Widok

Ile ważą wasze roczne dzieci?

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam jak w temacie mozecie napisac ile ważą wasze roczne dzieci?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
syn ma 19 miesięcy i waży 10960 84 dł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
moja młoda waży jakieś 9-9,5 kg
moja jak miała roczek ważyła 10 kg.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja ma 15 miesięcy i waży 11 kg
Błażej waży 10,9 kg
Młody na roczek ważył 10300, teraz (20 m-cy) waży 13500.
moj ma rok i 1 msc i wazy 9,7kg czy to nie za malo
Monika, sprawdź na siatkach centylowych - jeśli nie jest dużo poniżej 25 centyla to jest ok.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ojej to teraz wyjdzie ze moja Malutka to kluska;P Mala na roczek wazyla ok. 11,5 kg i ciuszki na 80cm, teraz ma 14,5 mies i wazy ok 12 - 12,300 kg i ciuszki na 80-86
do kasiaczek a ile wazyla mala jak sie urodzila. daje mu jesc normalnie nawet je za 3 tylko duzo biega i go jest pelno czy to od tego ze ma dobre spalanie
Mój na roczek ważył 9 kg,teraz 10,200.Jest drobny,ale w sam raz.
a ma moze ktos link z tymi siatkami
http://www.siatkicentylowe.pl

Google rulez. ;)
http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
nie wyszlo mial wyjsc wynik wyszlo troszke ponad 25
Mala jak sie urodzila wazyla 3.870kg i spadla w szpitalu na 3.690kg. Ogolnie na poczatku zle nam przybierala. Musielismy zrobic badanie krwi i wyszla lekka niedokrwistosc, zelazo zalatwilo sprawe:) Od tamtego momentu zaczela ladnie przybierac, ksiazkowo po ok. 750-800g na mies.
Wierze ze sie denerwujesz, bo sama przez podobna sprawe przechodzilam. Ale jesli Maly jest radosny, usmiechniety, zywy, ladnie sie bawi, je i pije to uwazam ze nie masz sie co martwisc, dla upewnienia porozmawiaj z pediatra:)
Aaaa i ja tez lookalam co chwilke na http://www.siatkicentylowe.pl - swietna stronka.

A ile Maly wazyl przy urodzeniu? I jacy Wy jestescie? Tez drobni? Bo ja z Mezem to tak niekoniecznie, ale nieprzesadzajmy;)
Twój syn ma barzdo dobrą wagę,w sam raz,po co ma być pulpet,też zalezy jaki ma wzrost bo niektóre dzieci mogą ważyć tyle samo,ale jeśli jedno z nich jest większe to automatycznie sprawia wrażenie chudzielca.Zależy od jego apetytu też noi jacy Wy byliście w jego wieku i teraz,geny robią swoje.
to chyba nie reguły nie ma. Jakiś czas temu był taki wątek o drobnych dzieciach :).
Moja Lena ma 16 miesięcy i co prawda dawno jej nie ważyłam, ale waży gdzieś około 10 kg tylko
Sylwia my to mamy chyba tej samej postury dzieci,tylko że niby dziewczynki są drobniejsze od chłopców,guzik prawda,a ile ma Twoja wzrostu?
do góry