Widok
Ile płaciliście za wybudowanie domu? Stan surowy otwarty.
witajcie .
Mam takie pytanie czy nie zaduza dostalam wycene za stan surowy otwarty z dachem dom 10x15 216m2 po podlodze poddaasze bez piwnicy plyta fundamentowa i pod garazem i pod domem dach 2 spadowy 2 lukarny 1 wykusz 3 balokny bryla prosta prostakatna potrzebna jest wymiana gruntu i garaz osobno okolo 50m2
zakres prac
wymiana gruntu
plyta fundamentowa (docieplenie ,hydroizolacja)
fundamenty
kondygnacja patreru
strop
kondygnacja pietra
scianki dzialowe i kominy
wiezba dachowa
kopletna usluga dekarska
98000 zl
dzialka znajduje sie kolo gdanska
Mam takie pytanie czy nie zaduza dostalam wycene za stan surowy otwarty z dachem dom 10x15 216m2 po podlodze poddaasze bez piwnicy plyta fundamentowa i pod garazem i pod domem dach 2 spadowy 2 lukarny 1 wykusz 3 balokny bryla prosta prostakatna potrzebna jest wymiana gruntu i garaz osobno okolo 50m2
zakres prac
wymiana gruntu
plyta fundamentowa (docieplenie ,hydroizolacja)
fundamenty
kondygnacja patreru
strop
kondygnacja pietra
scianki dzialowe i kominy
wiezba dachowa
kopletna usluga dekarska
98000 zl
dzialka znajduje sie kolo gdanska
Zalezy ile gruntu do wymiany itp. U mnie płyta na wymianie ok 50cm to koszt ok.40tys (130m2)płyta izolowana na styrodurze +drenaż. Robocizna ściany nośne ,działowe ściana kolankowe ,wieniec,komin systemowy,strop lany ,konstrukcja dachu 28tys.ceny za materiał musiałbym poszperać .Dach 240m2 dwuspadowy dachówka roben monza plus Tobago glazura deskowanie (deski zostały z szalowania stropu dokupiłem chyba 1m3 ) membrana dach.dorken , 5okien dach.orynnowanie koszt z robocizną 32tys.u Ciebie bedzie wyższy koszt lukarna balkony itp. Mysle ze ok 50tys Cie wyjdzie .okna 11szt. Powiedzmy standard + suwanka 3mX2.2m + tarasowe dwuskrzydłowe 17tys. Pakiet 3szyby kolor . Ceny to zeszły rok końcówka .jezeli chcesz to posiadam rozpiskę materiałowa w miarę dokładna . E-mail :kubics@o2.pl
Mnie się wydaje, że wycena jest ok, ludzie płacą drożej, a masz tu naprawdę spory zakres robót. Dolicz sobie do tego jeszcze wywóz odpadów budowlanych, bo trochę tego będzie. Najlepiej samemu wynająć kontener u firm takich jak http://www.makjan.com.pl/cms/dzial/91/wynajem-kontenerow
Ta wycena to z materiałami?
To powiedziałabym, że niewiele. Jeśli sama robocizna to średnio. Ja za budowę domu 10x19 (garaż w bryle), dach dwuspadowy, trzy balkony, jeden wykusz zapłaciłam razem 41 tys za robociznę budowy do stanu surowego otwartego z odeskowaniem budynku, wylaniem tarasu i wszystkich schodów. Wykonawca sam kupował wszystkie materiały, my tylko dostarczaliśmy kasę (same materiały około 70 tys za wszystko). Robocizna dachu to 12 tys, materiał na dach to kolejne 40 tys.
To powiedziałabym, że niewiele. Jeśli sama robocizna to średnio. Ja za budowę domu 10x19 (garaż w bryle), dach dwuspadowy, trzy balkony, jeden wykusz zapłaciłam razem 41 tys za robociznę budowy do stanu surowego otwartego z odeskowaniem budynku, wylaniem tarasu i wszystkich schodów. Wykonawca sam kupował wszystkie materiały, my tylko dostarczaliśmy kasę (same materiały około 70 tys za wszystko). Robocizna dachu to 12 tys, materiał na dach to kolejne 40 tys.