Widok

In vitro w kościele

Co sądzicie o dzisiejszym wystąpieniu w kościele w temacie in vitro? Czy nasz proboszcz nie posunął się za daleko a może chcemy w kościele rozmów o polityce, Jarosławie i itp.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
wiecie, trochę się nam w d...ch poprzewracało. Jesli jest już ta religia w szkole (nie będę dyskutował), to ksiądz, czy nauczyciel ma prawo wstawić negatywna ocenę. Tak, jak z Polskiego, Matematyki itp. Jeśli to dzieci przygotowujące się do I Komunii lub do Bierzmowania, co w tym złego, by znały przykazania, modlitwy, czy różaniec? Szkoła jest po to, by uczyć i oceniać wyniki. Nie powinniśmy zbyt wiele interweniować i dyskutować na temat pał w dzienniku. to wyniki naszych pociech, które wolą godzinami siedzieć przy kompie, tablecie, telefonie lub z kumplami obalać flaszki czy palić e-papieroski :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
d*pa a nie dobry. Pedagog który robi dzieciom kartkówki z różańca i pały wstawia. Tak oto zachęca do wiary....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Nie uważam, by |ksiądz Piotr w czymkolwiek zawinił. To bardzo dobry Wikary, ma super podejście do dzieci i młodzieży.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jakie to sprawy polityczne!!!? Raczej sprawy społeczne, światopoglądowe, o charakterze fundamentalnym dla chrześcijan.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie ważne kto prowadził msze, ważne kto zezwolił na żałosne przemówienie na mszy dla dzieci. Dodatkowo niech księża nie powinni ani słowem odzywać się w sprawach politycznych - szczególnie w czasie wyborów - wielki wstyd dla Kościoła.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ks. Piotr
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie wiem, skąd pomysł, że na to pozwalam i skąd pomysł, że się na to zgadzam.
Ja w ogóle nie chodzę do kościoła. Z powodu wielu rzeczy z którymi się nie zgadzam.
Po prostu stwierdziłam, że albo będę dalej chodziła i przyjmowała nauki papieża i księży, lub - jeśli się nie zgadzam - przestaję chodzić, bo się nie zgadzam z jego naukami.
Nazywanie się katolikiem i nie zgadzanie się z naukami kościoła to postępowanie właśnie jak księża o których piszesz. Niby księża katolicy, a popełniają takie grzechy.
I nie wiem, co to jest "lokales".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak lekarz chce poprowadzić wykład o in vitro to niech wynajmie sobie salę, a nie przychodzi na dziecinną msze w niedziele.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam niedyskretne pytanie. Jaki ksiądz miał mszę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadzam się, byłem tak zdegustowany tą sytuacją że miałem ochotę wyjść podczas śmiesznego wykładu jakiegoś lekarza. Ksiądz niech tak postępuje dalej to ludzi odepchnie od kościoła.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Temat trudny i bardzo kontrowersyjny. Z pewnością wymaga rozmowy, ale nie na mszy dla dzieci !!!! i szczególnie gdy po mszy ma być chrzest. A co jeśli dzieci chrzczone były z in Vitro. chyba było by to nie w porządku w stosunku do rodziców i rodzin tych dzieciaków.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam artykuł na WP o problemie we współczesnym kościele.
Rany Boga, to dzieciom wręczono ulotki po mszy?. Nigdy bym do takiego kościoła więcej nie posłała mojego dziecka.
To było pewno w programie nauczania religii. Tak sie tę religie obrzydza zamiast o niej uczyć, bo jest o czym.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zderzacz protonów to ewidentny mocherowy beret, w kościele nie powinno się poruszać takich tematów, w Bojanie mieszkają ludzie świadomi, wykształceni, mało jest mocherów, którzy udają, że w kościele nie ma pedofilii i homoseksualizmu.
