Widok

Internet - VOLTA, proszę o opinie.

Usługi i wykonawcy Temat dostępny też na forum:
Witam

Ktoś już ma i korzysta ? Czy dotarli już do osiedla familijnego?
Negocjował ktoś z nimi koszt instalacji ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Panie Amelek, prosze nie zasmiecać tematu.

Na ulicy Narzyzowej, dokładnie w którym miejscu.

Prosiłbym o wysłanie mapki z google z zaznaczonym domem na email: jdrywa (at) volta.net.pl

Klientów z tygodnia na tydzień przybywa, trochę cierpliwości i z reguły da się coś zrobić.

Pozdrawiam J.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzie konkretnie na Przemysłowej / Narcyzowej i jaka usługa jest potrzebna? Jeśli musi być koniecznie Volta i nikt inny (dlaczego?) to trudno, pozostaje czekać. Ale jeśli po prostu dobrze działający Internet stacjonarny (telefon też da się zrobić, jeśli trzeba) - zapraszam do kontaktu tel. 691677546.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Można zapłacić pełną cenę za indywidualną instalację, albo można się dogadać z sąsiadami i mieć lepiej i taniej - jest wolny wybór. Jak będzie trzeba to do odwalania roboty zatrudnię pracownika/podwykonawcę, ale to też kosztuje. "nie po to chcę płacić" - ile? No właśnie... A dobrze żyć z sąsiadami warto też z wielu innych powodów. Który to szereg, może jak ja powiem "dzień dobry" to jednak ktoś odpowie? Limitów nie mam, był tylko taki zamiar który nie został zrealizowany. Dla 95% klientów i tak nadal byłoby bez limitów, bo nie ograniczając się i tak nie zużywali tyle transferu by był to problem. Ale OK, na hasło "wave" limity znikają :)))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy jest szansa na podłączenie Narcyzowej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja Ci powiedziałem, nie będę za Ciebie latał i załatwiał, jak komuś się chce odwalać Twoją robotę to OK, nie po to chcę płacić żeby jeszcze samemu za tym ganiać, tym bardziej że połowa sąsiadów nawet "dzień dobry" nie odpowie więc mam tak samo w nich wywalone.

Poza tym ograniczenia i limity nie interesują mnie!

Wiem wiem, nie masz limitów...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może zamiast woleć kabel nawet jak droższy, warto wypróbować radio w paśmie licencjonowanym? Dostępne już teraz, są szeregi gdzie już działa bo ludziom się chciało działać zamiast czekać. Zapomnieć na chwilę, że tam gdzieś po drodze są te niedobre fale radiowe zamiast tylko dobrych świetlnych - i przekonać się, że Internet też działa wystarczająco dobrze :)

Też chętnie zainwestuję w infrastrukturę dla tego osiedla. Ale każda firma jest nastawiona na zysk - tak samo dla Volty jak i dla mnie, inwestycja musi mieć sens ekonomiczny, czyli zwrócić się w rozsądnym czasie. Dogadajcie się większą grupą, to będzie łatwiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miesiac dwa i bedziemy :]
kombinujcie żeby okablować osiedle familijne wewnątrz, te dalsze szeregi (dalsze od pszennej) to jest potencjalny klient, ludzie się powprowadzali w 2015-2016, mają pewnie jakieś umowy na internety albo te radiówki, mi się w 2017 kończy umowa i będę coś szukał, kabel nawet jak droższy to bym tak wolał.
dziekuje szkoda ze az w przyszlym
Witam,
do przemysłowej nam brakuje około 500m.
Jesteśmy na krzyżówce Księżycowa - Wspólna.

Jest szansa że w przyszłym roku będziemy sieć rozbudowywać w tamtym kierunku.

Pozdrawiam J
a na ulicy przemyslowej
Witam,
niektóre budynki mamy podłączone.

proszę mi wysłać na emaila zapytanie odnośnie Pana/Pani budynku, najlepiej z mapką na ktrórej będzie zaznacozny.

Pozdrawiam J.
Niestety w tym roku już nie.

pozdrawiam
A czy będzie dostępny internet na osiedlu familijnym?
A planujecie jeszcze w tym roku podłączyć tam neta ?
Witam,
niestety w północnej części Banina obecnie nie budujemy sieci.
volta oferujecie internet , telewizje na osiedlu królewskim? konkretnie ul. jeziorna.
Pan chyba z WAVE?

Lepiej nie komentować jak się nie wie o co kaman ;)
Niektóre miejscowości nie są w dotacji, budowane są z własnych zasobów.

Osoba która pisała komenatrz czekała na podłączenie niecałe 3tygodnie (staraliśmy się wyrobić przed EURO) gdzie w umowie jest zapis 60dni.

Staramy się zawsze wykonać podłączenia jak najszybciej, ale są czasem przeszkody z którymi troche trzeba powalczyć (pozwolania, podwykonawcy, gminy etc.)

Trzeba wziąć pod uwagę że to nie montaż anteny na paśmie nielicencjonowanym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bo dotacje są rozliczane za podpisaną umowe a nie działajace przyłacze :)
Za unijne pieniążki pracuje sie troche inaczej - ma sie klienta w d*pie poprostu, bo abonament, to marny procent zysku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja już ponad dwa lata mieszkam na Wspólnej i jeszcze Pan z Volty nie dotarł i nie podłączył a podłączyć miał za miesiąc.
Nie polecam
do góry