Widok

Internet na baninie co polecacie?

Hej
Od grudnia bedziemy mieszkać na Baninie Ul. pszenna (tak wiemy, jest zalewana,drogi sie rozpadają i to najgorsza decyzja w naszym życiu) wracając do wątku jaki internet i tv polecacie!? Czytałam o Amelku i szczerze mówiąc nie przekonuje mnie. Z drugiej strony nie ma chyba tutaj za wielkiego wyboru. Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Czyli zbieranie bazy wpisanych adresów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słaba kryptoreklama.
Aż z ciekawości wpisałem adres w Baninie i porównywarka jest do niczego - nie ma ani jednego lokalnego operatora (Amelek, Wave, Inter-Komp, AirNet, itd.) ani też nie ma dużych graczy, który faktycznie świadczą usługi światłowodowe (Orange, T-Mobile), są tylko operatorzy sieci GSM.
Sprawdź porównywarkę Teletropiciela https://teletropiciel.pl/, wystarczy, że wpiszesz swój adres zamieszkania, a w ciągu kilku sekund zostaną wyszukane oferty w Twojej okolicy. Polecam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Super reklama. Amelek? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie. Brać Amelka. Idealny na obecne czasy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jeśli widać maszt na Morelowej, oraz jest możliwość samodzielnej zmiany anteny (w związku z epidemią, nie wchodzimy do domów - zdrowie najważniejsze) - zapraszam do kontaktu, wbrew temu co tu piszą. Mamy rozwiązanie dające dużo większą prędkość wysyłania (pobieranie podobne w godzinach szczytu, dużo większe poza). Niestety, nie do zastosowania na masową skalę z powodu kosztu sprzętu - ale jeśli ktoś jest skłonny zapłacić więcej za lepszą usługę, to jak najbardziej jest to możliwe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To moze dodam swoje. W zeszlym tygodniu zalozylismy internet w Wave. 20mb/s bo tylko tyle wyszlo z testow ze jest pewne. Wave deklaruje 80% maksymalnego transferu. I powiem ze jak narazie uzywamy tydzien i w ciagu dnia jest 20, a minimalnie nie spadlo ponizej 16, czyli deklarowanego. Ping 17-25ms. Jedyny minus to wysylanie, tylko 2mbit/s. Mogloby byc wiecej. Takze do youtuba, polecam, do pracy juz srednio (wyslanie pliku na google drive-a trwa wieki).

To chyba czas na rebranding. Tak jak się spodziewałem, niezawodny były klient już prawie 2 lata nie korzysta z usługi która nie spełniła oczekiwań (nieco ponad 5 miesięcy za całe 221,40 zł brutto - teraz już tak tanio się nie sprzedaję, bo zysku grosze a jak coś pójdzie nie tak to straty wizerunkowe wielokrotnie większe) i pewnie będzie się za to mścić jeszcze przez kolejne kilka pokoleń...
Nikt nie ma idealnego zasięgu wszędzie, ale po wstępnym rozpoznaniu lokalizacji mogę powiedzieć czy w danym miejscu dostarczę dobrej jakości usługę - jak nie będzie warunków to wolę zrezygnować, nie zależy mi na negatywnych opiniach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie Amelek, omijać szerokim łukiem...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zapraszam do kontaktu - http://www.amelek.net - dużo zależy od lokalizacji, może w tym miejscu będzie lepiej. Tak, wiem że był czas że i u nas były duże problemy (już rozwiązane i podejmujemy dalsze działania by sytuacja nigdy więcej się nie powtórzyła - też uczymy się na błędach, tylko ten ich nie popełnia kto nic nie robi) i pewnie zaraz któryś były niezadowolony klient zmiesza nas z błotem. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

nie rozumiem dlaczego dawno nie zmieniłeś dostawcy...

