Widok

Ile śpią wasze 3 m-ne dzieciaczki w ciągu dnia?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
moje zasypia mniej więcej co 3 godziny i to tylko na pół godz. to nie jest za mało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja słyszałam wiele uwag ze moja mał spi w dzien - ale ja uwazam ze jakby chciala wiecej to by spała :-)
nie usypiam na sile, zasypia kiedy chce
ah a za to w nocy mi ładnie wczoraj poszła spac ok 19.30 pozniej zjadała o 23 i spała do 8,30 i mysle ze gdyby nie telefon ktory zadzwonił to pospała by do 9
a teraz od tej 8,30 pobawiłysmy się i teraz usneła, pewnie na 30 min ale jak tylko tyle potrzebuje...
tak sumujac w ciagu dnia spi mi w sumie ok 3 godz raz ma dluzsza drzemke ok 1 godz a tak kilka takich po 30-40 min...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój maluszek dokładnie tak samo. Wyjątkiem jest spacer i wtedy potrafi spać od 2 do nawet 4 godzin. Noc przesypia całą z 1 pobódką na mleko. Mysle, że to wszystko zależy od malucha, widocznie tyle snu mu wystarcza.
[url=http://www.maluchy.pl]image[/url

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
sorki ale dopiero teraz zauwazyłam ze chodzi o 3 miesieczne niemowlaki :-)
ale ogolnie moja coreczka jak tylko pamietam o w dzien mało spała :-)
moja ma 3 m-ce i coraz mniej śpi w dzień, trafiają jej się krótkie (do pół godz.) drzemki, ale potrafi też zasnąć na spacerze czy w samochodzie i wtedy śpi nawet kilka godzin, nocy jeszcze niestety nie przesypia, raz czy dwa razy budzi się na karmienie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej moja corcia bardzo malo sypia w ciagu dnia robi tylko 30min drzemki i to dokladnie jakby miala zegareczek wmontowany he to sa ze 3 takie drzemki i jeden dluzszy sen przy cycusiu lub spacerze 2godz.ale to nie zawsze.jak niechce spac to i tak nie zasnie,dziecko samo sobie reguluje ile potrzebuje snu niektore przesypiaja cale dnie jak suselki a inne znow prawie nic nie spia.a nocki ladnie spi 2 pobudki na am am.niestety to sprawia ze mam malo co ja mowie zero czasu dla siebie no ale co zrobic taka juz jej natura poki co :)
Najpiękniejszy dar od Boga...
image image
moja śpi łącznie 3 godziny

image
Moja mała spi od 19 d0 6 rano bez żadnej pobudki potem zasypia na godzinke półtora koło godziny 9 nastepnie długie 3 godzinne spanie w południe na spacerze.
za mało? sporo:) Moja teraz robi sobie dwie drzemki,jedna krótka drugą dłuższa około 2 godzinna.
image
Moja troszkę starsza, ale śpi rano 30-40 minut, później przed południem kolejne 30-40 minut ;) Popołudniu od 2 do 4 h w zależności czy jesteśmy na spacerze cały czas, czy wystawiam ją na balkon po np 1 godzinnym spacerku i kolejny sen to już na noc około 20stej

Tak więc moje dziecko śpi od 3 do max 5h dziennie ( nie licząc nocy )
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

do góry