Widok
Ile kosztuje opiekunka do dwójki dzieci?
Cześć, przeprowadzam się na Chełm, zabiły mnie ceny przedszkoli... zastanawiam się nad opiekunką dla moich dzieci, czy może ktoś podpowiedzieć z jaką kasą trzeba się liczyć przy zatrudnieniu opiekunki do 2 maluchów (3 i 5 lat) oraz czy ktoś może kogoś ewentualnie polecić?
W przedszkolach dla rodzeństwa zazwyczaj są zniżki. Poza tym starszy syn nie chodził do przedszkola wczesniej? jak sie przeprowadziłaś to z przedszkola państwowego można zorganizować przeniesienie do innego. Mozesz też zadzwonic do UM i zapytać o wolne miejsca w państwowych w okolicy, albo gdzieś blisko pracy, po drodze do pracy? Wydaje mi sie, że 5ciolatek z nianią w domu to kiepski pomysł...
akurat mam dwie córki, starsza chodzi do przedszkola prywatnego ale poza Gdańskiem, płacę około 600 zł z wyżywieniem, na drugą córkę miałabym zniżkę 50% ale na chelmie nie ma takich "promocji" ani cen... właśnie nie wiedziałam jak jest z przedszkolami publicznymi, dzięki za radę, będę próbowała znaleźć miejsce w takim razie
Dokładnie! Poza tym to nie jest dobre przedszkole, przy tej parafii i księdzu, no proszę was. Poza tymi wystarczy przejść się w ciągu dnia i zobaczyć, zaobserwować opiekę nad dziećmi jak są na dworzu.....