Widok
Mój mąż jest kucharzem z 20 letnim doświadczeniem. Szukał ostatnio pracy i wszędzie gdzie dzwonił albo był na rozmowie o prace to proponowali 10-11 zl. Masakra. Takie pieniądze oferowali jakies 5-6 lat temu.
Był bez pracy przez 1,5 mies ale znalazł i pracuje za 15 zl netto za godzine ( stawka poczatkowa) w Gdyni.
Dobrze, ze znalazl pracodawce, który umie docenić prace a nie daje ochłapy
Był bez pracy przez 1,5 mies ale znalazł i pracuje za 15 zl netto za godzine ( stawka poczatkowa) w Gdyni.
Dobrze, ze znalazl pracodawce, który umie docenić prace a nie daje ochłapy
Zatrudnię prowadzącego montera rur. Papiery na szczepianie i palenie, znajomość pacy na stoczni, bezbłędna znajomość izometrii, axo i rysunku kadłubowego (w razie kolizji). Doświadczenie w pracy z wszelkimi systemami rurociągów, materiał czarny nierdzewka i cunifery. Próby szczelności i odiborówki. Płynna znajomość angielskiego.
Proszę o odpowiedzi tutaj.
Proszę o odpowiedzi tutaj.
Od zera do kilku tysięcy.
Własna działalność.
Bywa, że "na pstryk" zarobię kilka tys.. albo 0
Nie jestem w stanie zrobić przelicznika godzinowego. ZAWSZE jestem w pracy. 24/7
Efektywny czas poświęcony pracy zawodowej: kilkanaście godzin w tygodniu.
W domu, w tzw. międzyczasie, pomiędzy innymi zajęciami :D
Własna działalność.
Bywa, że "na pstryk" zarobię kilka tys.. albo 0
Nie jestem w stanie zrobić przelicznika godzinowego. ZAWSZE jestem w pracy. 24/7
Efektywny czas poświęcony pracy zawodowej: kilkanaście godzin w tygodniu.
W domu, w tzw. międzyczasie, pomiędzy innymi zajęciami :D
Jak widać miałeś rację! :) Niesamowite, że człowiek ciężką pracą i ciągłym podnoszeniem kwalifikacji po 7 latach nie może (a raczej nie powinien) zarabiać takiej kwoty, bo przecież inni mają mniej. Jeśli ktoś narzeka na niskie wynagrodzenie, polecam zostać specjalistą w branży, a nie pracownikiem Xh i fajrant, gdzie nie ma miejsca i czasu na podnoszenie swoich umiejętności za które w końcu pracodawca płaci.
Ku uciesze gawiedzi mój pierwszy rok w zawodzie to 5zł/h na płatnych praktykach, które pozwoliły mi zyskać ogromne (jak na tamten czas) doświadczenie i umożliwiły dalszy rozwój w tym kierunku.
PS. Pewnie więcej plusików bym dostał, gdybym dalej siedział na praktyce za 5zł/h :)
Ku uciesze gawiedzi mój pierwszy rok w zawodzie to 5zł/h na płatnych praktykach, które pozwoliły mi zyskać ogromne (jak na tamten czas) doświadczenie i umożliwiły dalszy rozwój w tym kierunku.
PS. Pewnie więcej plusików bym dostał, gdybym dalej siedział na praktyce za 5zł/h :)
A czym dokładnie się zajmujesz? 45 zł / h to około 7 tysięcy miesięcznie trochę poniżej 160h. Dużo zależy od formy zatrudnienia. Na DG szału nie ma, ale jeżeli UoP to elegancko. Takie są rynkowe stawki dla dobrych programistów z kilkuletnim doświadczeniem. Dla bystrzaka w chodliwej technologii można zarobić po kilku latach spokojnie 5 cyfrówkę. PHP czy C++ czasami zarabiają mniej, ale każdy średnio ogarnięty w temacie jest wstanie dojść do powiedzmy dwóch średnich krajowych w ciągu kilku lat.
Ogółem gratulację i proszę się nie przejmować hejterami.
Do tematu: Clojure / Perl / Lisp, Zlecenie, +90PLN/h/
Ogółem gratulację i proszę się nie przejmować hejterami.
Do tematu: Clojure / Perl / Lisp, Zlecenie, +90PLN/h/
Sam LISP to ciężko, no są lekko starsze technologie naukowe czy dla przemysłu. Świetnie się nadaje za to jako preludium do Clojure czy ogółem języków funkcyjnych z wymagających Haskellem na czele, albo sztuczna inteligencja, języki naturalne, algorytmy uczenia się, sieci neuronowe...ja na to jednak jestem za mało bystry, ewentualnie to mój szklany sufit trudny do przeskoczenia :)
Na DG, więc szału nie ma :) Wychodzi lekko ponad 7k miesięcznie po opłaceniu ZUSu i USu. Wiem, że można się zacząć rozglądać za czymś bardziej dochodowym, ale lubię swoją obecną pracę, gdzie po godzinach mam jeszcze trochę sił na prucie własnego projektu (projekciku?).
Siedzę w technologiach webowych - głównie Python / Django / TypeScript / Ionic.
Siedzę w technologiach webowych - głównie Python / Django / TypeScript / Ionic.
Rysiu, a Ty dla kogo ten wywiad prowadzisz? ciekawość to nie zawsze pierwszy stopień do wiedzy, nawet imieniem kolegi się podpisujesz, ech co za 100% fake z Ciebie, Ty masz jakieś swoje prawdziwe ja? czy tylko te urojone karnacje i mega giętki kark oraz dobre stopnie za chamstwo (jak śpiewał Twój nieulubiony zespół, a jednak tak wiele z tego czerpiesz), lepiej weź się chłopie uczciwie do roboty, a nie siedzisz na forum w czasie pracy na koszt firmy i po (ale wtedy to już Twój biznes jak spędzasz wolne chwile) - a na pytanie nie odpowiem bo i po co? chcesz wiedzieć ile w firmie mi płacą? niewiele, bo w sumie choć w zawodzie (teoretycznie) wyuczonym to przez wiele lat niewykonywanym wróciłem do branży jako totalny laik i ignorat czyli jestem zielony, a po pracy? w zawodzie przez wiele lat wykonywanym to już inny temat i inny wymiar, jeszcze by tobie było żal. Smacznego.
Średnio 10 zł na godzinę. Zależy od kursu. W porywach (lepsze kursy) do 15 zł na godzinę, ale trzeba spać w kabinie samochodu, gdzieś na parkingu przy drodze. Za to, że śpię, jem, sikam, ogólnie całą dobę spędzam w kabinie dostaje 45 zł i dietę 30 zł, ale razem za 15 godzin pracy (często nocnej) plus ryczałt za spanie i dieta (80zł) to łącznie nigdy nie wychodzi więcej niż 200 zł za 24 h. a najczęściej jest to 150 - 180 zł (ZA 24 GODZINY W TYM 9 GODZIN NIBY-SNU)
te stawki to jakaś parodia... większość w okolicy 10-15 zl... 10 zł miałem prawie 12 lat temu w GDA jako pomocnik dekarza. W pół roku po odejściu (czyli dajmy na to 11 lat temu) dzwonili że dadzą mi 15 zł(netto na g*wnianą umowę). widzę że nic do przodu nie poszło... porażka jakaś. do czego ja chcę wracac???