Widok

Internet na baninie co polecacie?

Hej
Od grudnia bedziemy mieszkać na Baninie Ul. pszenna (tak wiemy, jest zalewana,drogi sie rozpadają i to najgorsza decyzja w naszym życiu) wracając do wątku jaki internet i tv polecacie!? Czytałam o Amelku i szczerze mówiąc nie przekonuje mnie. Z drugiej strony nie ma chyba tutaj za wielkiego wyboru. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Polecam wave, korzystam na os. Familijnym i nie narzekam, nie jest to co prawda upc z kabla w Gdańsku ale da się żyć :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
Interkomp ale nie wiem czy mają sieć na przennej. Mają int i tv po światełku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

jakby koszty przyłączenia (router) pokryli to bym wziął.
Ktoś Interkomp ma, testuje? Jest OK?
Rzeczywiście przepływność jak trzeba? Jakieś staty (najlepiej wieczorami)?
Pozdro mordeczki
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam JMT.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

Internet to nie jest wybór na całe życie, zawsze można wziąć od nas i zrezygnować jeśli się nie sprawdzi. Stale pracujemy nad poprawą jakości, każde radio w jednych miejscach działa dobrze a w innych gorzej, narzekający na forum często nie ujawniają gdzie są (przyspieszyłoby to rozwiązanie problemu) lub podają nieaktualne informacje (że gdzieś kiedyś był problem i przeszli do konkurencji, a problem w międzyczasie został rozwiązany). A co do Familijnego, to obecnie już całe osiedle ma dobry zasięg, działałoby jeszcze lepiej gdyby trochę konkurencji stamtąd ubyło (jak w jednym szeregu są blisko siebie anteny na przemian raz w naszą stronę a raz w stronę konkurencji, to nie ma cudów by się to nie zakłócało). Zapraszam i pozdrawiam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 18

niestety interkomp Pszennej nie podłączy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

co to jest "NA" Baninie?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

No bo na Oruni ,na Żabiance,na Olszynce to i na Baninie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zastanawiałem się między Netpolem i Amelkiem. Godzinę technicznie i nie tylko rozmawiałem z właścicielem Amelka i niestety stwierdzam, że jest nie poważny. Jeżeli chcesz mieć narzekanie i tłumaczenie dlaczego internet nie działa (czasami nawet bardzo dobre) to śmiało Amelek. Ja wybrałem Netpol i jest w miarę ok. Nie narzekam, ceny też ok tylko na podłączenie długo czekałem. Poza tym na plus.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wrzuć speedtesta z godziny 18-19, pinguj gdzieś do Warszawy najlepiej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potwierdzam, rozmawiałem z właścicielem Amekla. On narzeka na klientów lepiej niż klienci na internet :))
Aha, i najlepiej jakbyś sam instalację zrobił :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie rozumiem skąd to ciągłe narzekanie na Amelka, u nas instalacja poszła sprawnie i z dnia na dzień. Internet nie jest super, bo to nie światłowód niestety, ale zmieniłam z LTE plusa i Amelek jest o niebo lepszy. Dzieci przy grach np. CS narzekają czasem, ale przy sprawdzaniu poczty czy oglądaniu filmów nie mamy problemów.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Coś po prostu wygląda, że konkurencja Amelka gnoi bez pardonu - ot tak w internetach to proste
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

To nieprawda, nie na klientów tylko na pracowników. I nie sam, bo od robienia instalacji właśnie byli pracownicy (jeśli robili złą opinię firmie to już dawno nie powinni być pracownikami), a teraz jest firma zewnętrzna która nie daje powodów do narzekania i robi też instalacje TV. A co do wcześniejszego posta, skoro klient jak sam pisze wybrał Netpol, to jakie mogło być tłumaczenie że Amelek (jeszcze nie zainstalowany) nie działa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Mówił, ze najwięksi operatorzy dali ciała, że nikt tam nie zna się na robocie, że on by sam nie dopuścił do takiej awarii.
Najśmieszniejsze wg mnie było to, że chciał żebym sprzedawał jego usługi swoim sąsiadom, dla mnie to było nie poważne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Największym też się zdarza dać ciała. O jaką awarię konkretnie chodzi? A promocje typu "poleć sąsiada" ma wielu dostawców, co w tym niepoważnego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

WAVE. Nie ma różnicy z internetem kablowym, w biurze w Gdyni mam po kablu 20Mbit i tak samo mi wszystko chodzi, jak po radiowym w Baninie.
Amelka odradzam, znam takich co od 5 lat na niego narzekają ale nie mają alternatywy (chociaż teraz jak LTE odpalili na Karwety, to może i lepsze by było od Amelka...).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

z tego co wiem w 90% przypadków amelek zawsze miał konkurencje jak nie radiówka to orange w końcu neostrada tu i tam kablowało - nie róbcie juz z amelka banińskiego demona internetów co diabelską siłą trzyma i dręczy klientów ....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo oczywiście tylko WAVE ma takie specjalne bardziej faliste fale radiowe które docierają wszędzie omijając wszystkie przeszkody. Porównywanie dostawców nie ma sensu bez określenia konkretnej lokalizacji, z tego że Amelek ma słaby zasięg na Karwety i nie ma zasięgu w Gdyni nie wynika że na Pszennej też będzie słaby.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry