Widok

Incepcja

Incepcja Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Incepcja.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacyjny!!!

Bardzo polecam film, już dawno nie widziałam tak wciągającego filmu. Fabuła i atmosfera filmu wciąga cię co raz bardziej. POLECAM.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie lubię filmu Matrix ale Incepcię polecam...

Niestety negatywne opinie, które czytam na tym forum to totalna żenada. Gdybym sugerował się tylko nimi to oglądałbym tylko KLAN w domu.
NIe jestem miłośnikiem tego typu filmów ale doceniam to, że widz musi być cały czas zaangażowany. WARTO.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fabulous

Film jest naprawde niesamowity! Pomysł inny niż pozostałe. Bardzo ciekawe przemyślenia i reflekscje. Trzeba naprawde sie skupić na fabule. Zdecydowanie polecam wszystkim którzy lubią inteligentne, a przy tym trochę sensacyjne kino.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Warto zobaczyć

inteligentny ale nie skomplikowany, za dużo pościgów (szczególnie w scenie zimowej), tematyka ciekawa. Daję 7,5 na 10.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

rozczarowanie

Świetny pomysł na fabułę. Niestety wykonanie tejże fabuły beznadziejne. Filmu nie da się oglądać pomimo mnóstwa efektów specjalnych i paru pomysłów zaczerpniętych z Matrixa. Niestety scenariusz został tak zrealizowany że ani w jednej dziesiątej nie dorasta do martrixa. Film nie wciąga, nie trzyma w napięciu. Po raz pierwszy od dawna miałem ochotę wyjść z sali w trakcie seansu.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

DOBRE KINO

Warto zobaczyć, ogląda się w napięciu i daje do myślenia... Świetny
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 11

dobry film

polecam ten film jest dobry i z sensem poprostu trzeba tu nie tylko ogladac ale tez myslec w tym filmie film pokroju matrix polecam daje 10 na 10
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11
Z całym szacunkiem, ale daleko mu do doskonałości. Jestem fanem kina psychologicznego, kina noir, ale nie domorosłej parapsychologii dla zamerykanizowanego intelektualnie społeczeństwa, które podnieca się papką strzelaninowo-pościgową , do której dorobioną jakąś kulejącą filozofię. Nie nazywaj więc tego schematycznego i bubla filmem "psychologicznym", proszę. Pozdrawiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kiepski

Miał być filozoficzno-intelektualną ucztą, miał zdeklasować "Matrixa"...tymczasem to tylko ładnie zapakowany i podlany sosem pseudofilozoficznym amerykański fastfood w postaci gagów, pościgów, strzelanin etc. Z całym szcunkiem dla scenarzysty i jego w gruncie rzeczy nietuzinkowego pomysłu (idea zaszczepenia idei w śnie - hmm...masło maślane?), całość się przysłowiowej kupy nie trzyma i dorabianie temu filmowi metki kultowego, to już zdecydowane nadużycie. Nie mogłem się doczekać końca, który był zresztą bardzo przewidywalny. Nie silcie się więc na epitety w rodzaju: "kapitalny", "dający do myślenia" - lepiej poczytać Lema - ten daje do myślenia - a takie hollywodzkie historyjki zostawić ku uciesze amerykańskiej gawiedzi.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

matrix 8
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

bardzo dobry film,ale- jak już ktoś wczesniej wspomniał,a ja podkreślam:)- uważnie należy go oglądać,bo można dać sie"zakrecić"
Ot, Taki to film właśnie,myly Państwo,WARTO OBEJRZEĆ.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bardzo dobry film! Nie dla buraków.

Kapitalny, dający do myślenia... Polecam prawdziwie inteligentnym ludziom.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Film bardzo ciekawy i jesli lubisz fantastyke to spodoba sie !

Film niezly ale wymaga skupienia w 100 % i przyjscia do kina o czasie jasne jesli ktos przyszedl do kina spozniony 15 minut to bedzie zawiedziony bo na poczatku jest kilka waznych wątkow .
Bardzo polecam ten z mila checia zakupie blu-ray i obejrze jeszcze raz !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
dokładnie, zgadzam sie z tą opinią. film dobry, może nie powalający na kolana, ale żeby mu zarzucać nudę, to juz gruba przesada. Film wymagający od widza uwagi i skupienia, a nie patrzenia w ekran bez używania szarych komórek, koncentrując jedynie uwagę na jedzeniu popcornu. Za Leonardo nie przepadam, ale akurat tutaj mi zupełnie nie przeszkadzał. wyszłam z kina z poczuciem, ze warto bylo wydać pieniadze, co zdarza mi sie bardzo rzadko.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Shiny!

