Widok

Internet

Witam, mógłby ktoś polecić solidny internet w okolicach Kościoła? Naprawdę jak na razie nie znalazłem żadnego dobrego internetu. Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

VDSL działa tym lepiej im kabel krótszy i w lepszym stanie. A kable są już wiekowe, zakopane bezpośrednio w ziemi, naprawiane po uszkodzeniach przy okazji innych prac ziemnych. Więc cudów nie ma.

W okolicy Kościoła działa Boskie Wifi - 666 Mbps, łącze symetryczne, niskie pingi, działa bez problemów ale uwaga, jest mały druczek:
- za każdy grzech transfer spada o 10 Mbps do czasu spowiedzi
- wifi opłacamy co tydzień na tacy, nie mniej niż 66,6 zł
- wifi jest limitowane, chyba, że codziennie będziemy streamować TV Trwam przez 3 godziny
- umowa jest rozwiązana automatycznie jeśli nie przyjmiemy Kolędy

ogólnie polecam!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

W baninie też jest Volta 100Mbit realna predkość

wydaje mi się, że najbliżej kościoła jest nadajnik firmy JMT pana Węsierskiego....

VDSL Orange jest dostępne na terenie większości Banina (czarne słupki), niemniej tylko w niektórych miejscach są "wolne pary". Niestety nawet jak sie znajdzie para, to Orange nie kwapi sie do kopania przyłączy.
Na terenie Banina można zazwyczaj osiągnąć zawrotne 10Mbit/s download / 1 Mbit upload. Ogólnie im dalej od GSu tym gorzej. Centrala jest w budynku przedszkola koło GSu (Lipowa 4) i została zaktualizowana do VDSL (do 80Mbit) kilka lat temu, ale jeszcze nie widziałem u nikogo ponad 40 Mbit.

Pytanie było o okolice kościoła a nie osiedle rodzinne. Klienta prosimy o zgłoszenie problemu bezpośrednio, zobaczymy co się da poprawić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Multiwifi na osiedlu rodzinnym

na jakich ulicach to jest?
Orange Neostrada VDSL do 40 Mbit/s
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mltiwifi? U mnie działa super

Inne tematy z forum Banino

Imperium-Auto Salon (12 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

do góry