Widok

Ile ważą/ważyły Wasze 10-miesięczne szkraby?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny moja córcia niedawno skończyła 10 m-cy i waży 7900. Przybrała nam w ciągu miesiąca niecałe 100g i tak się zastanawiam czy to trochę nie za mało :(
Jest bardzo żywa i niestety głodomorkiem też nie jest.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój starszy syn w wieku 10mc ważył 7450g, a młodszy 7800g. Myślę, że nie masz co się martwić. Każde dziecko rozwija się inaczej, jedne są dłuższe, drugie cięższe itp. Jeśli córka jest zdrowa i nic jej nie dolega, to jest ok. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to wybierz się do pediatry i porozmawiaj o swoich wątpliwościach. Może zrób jej badania krwi, moczu... No, ale jak nic się złego nie dzieje, dziecko nie jest apatyczne itp. to sobie odpuść :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
zapomniałam napisać, że starszy syn ma teraz 3,5 roku i waży od prawie 2 lat tyle samo - pomiędzy 11,5kg a 14kg, młodszy ma dokładnie rok i 11 dni i waży 9990g.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a moj ma 6 miesiecy i wazy 9 kg :) ale nie uwazam ze jest gruby, tłuszczyku ni ma:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Masz się czym chwalić.... A później nadwaga.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mój za tydzień skończy 11 miesięcy i waży 10 kg i parę deko. Trochę martwiłam się o jego wagę, ale lekarka powiedziała, że wszystko w porządku, nie jest tłuściutki a taki "ubity". Z jedzeniem nigdy nie mieliśmy żadnych problemów, jednak pilnuję, aby jadł tylko pełnowartościowe posiłki, żadnego śmieciowego jedzenia. Od początku czerwca do połowy września przybrał 0,5kg.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mój synek ma 9,5 mies wczoraj byliśmy u lekarza waży 8200 g ma 72 cm nie jest chudy jest drobniutki również jest bardzo żwawy wszędzie go pełno ,chętnie je . 100g w miesiąc wydaje mi się że to mało .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
moaj jak miała 10 mieisęcy ważyła ok 9kg
image
image
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
moja Córcia jak miała 8 miesięcy ważyła 8140 g i miała 71 cm, a jak miała 9 miesięcy ważyła 8280 g i miała 72 cm, wychodzi że przez miesiąc przytyła 140 g, a teraz ma rok i waży 8590g i mierzy 73 cm więc od 9 miesiąca do 12 miesiąca tyła po jakieś 100 g miesięcznie...więc myślę że nie masz co się martwić ;]
imageimage

autorko a z jakiej wagi "wystartowała" Twoja córcia bo to chyba też jest ważne jak dziecko miało małą wagę urodzeniową to lekarze inaczej patrzą .Mój pierwszy syn ważył 3600 g więc mając 4 mies ważył 7100 g a lekarka stwierdziła że ma niedowagę .Drugi syn 3000 g więc sporo mniej i jeszcze nie usłyszałam od lekarki że za mało waży.

Tak czy inaczej dzieci do roku powinny prawidłowo przybierać w ciągu miesiąca od 250-300 g .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mala urodzila sie 2600 po 6 tygodniach waga urodzeniowa byla prawie podwojona, 8 miesiecy 9200 .czekamy na szczepienie wiec bede wiedziala ile teraz ma w wieku 9 miesiecy.je jak odkurzacz i niewiele sie porusza....wymusza na nas przenoszenie jej...
Mryś w wieku 10 miesięcy ważył 12 kg
ale on duży się urodził(ponad 4 kg) i już w 45 miesiącu wazył 9,5 kg

a Miśka w wieku 10 miesięcy wazyła 9 kg a też urodzona z wagą powyżej 4
Moja urodziła się 2350 teraz ma 8 miesięcy i waży 9 kg.Ale każde dzieciątko jest inne,ważne,że lekarz nie ma nic do Jego wagi.
nasza 10kg, ale wyjsciowo 4500 i jest dluga, nosi juz ubranka rozmiar 80
Mój Adek ma 10miesiecy i wazy 12kilo!
Moja Kornelia waży 8200g urodziła się mając 3600g
image
image

image
Mój Smyk ma co prawda 8 i 2 tygodnie waga to 8150
Mój Leoś też 10 miesięcy i 11, 900 waży a ubranka to różnie zależy jaka rozmiarowka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

do góry