Franciszek nie jest przeciwny,więc koniec dyskusji. Mam nadzieję, że na kolejnych mszach będą poruszane prawdziwe problemy istniejące w kościele, ale takich tematów się unika. Najgorsi są skrajni PISowcy i ich zaściankowe poglądy. Ja osobiście nie pójdę już do naszego kościoła, tylko tam gdzie posłucham o Bogu. To nie wiocha na wschodzie, gdzie mocherami rządzi ksiądz, lepiej niech wróci Burzan.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
"Jeden glośny wypadek". Reszta zamieciona pod "dywan"?! Dlaczego w takim razie tworca metody invitro, jest w tej chwili największym jej,jezeli nie przeciwnikiem to kontestatorem?Jezeli w "renomowanych klinikach" wyklucza sie "liche zarodki". To mamy sytuację stricte doboru klasyfikowanego, czyz takiego doboru nie stosowały faszystowskie niemcy w okresie swego rozkwitu ze swym wodzem Hitlerem? Kolejna sprawa dzieci nie otrzymały tylko wychodząc z kościoła wzięły od osób rozdających je. Zaś co do treści ulotki jest ona w sposób jasny i rzeczowy przygotowana, oddaje prawdziwą treść, bez przekłamań, przedstawia zagrożenia wynikające z technologii invitro.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ja np. wybrałem trzecie rozwiązanie. Ciężko mi bowiem akceptować właśnie tego typu nauki wygłaszane przez faceta w sukience, który (oczywiście tylko teoretycznie) nie funkcjonował w żadnym związku (bez względu na jego charakter - hetero lub homo). Zawsze bowiem zdawałem sobie pytanie jakie jest jego doświadczenie życiowe by mówić mi jak mam się bzykać, jak mam traktować kobietę itp.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dysfunkcji? Przecież wybierany jest najlepszy zarodek a nie kaszlak, z lichej komórki i plemnika z pseudo witką. Z tego co wiem to przez in vitro w renomowanych klinikach można właśnie wykluczyć u dziecka wady rozwojowe pojawiające się w rodzinie.
Znam rodziny z dziećmi urodzonymi tą metodą i wierzcie mi wszystkie są bardzo bystre i zdrowe. Był jeden głośny przypadek dziecka z wadami, ale jak zabieg wykonuje się w klinice krzak, a zabieg wykonuje konował to sorry.
W ulotce, którą otrzymały dzieci po mszy jest napisane, że często wykonuje się aborcję selektywną tzn uśmierca się nadliczbowe płody rozwijające się w łonie matki. Największe kłamstwo o jakim słyszałam. Rozmawiałam o tym z lekarzami, żaden nie miał takie sytuacji, uznali ulotkę za stek bzdur. Wprowadza się 1,2 zarodki, więc istnieje możliwość urodzenia dwójki dzieci, słyszałam o trójce, ale wszystkie są śliczne, zdrowe i mądre i nie mają trzeciego oka.
Popatrzcie ile jest upośledzonych dzieci-wszystkie poczęte w naturalny sposób.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uuuu to żeś temat poruszył. Będzie "wojna" na posty. Ile dusz tyle opinii. To nie jest dobry temat na forum, wielkie prawdopodobieństwo kłótni, zwar i waśni. Po co nam to? Polityki i kościoła nie powinno się poruszać na szerokim forum. To temat co najwyżej przy buteleczce ze szwagrem, a i wtedy grozi rozróbą.
Albo się przynależy do Kościola, albo nie ! Wbrew temu co mówisz do Kościola należą także i papież i biskupi czy nawet - jak to określiłeś - "lokalny katabas". Następna sprawa to to że wmyśl nauczania Kościoła życie zaczyna sie w momencie poczęcia- czyli polączenia się komórki męskiej z żenską.A zatem niszczenie zarodka jest wystąpieniem przeciw przykazaniu " Nie zabijaj".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Uwaga właściciele psów (7 odpowiedzi)

Uwaga właściciele psów Szczególnie apel kierujemy do mieszkańców ul. Miłej w Bojanie, w...

do góry