Widok

Impregnaty czy lakierobejce?

Dla ochrony drewna wiem, że należy stosować impregnaty czy lakierobejce. Czy jednak może zastosować też jakiś środek jako podkład?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To chyba nie jest jakoś szczególnie konieczne

Biorąc pod uwagę składniki i właściwości współczesnych środków od ochrony drewna, nie jest to konieczne. Jeśli jednak miałbym coś poradzić, to Wood Preserver ATC. Jest to produkt przygotowany do konserwacji drewna, w szczególności na zewnątrz. Zawiera składniki chroniące przed grzybami, głęboko wnikające w drewno zarówno iglaste, jak i liściaste. Idealnie też nadaje się jako swoisty podkład pod inne impregnaty czy lakierobejce. Niekiedy stosowany jest też po lazurę. Najlepsze jednak efekty osiąga względem elementów drewnianych, które nie mają ciągłej styczności z gruntem lub wodą. Pozdrawiam ekspert Bondex

Inne tematy z forum Remont - porady

papa na deski (9 odpowiedzi)

witam planuje na działce położyć nowa papę i mam pytanie słyszałem że na gołe deski nie mogę jej...

Jakie panele podłogowe do nowego mieszkania (47 odpowiedzi)

Mieszkanie to stan deweloperski. Przymierzamy się do remontu. Żona uparła się, że chce w każdym...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (192 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...

do góry