Widok

Informatyka Stosowana na Wydziale Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej

Witam
Czy ktoś ze studentów tej specjalności mógłby coś napisać o wrażeniach na tym kierunku, jeśli w ogóle istnieje (rożnie to bywa z tymi specjalnościami). Chodzi mi o to czy można się czego praktycznego nauczyć, jeśli chodzi o programowanie. Czy ciężko jest się utrzymać na tym kierunku ?

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam
Marek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Studiowałem fizykę, ale mogę się wypowiedzieć. Jest dużo przedmiotów informatycznych, ale też sporo fizyki i analizy matematycznej. Z przedmiotów fizycznych IS jest traktowana trochę lżej niż inne specjalności, na egzaminach często mają mniej pytań, bądź w planie przedmiotu nie mają ćwiczeń, tylko sam wykład.
Programować będziecie sporo, są normalnie projekty do wykonania itd, natomiast polecam samemu coś robić w tym kierunku oprócz wymaganego minimum. Utrzymać się - moim zdaniem bardzo łatwo, ftims wybacza właściwie wszystko, jest to wydział unikalny pod względem ilości terminów (trzeci? czwarty, piąty niekiedy nikomu nie są dziwne).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zależy kto czego szuka. Jeśli chce się zdobyć gruntowną wiedzę z zakresu fizyki to pozostaje tylko wybór specjalności fizyka stosowana.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry