Widok
Pracować też tam nie wolno ? (żart). Podobno wciąż szukają nowych pracowników z kilkuletnim doświadczeniem w branży FMCG oferując im śmieszna wypłatę, milion zakazów, brak organizacji pracy i kierując przymusowo "nowych leszczy" na badania Sanepid-u (nie wystarczy aktualny wpis do posiadanej już książeczki). W dodatku najpóźniej w IX / X br. m powstać tuż koło Intermarche (przy pętli tramwajowej) nowe CH z jakimś kolejnym marketem spożywczym (konkurencja zaostrzy się radykalnie).
tak,ja tam też pracowałem i tak telefonu mieć przy sobie nie można,palić w czasie przerwy nie można,co 3 miesiące jest inwentaryzacja na którą obowiązkowo trzeba się stawić nawet jak masz dzień wolny i trwa 16,18 godzin za którą płaci 90 zł!!!DRAŃSTWO!!! na ten sklep trzeba iść do inspekcji pracy!!!
właśnie wczoraj byłem w tym sklepie,i przypadkiem byłem świadkiem przy stoisku mięsnym,bo sprzedawczyni wbiła przypadkiem zły kod i klientka przyszła kasjerką i prezesową i prezesowa przy klientach wykrzyczała do tej kobiety ''a Pani będzie oddawać różnicę'',a chodziło o... 1 zł Jak się w tym sklepie traktuje pracowników?przecież te kobiety ciężko pracują na rzecz pracodawcy!!!!
To niestety normalne zachowanie w większości punktów sieci marketów i hipermarketów handlu detalicznego. Najważniejszy jest zysk sklepu połączony z sumiennym oddawaniem reszty klientowi (choćby i 1 grosza) a nie to, że pracownik sklepu jest człowiekiem i może czasem nie wydać reszty z powodu: zmęczenia, roztargnienia, zapomnienia itp. Pracownik sklepu się nie liczy - jest jeno trybikiem w wielkiej maszynie, który można zawsze wymienić na nowy, nieprawdaż ?? A szefowa jest pewnie na tyle ograniczona, że nie ma świadomości co krzyk na kasjera przy obecności klientów może zdziałać. Zjawisko to nazywa się antyreklama, która skutecznie zniechęca do ponownych odwiedzin ww. punktu co wrażliwszych klientów.
Widocznie akurat była sytuacja, że nie mieli kogo zatrudnić na stanowisko sprzedawcy ciast - nie znaleźli jelenia, który by się zgodził pracować tymczasowo za pewnie mniej niż 1900 zł brutto. Tka sytuacja, że np. ochroniarz czy nawet kierownik zmianowy zajmuje się sprzedażą na danym dziale to w Muszkieterach norma...