OD 6 lat od kiedy wprowadziłem się z żoną do Banina korzystam z usług JMT. Bywały wzloty i upadki, niestety ze zdecydowanym naciskiem na to drugie. Z dużej ilości sms, którymi raportowałem problemy ze stabilnością jedynie 2 razy dostałem lakoniczną odpowiedź "ok, sprawdzimy". Po interwencji problem znikał na okres 2 dni, po czym prędkość wracała do "normy" dla firmy JMT czyli 3mb/s pobieranie, 0,6mb/s wysyłanie co oczywiście przy płatności za 30mb/s/ 3mb/s jest oczywistym smutnym żartem. Najdłuższa walka o poprawę jakości łącza trwałą pół roku po czym nareszcie Panowie stwierdzili że coś rzeczywiście nie działa z ich strony, wymienili odbiornik na kominie i rzeczywiście przez rok czasu był spokój. Niestety, od listopada ubiegłego roku problem powrócił, na moją sugestię i w celu uniknięcia sytuacji w której znowu musiałbym walczyć o to o co płacę zasugerowałem, że ostatnim razem w przypadku tego problemu pomogła wymiana odbiornika spotkałem się z odpowiedzią negatywną, pan serwisant stwierdził, że "rzeczywiście coś zakłóca, sprawdzimy to). Problem ponownie rozwiązał się na całe 2 tygodnie. I znowu kolejne wysłane sms, telefony, które do dnia dzisiejszego pozostały bez odpowiedzi. Smutna historia, ale jeszcze bardziej smutna obsługa klienta, który nie może korzystać z usługi i jest po prostu olewany na każdym kroku. Wielkie brawo dla JMT za poziom umiejętności uprzykrzenia człowiekowi życia dostarczeniem połączenia w jakości dawnej technologii modemów telefonicznych. Powinni się reklamować "z nami wrócisz w dawne czasy". całość tego, co opisałęm to jedynie sytuacja z ostatnich 2 lat, nie chcę nawet wspominać o poprzednich.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

czas testu: 23:34:51, 01-01-2020
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zebrać się większą grupą zawsze warto, ale stawiając wymóg światłowodu (zamiast po prostu powiedzieć że potrzebujecie 100 Mb/s) niepotrzebnie ograniczacie sobie wybór dostawcy. Oto przykładowy wynik w Baninie choć po drodze między światłowodem Orange a testowym laptopem są jeszcze 3 różne radia (2 radiolinie i jedno wifi AC) - chyba nie jest źle? https://www.speedtest.pl/wynik/228762564
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

To oczywiste, że do jednego domu kopanie nikomu się nie opłaca. Przecież nie mogą wziąć szpadla i zakopać kabel jak im się podoba - coś pewnie trzeba uzgodnić, dostać na pozwolenie np. gminy lub starostwa a dla jednego domu to nie może zapiąć się finansowo, tak mi się wydaje. Może jakby kilku sąsiadów zebrać, to byłoby o czym rozmawiać?

Zamiast bezwzględnie wymagać światłowodu, może warto określić realnie potrzebne parametry usługi. Może się okazać,. że wymagania da się spełnić w innej technologii. W ostateczności zawsze można zrobić ostatni kawałek światłowodem, tylko po to by spełnić formalny wymóg że ma być światłowód :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

~ononoi dokładnie tak, jak w moim wypadku. Mieszkam na Mazurskiej, to uliczka odchodząca od ronda przy szkole. Okablowanie mają wszystkie okoliczne ulice, tutaj najwyraźniej "nie oplaca się" go kłaść. Jestem naprawdę ciekawa, jak orange zamierza z tego wybrnąć, zegar tyka...

@~Autyor serio myślisz, że nie pytałam? Jest mi doskonale obojętne, kto położy cholerny światłowód, niestety póki co nikt nie był zainteresowany.

Dzwonilem do 2 mieli odzwonic ale maja gdzies swoich nowych klientow Dla nich jeden to nic taka prawda o dostarczycielach internetu w Baninie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt inny, tylko właśnie Amelek, kilka wpisów wyżej posądzał kogoś innego o autoreklamę, bo ten napisał dobrze o Inter-Komp... Ot, cały on, Elemelek Amelek w najczystszej postaci :D :D :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1