarta i jedna prawie pełna, czerwonych zostało najwięcej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a wódki aż tyle wypito, czy coś zostało po weselu? My robimy bez poprawin.
my na 55 osob kupilismy 60 butelek :) powinno byc ok
U nas na wesele liczyliśmy po 0,7 litra na głowę. A wesele typowo kaszubskie, z poprawinami. Plus wino, piwo itp trunki, ale w mniejszych ilościach.

Jakby co, mogę dać namiar na monopolowy, gdzie można wódkę kupić w dużych ilościach i niezłych cenach.
Camel a starczyło wam wódki?
my na 100 osob mamy 154 butelki 0,5l do tego 15 L piwa(na co nie chcialam sie zgodzic ale tesc inaczej by sie nie zjawil)20 butelek wina i beda drinki wiec mam nadzieje ze styknie;)
Starczyło, bo wiadomo, że ludzie w różnym wieku w różnej kondycji, no i u nas większość zmotoryzowana, więc ci co kierowcami byli, to musieli trzeźwi być. Ale starczyć, starczyło i jeszcze zostało.
wszystko zależy jacy są goście, jak jest podany alkohol itp. Ja byłam na weselu gdzie było 30 butelek na 45 osób i jeszcze chyba z 5 zostało. Jak wódka jest ciepła a lodu nie ma to tez nie smakuje i mniej się wypije. My na około 100 osób mamy 150 butelek i nadal się zastanawiam czy wystarczy :/
a my liczyliśmy 0,7 l na pare i wystarczyło nam na wesele i poprawiny ni i dodatkowo mieliśmy ok 10 bram więc i na to poszło 10x0,5 l no i mieliśmy butelkę wina na 5 osób i wina nm zostało parę butelek i piwo liczone 1 na osobę ( ale to już na poprawiny ) i też nam nie poszło
My jak na razie kupiliśmy po 0,5 białej żubrówki na głowę, myślicie że wystarczy?
My mamy 156 butelek na 80 osób. Wesele z poprawinami i poltrem jak to na kaszubach przystało :P
Do tego mały 5l keg piwa i różne wina.
Musi starczyć :)

Agnes wszystko zależy jakich masz gości :)
image
u nas na 47 osób - 60 butelek wódki, 26 win. Zostało 30 butelek wódki ( wczesniej rozdalismy jezszce kilka "na drogę") i 4 wina. Wesele, miało miejsce w sierpniu, z uroczystym sniadaniem, ale bez poprawin.
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Agnes, jeżeli wesele jest bez poprawin to napewno 0,5 litra na głowę wystarczy :)
Aga to bardzo duzo wam zostalo. My na 55 osob mamy 72 but wodki, 34 wina. Wino wykorzystamy tez do konkursów:)bez poprawin, ale pewnie nastepnego dnia bedzie jakis grill w ogrodzie.
image
My liczymy 0,7 litra na głowę (oczywiście wódka będzie w butelkach 0,5, tylko taki przelicznik robimy) na wesele z poprawinami. Część wódki odkupiliśmy od kolegi po jego weselu, resztę kupimy w przyszlym roku oczywiście.
Do tego kupiliśmy od jednej forumki po jej weselu 19 butelek 0,7 (ale chyba 18 czy 17 zostało:D) na Poltra, na którym będzie również bimber.

Wina kupię w przyszłym roku dopiero. Tu nie wiemy jaki przelicznik dać.

Szampana kupimy na Sylwka 1 butelkę na 7 osób.

I piwo kupimy przed samym ślubem. Sala zapewnia co prawda keg 30 l za 300 zł, ale to nie opłaca się moim zdaniem!!! Piwo chcemy na poprawiny tylko, też nie wiemy jak liczyć.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry