Widok
NIe wiem, co to znaczy pracownik biurowy. My w naszej firmie szukamy ludzi do pracy w biurze ale takich, co mają konkretną wiedzę. NIe wymyślanie procedur, tworzenie raportów i tego typu bzdety ale konkretną techniczną wiedzę. Oczywiście znajomość Excel-a obowiązkowa ale o tym się nie wspomina tak samo, jak znajomość j.angielskiego. To są narzędzia konieczne do pracy i znajomość tego to podstawa.
-36 lat
-starsza specjalistka ksiegowosci w miedzynarodowej korporacji (pracuje dla oddzialu w UK)
-12,5k brutto
-umowa o prace
Jak na trojmiasto bez szalu, jak chcesz mieszkac normalnie i odlozyc pieniadze, to bedziesz po prostu godnie zyc ale to nie jest stawka za ktora czlowiek bedzie latal na malediwy
-starsza specjalistka ksiegowosci w miedzynarodowej korporacji (pracuje dla oddzialu w UK)
-12,5k brutto
-umowa o prace
Jak na trojmiasto bez szalu, jak chcesz mieszkac normalnie i odlozyc pieniadze, to bedziesz po prostu godnie zyc ale to nie jest stawka za ktora czlowiek bedzie latal na malediwy
Wow, zazdroszczę ( jeśli to prawda i faktycznie łączysz te dwa zawody). U mnie- lekarz 40 lat.
-cały etat w szpitalu- 7 tys. z niewielkim hakiem ( podstawowa pensja za etat).
Oczywiście zmuszona jestem "dorabiać"- zawsze mam 5- 6 dyżurów w mies. + popołudniami poradnię 2x w tyg., ale to praca znacznie ponad etat ( czasem godzinowo wychodzi znacznie ponad 2). Tak więc piszmy może, ile mamy za etat. Wynagrodzenie za dorabianie zaciemnia obraz. W innym wypadku mogłabym się poczuć jak krezus, a przy swoich 7 tys za etat czuję się wiadomo jak...
-cały etat w szpitalu- 7 tys. z niewielkim hakiem ( podstawowa pensja za etat).
Oczywiście zmuszona jestem "dorabiać"- zawsze mam 5- 6 dyżurów w mies. + popołudniami poradnię 2x w tyg., ale to praca znacznie ponad etat ( czasem godzinowo wychodzi znacznie ponad 2). Tak więc piszmy może, ile mamy za etat. Wynagrodzenie za dorabianie zaciemnia obraz. W innym wypadku mogłabym się poczuć jak krezus, a przy swoich 7 tys za etat czuję się wiadomo jak...