Film doskonały, chociaż bardziej na zasadzie złotego środka, niż jednobiegunowości. Dla wielu ludzi będzie zawodem, ale cóż - tak bywa. Jeśli lubisz psychologię, kino sensacyjne typu caper, analizujesz oglądane filmy pod względem warsztatu - będziesz oczarowany. Jeśli nie lubisz któregoś z tych elementów, lub tylko jeden... Wtedy pieniądze dobrze wydane, ale chyba nie będziesz do niego wracał.
Loterią jest zawsze ujawnianie, materializowanie McGuffina. W Incepcji obecne są dwa - plan i cel (trzy, jeśli liczyć tytułowy, ale to bardziej... nie wiem jak to nazwać... Idea Chekhova?). Jeden bardzo nietypowy, drugi przedstawiony w całości i IMO z powodzeniem.

Chętnie kupię wersję DVD/Blu-ray chociażby dla opisu pracy nad pewnymi efektami (jedyne co wymyśliłem to samolot do freefall ze scenografią pomieszczenia? Dla sceny w korytarzu więcej nie wymyślę).

A! I jeszcze dwie zalety, dość znaczne: Page i Leonardo (co kto woli :P).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
Rzeczywiście DNO. NAJGORSZY mój film w tym roku! Nie mogę zrozumieć, co może się w nim podobać. Chyba tylko durny Leo?
SZKODA PRZEDE WSZYSTKIM CZASU I KASY. PORAŻKA TOTALNA!
Nigdy więcej nie obejrzę żadnego filmu z Leo!!! NIGDY!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 11
Film niezle sie zapowiada. Czaruje wiedza złudą przenikających sie światów, różnych poziomów rzeczywistości, zrywaniem kolejnych zasłon iluzji, zabawą formą, geometrią, fizyką, paradoksami. Labirynty, surrealistyczne światy i temu podobne historie. Extra.

Ale niestety twórcy kompletnie nie sprostali temu zadaniu i zamiast korzystać z całego potencjału i możliwości jakie na początku przedstawili poprostu rzucaj widza w sam środek jakieś bezsensownej siekanki i mordobicia.

Mimo tego film jakieś wrażenie robi. Bardzo lubie takie klimaty i po wyjściu z kina chciałbym sobie o takim filmie porozmyślać, poanalizować powiązania, zwroty fabuły, podociekać co było realne a co nie. Niestety twórcy odmawiają nam tej przyjemności. Po prostu film jest logiczną sieczką i kompletnie nie daje takich możliwości. Cała ta historia gdy chcemy choć troche sie nad nią zastanowić rozpada się na kawałki.

Obejrzeć można, jakąś przyjemność też można w tym znaleźć ale nie ma sie co czarować - produkcja jakich wiele.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

w końcu dobry film...

Podziwiam tych, którzy porównują Incepcję do Matrixa. To tak jakby Władcę Pierścieni do Gwiezdnych Wojen. No ale wytłuków nie brakuje. Film godny uwagi z wartką akcją, wspaniałą muzyką i niecodziennym pomysłem. Fabuła się klei a efekty dodają jej smaczku, a nie zastępują jak w 2012. Polecam, choć Leo nie zachwyca tym razem. Pieniądz dobrze wydany. 8,5/10
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

dla jednego fajny film, dla innego niekoniecznie

Wczoraj byłam na wieczornym seansie i film podobał mi się bardzo. Efektów jak w AVATARZE nie było, ale był wątek miłości rodzicielskiej, który akurat mnie chwycił za serce, wynika to z mojej obecnej sytuacji. Wydaje mi się, że warto film zobaczyć i każdy znajdzie coś dla siebie... .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Byłam wczoraj i polecam. Dobre kino, ale na pewno nie na OSCARA. I nie dla fanów MATRIXA- efektu jaki Matrix wywołał przy pierwszym oglądaniu długo nic nie pobije i nie można oczekiwać, że Incepcja będzie lepsza. Jest inna, równie efektowna ze wspaniałym muzycznym tłem, tyle że inna. Trochę realniejsza bo każdy organizm ludzki śpi i śni, i każdy z nas nie raz zastanawiał się co jest jawą a co snem. Ma też morał, że dobrze umieć rozróżnić rzeczywistość o wyimaginowanego świata bo można źle skończyć. Technicznie super choć dociekliwy znajdzie parę nieścisłości. Wielbiciele LEO będą zadowoleni ale osobiście miałam wrażenie, że gra dobrze aczkowliek nie ma świeżości - zna się już wszystkie te mimiki i wyrazy twarzy z innych ról. Acha i zbyt spięty ten bohater był - nie dano mu odetchnąć aż do końca. ogólnie 8/10
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Filmy

Vinci 2 (16 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Vinci 2 . Przeczytaj o filmie.

Franz Kafka (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Franz Kafka . Przeczytaj o filmie.

Exit 8 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Exit 8 . Przeczytaj o filmie.

do góry