Widok

Imię Zuzanna

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Za miesiąc mam termin porodu imie już wybrane zaakceptowane przez męża - Zuzanna, ale im bliżej godziny zero tym mam większe wątpliwości ,ze imię mało wyszukane - kolejna Zuzia w przedszkolu a później w szkole.
Jak myślicie przejmować się tym czy olać to ,ze imie jest tak bardzo popularne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie przejmuj się tym. Najważniejsze, że mężowi i Tobie się podoba. Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
też mi się wydaje,że imię spoko i chyba już największy bum na nie minął
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
najwazniejsze, żeby się Wam podobało.
Zuzia niby taka popularna a u mojej chrześnicy w przedszkolu publicznym w jej grupie jest ona jedyną Zuzią za to jest 2 Alanów, 3 Tamary i 2 Mariki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziękuję, po cichu na takie wsparcie liczyłam. :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mnie się nigdy to imie nie podobało niestety, ale pamiętaj, że nie innym ma się podobać, tylko ma dziecku nie robić krzywdy.
Uważam, że dziecku nadaje się takie imię, jakie samemu chciałoby się mieć.
A mi się to imię podoba,chociaż nie rozumiem mam ,które pytają na forum i próbują się upewnić czy aby na pewno dobre imię wybierają,to rodzicom ma się podobać a nie ciotkom ,wujkom i pociotkom .Ja nikogo o zdanie nie pytałam,tylko męża ,który sprzeciwu nie zgłosił i nikt ani nic nie był w stanie zmienić mojej decyzji o imieniu dla córki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Widzę, że sporo rodziców martwi się, że imię bedzie popularne i mało wyszukane. Nie rozumiem tych obaw. Dziecko jest jedyne w swoim rodzaju i swoją osobowością, kulturą, poczuciem humoru itp. wyróżnia się pozytywnie lub negatywnie, na tle innych. Co z tego, że w klasie będzie druga Zuzia... Zupełnie nie robi to na mnie wrażenia. Poza tym, wśród popularnych, wyjątkowych osób poetów, muzyków, królów nie widzę Roksan, Dżesik czy Brajanów. Ale to tylko mój punkt widzenia, nie uzależniaj swojego od innych.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
My mamy Zuzię 14 miesięczną:-) ja nie byłam za imieniem Zuzanna, mąż wybrał, ale zaakceptowałam i teraz mam najpiękniejszą najwspanialszą Zuziulkę na Świecie :-) pozdrawiam apropo imion to u synka w Zerówce są sami Kubusie i same Bartki, on jest jedynym Mateuszem:-) także proszę się tak nie przejmować:-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
my wybraliśmy imię Mieczysław i jakoś mam w nosie czy jest popularne czy nie i co ludzie powiedzą a puki co to większość znajomych reaguje negatywnie my z mężem chcemy w ten sposób uczcić pamieć po moim chrzestnym który był bardzo dobrym człowiekiem a Zuza to bardzo ładne imię
http://olx.pl/oferta/akwarium-300l-CID103-IDdTiYH.html
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak ktoś chce być oryginalny to imiona kasia ania ewa to gwarantują. Widzieliście gdzieś małe dziewczynki o takich imionach? Pewnie to z czasem wróci.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Moja 4 letnia corka to Kasia :)
Ładne imię. Jak byłam w 5-6 miesiącu ciąży to mąż wybrał już imię Jan. Nie podobało mi się na początku. Zaakceptowałam w końcu. Jak urodziłam okazało się że pełno Jasiów dookoła.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Moja ma na imie ania, znam jeszcze jedna mala anie. A corka przyjaciolki to kasia. :) mi sie jeszcze bardzo podiba ina. Takie przedwojenne :)
O, proszę. Ja pracuję w szkole i u nas nie ma właśnie żadnej kasi czy ani, to może za kilka lat się zaczną pojawiać, widać fala klasyki się zbliża:)
Mi się imię Zuza nie podoba - zuzia lalka nieduża i na dodatek cała ze szmatek - będą się dzieciaki nabijać tak.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Do polowy imion mozna dobrać jakieś wierszyki,akurat tym bym sie nie przejmowala. Jak dziecko będzie mialo nos jak.kartofel i dzieci będą sie z niego nabijać to co? Wyślesz je na operacje plastyczna?
takie myślenie jest jakieś prymitywne- zamknijmy dzieci w klatkach i chrońmy przed wszystkim,nawet wierszykami.

sama mam córkę Zuze i chociaz urodzila sie w największym boomie na to imie to w swojej grupie jest jedna. A imie fajne,bardzo dużo zdrobnień...
ale ja od zawsze wiedzialam,ze moje corka będzie miala na imie Zuza.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja też mam Zuzie i nie żałuje :) Zawsze mi sie podobało i nie zwracałam uwagi ze jest dużo Zuzi.Mąz tylko czasem sie śmieje o zobacz to tez Zuzia :) ( np. byliśmy na ,wycieczce za granica i na cały hotel gdzie po sezonie bylo juz mało polaków,była jeszcze tylko jedna rodzina z Polski i córka nazywała sie Zuzia hehe.

Druga córka ma na imię Lilianna czyli Lilka,imię miałam wybrane juz 2 lata przed urodzeniem małej a że teraz ponoć moda na Lilki to też nie zwracałam na to uwagi.

Szczęśliwego rozwiązania i witamy kolejna Zuzannę :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dziękuję :-) Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi sie to imie podoba, nawet w pewnym momencie sie zastanawialam czy nie dac tak na imie mojej corce.
Jednak wybralam inne. Wokol mnie jest pelno dziewczynek Zuzanek. Co drugia dziewczynka w szpitalu tak miala nadawane na imie.

A z kolei jak starsza rodzilam 5 lat temu to był szal na Lenki ;) Kobieta ktora badala sluch dzieci po narodzeniu w szpitalu smiala sie ze to chyba plaga ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry