Widok

Ile wytrzymują nadmuchane balony?

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dekorujemy sami salę i nie wiem czy zacząć robić z nich girlandy już teraz czy czekać do ostatniej chwili. Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami z wytrzymałości balonów? Czy schodzi z nich powietrze, jak się je zawiąże na supełek? :-) Teraz już nie mam czasu na ich testowanie.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
powinny wytrzymać kilka dni, trzy na pewno :) oczywiście jeśli nie będą stare bo czasem tak się zdarza

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
u mnie w lokalu sami robia dekoracje i powiedzieli ze robia ja raz na dwa tygodnie i jest stała wiec balony muszą być bardzo wytrzymałe

image
zamówcie na allegro klej do balonów to wytrzymaja długo :)
1. Koniecznie zapisz się do yacht klubu. Tam nauczysz się rozmaitych supełków. Niestety, weselnych nie ma ale pewnie jakiś zasymilujesz.
2. Wytrzymałość balonów jest odwrotnie proporcjonalna do Twoich oczekiwań.
3. Uważaj przy zakupach on - line, żeby przy okazji samemu nie przeobrazić się w balona...
4. Ciekawy temat na doktorat. "Powietrze i balony" albo "Wpływ gumy na gęstość gazów"

Oprócz postu o solarium (starsze towarzystwo wie o czym piszę), Twój też warto przeczytać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
No tak, jak zwykle można liczyć na oryginalne i bardzo "praktyczne" odpowiedzi. Nigdzie nie brakuje ignorantów.

A na poważnie, dziękuję za odpowiedź Agitce i Karolince29.

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Arielka!!! Za mąż idziesz, a nie wiesz kto to ignorant. Ale na tle forumowego bełkotu błysnęłaś używając nowego słowa!!! Brawo!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Żal mi ciebie Janko Muzykancie. Tyle cennej energii marnujesz na ten "forumowy bełkot". Mógłbyś ją spożytkować np. na...wymyślaniu nowych sposobów na wiązanie supełków i podzielić się swoimi doświadczeniami.

image
wszystko zależy od jakości balonów, ja z allegro nie polecam:/

za to w Tczewie jest hurtownia balonów i te moge polecić w 100%-tach, moja znajoma biorąc slub w październiku zdobiła sale właśnie tymi balonami, dekoracja w dużej częśi była wykorzystana na tej sali jeszcze na sylwestra;)

z allegro właśnie też kiedyś kupiłam stare, ale to różnie bywa :) a do pompowania polecam taką pompkę do materacy jeśli się oczywiście nie ma jakiejś sprężarki :)

karolinka napisalam do ciebie email:)

image
image
demolka ze strojeniem nie ma problemu, już ci szykuje ofertę :)

Balony z naszego ślubu nadal leżą u moich rodziców... nie zeszło z nich powietrze. wyglądają jak w dniu ślubu (na suwaczku możesz zobaczyć kiedy był nasz ślub...)

Spełnij marzenie chorego dziecka www.trzebamarzyc.org

my rozniez kupilismy balony na allego i do do tej pory jest w nich powietrze, wygladaja jakby pare chwil temu byly nadmuchane!

Serce dla Serca bije
może nie zejdzie z nich powietrze, ale jak za długo leżą robią się takie matowe... Ale do ślubu masz kilka dni więc możesz spokojnie pompować, ewentualnie potem przetrzesz je czyms :)

image
dołaczam sie do pytania, a swoja droga na allegro tez kupilam ale jestem srednio zadowolona - chyba jakies stare :( A jak trzymaja balony z helem bo slyszalam ze kiepskiej jakosci balony do 12h wytrzymaja i puff...:)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak przeczytalam tytul postu, to wiedzialam ze znajde tu janka muzykanta!

tak po prwadzie dziewczyny...nigdy na sylwestra balonikow nie dmuchalyscie? I jak na odleglosc ktos moze wam powiedziec ile wytrzymaja WASZE balony?

Zapytajcie dzieci, na pewno wam powiedza ile dni balonik wytrzymuje.
Ale uwaga - sa tez jednorazowe ....

(janko, jestes przewidywalny)
oj to sie znalazla :>

my w pacy ostatnio pompowałysy balony i nastepnego dnia sporo już było ze spuszczonym powietrzem- nie ma co za wczesnie niestety tego robic

image
my na swoim weselu dmuchalismy balony w czwartek a do soboty moze 5 pękło:)i były z allegro:)

Agata-Derkoracje

tel. 508 414 614
email: info@agatadekoracje.pl
www.agatadekoracje.pl

wiem, że to już nieaktualny temat, ale muszę się wypowiedzieć :D
nadmuchałam balony w sylwestra, dziś jest połowa marca... a zmniejszyły się one o 1/1000.. w sumie nie widzę znacznej różnicy hahah :D dlaczego tak długą wytrzymują? Nie mam pojęcia ^^ Może hahh napchałam je wirusami, bo w sylwestra miałam grypopodobne coś :DD a jeśli to taka broń biologiczna??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
:):):)

Na to ile czasu hel utrzymuje się w balonach ma wpływ bardzo wiele czynników. To były balony lateksowe czy foliowe? Z żelem uszczelniającym Hi-Float?
Dodatkowo na czas unoszenia się balonów mają wpływ: materiał, warunki atmosferyczne, nasłonecznienie, klimatyzacja, jakoś helu itp itd.

Polecam specjalistów https://www.helovebalony.pl

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

Jacek - ocena (3 odpowiedzi)

Szkoła nie warta czasu i nakładu finansowego. Totalny brak kontaktu z wychowawcą i dyrekcją...

do góry