Widok

Indoktrynacja młodzieży przez ...

Indoktrynacja młodzieży przez kościół trwa w najlepsze. Aby wejść na msze świętą musisz mieć podpis w książeczce do bierzmowania... czy tego uczy Pan Jezus? Co ten kościół wyrabia...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cóż znaleźli sposób aby młodzież tłumnie przychodziła do kościoła. A wiesz cykną fotke na fanpejdż i już mają jacy to oni młodzieżowi
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 27

sensacja

Przecież przygotowania do bierzmowania zawsze tak wyglądały, 10 lat temu jak byłam bierzmowana to też się latało po podpisy
popieram tę opinię 153 nie zgadzam się z tą opinią 23

A ja nie! Po co mi to!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 16

Ja byłem tylko u Komunii Swietej. Potem z religii się wypisałem i cała szkoła średnia bez, kończyłem szybciej, przychodziłem później żyć nie umierać. Natomiast po co mi bierzmowanie? Po nic :) jak będę chciał brać ślub to se wezmę cywilny. Wgl inna sprawa ze takie śluby kościelne to nie powinny być uznawane jesteśmy w końcu w państwie świeckim a nie kościelnym
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 15

xx

jak dobrze że moje dzieci nie potrzebuja tego typu bzdur by wieżyć. Nie budynek jest ważny, nie ksiądz.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tak było i jest niestety.

Masz wierzyć, że to co mówią jest prawdą, ale oni tobie nie wierzą jak powiesz, że byłeś na mszy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inna sprawa ze 99% dzieci jest tu z przymusu bo rodzice im każą. Może 1% jedynie z własnej woli chce być bierzmowanym. taka jest prawda. to samo dotyczy uczestnictwa w lekcjach religii w szkole.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 7

Polityka i religia

służy do manipulowania ludem, bez użycia broni
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dokładnie!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podwójne standardy. Dwulicowość
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Klasyka. Najwazniejsze odhaczyc sie na liscie. Polski kosciol to dramat
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 8

No i nie są jeżeli bierze się ślub kościelny ksiądz musi to zgłosić w urzędzie miejskim to tzw ślub konkordatowy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Opinia

Te wpisy są po mszy świętej jak zabraknie chociaż jednego wpisu w książeczce do bierzmowania nie będziesz bierzmowany
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Komedia

Po co one, te już nie gimbusy, tam idą?
Mama im kazała, czy od babci prezentu na osiemnastkę nie dostaną?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ło matko to teraz sa ksiazeczki do bierzmowania????!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jest wymówka nigdy tego nie rozumiałem. Musisz pokazać że byłeś a Pan Jezus widzi z góry??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podpis

Mafia w sutannie dalej rządzi
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8
do góry