Widok
Kupiłem u nich mieszkanie na Śniadeckich- jakość wykończenia jest b.dobra, właściciel skory do negocjacji, sam się interesuje wszystkim, z wykształcenia jest inżynierem a to, że ma inne interesy to tylko dobrze o nim świadczy. Przed zakupem interesowałem się jego poprzednimi inwestycjami zwiedzałem orłowskie tarasy i tam spotkałem znajomego, który był równiez bardzo zadowolony.
Oczywiscie usterki zawsze się znajdą, ale to sa groszowe sprawy i wciągu jednego dwóch dni są poprawiane.
Niemniej polecam- wolę Developera z którym można pogadać niż dużych developerów, gdzie za kazdym razem ktoś inny z tobą rozmawia.
Oczywiscie usterki zawsze się znajdą, ale to sa groszowe sprawy i wciągu jednego dwóch dni są poprawiane.
Niemniej polecam- wolę Developera z którym można pogadać niż dużych developerów, gdzie za kazdym razem ktoś inny z tobą rozmawia.
Witam serdecznie, bardzo jestem zainteresowana tym zbiorowym pozwem, ponieważ kupiliśmy mieszkanie z I etapu Gdańskich tarasów i prezes zarządu Januszek Pellowski postanowił nie wypłacać właścicielom nabytych mieszkań tej śmiesznej kary umownej w kwocie 5zł za dzień, twierdząc, że COVID-19 zalicza się do ,,sił wyższych,,. Panu Prezesowi daty ewidentnie się pomyliły, pomijając fakt, że w
Polce nie było stanu klęski żywiołowej Parlament tego nie ogłosił COVID-19 był łatany metodą ustawową wiec z zasady nie można powoływać się na tak długie opóźnienie w oparciu o epidemię.
Polce nie było stanu klęski żywiołowej Parlament tego nie ogłosił COVID-19 był łatany metodą ustawową wiec z zasady nie można powoływać się na tak długie opóźnienie w oparciu o epidemię.
potwierdzam! bo niestety też kupiliśmy mieszkanie na Gdańskich Tarasach, porażka jedna wielka porażka! Wszystkim tym, którzy mają wątpliwości, zapraszam na Kartuską 420B tak od środka przywita was sterta śmieci a na miejscu można spotkać ludzi którzy wykańczają sobie mieszkania, być może są i tacy którzy tam już mieszkają i po ludzku zapytać jak wyglądała/wygląda ich relacja z invest pel.
Nie polecam! Inwestycja w Gdańskich Tarasach opóźniona o rok czasu. Co z tego, że cena za m2 jest atrakcyjna skoro prowizje dla banku za brak własności idą w tysiące, do tego dochodzą koszty wynajmu mieszkania. Na pytania odnośnie ostatecznego terminu odbioru to "za miesiąc" powtarzane przez rok czasu - zero konkretnych informacji. W umowach deweloperskich wpisuje możliwość egzekwowania odszkodowania przez kupującego w śmiesznej wysokości 1 zł za każdy dzień zwłoki - zapisów nie można negocjować, bo jak nie Ty to przecież ktoś inny zgodzi się i kupi to mieszkanie. Możliwość walki w sądzie o odszkodowanie - co z tego, że jest szansa na wygraną, ale wystarczy, że spółka ogłosi upadłość i żadnych pieniędzy nikt nie zobaczy. Właśnie dlatego powstają spółki córki, typu Malvita sp. z o.o. Bardzo nie polecam! Szkoda nerwów, czasu i pieniędzy.
więcej o inwestycji tego dewelopera znajdziesz tutaj
http://www.ingro.pl/title,Wzgorze_Sw__Maksymiliana,investment,102.html
http://www.ingro.pl/title,Orlowskie_Tarasy,investment,101.html
http://www.ingro.pl/title,Wzgorze_Sw__Maksymiliana,investment,102.html
http://www.ingro.pl/title,Orlowskie_Tarasy,investment,101.html
Niestety zaczął się wrzesień a na I etapie kolejne przesunięcie, tym razem na dalszą część października. Czy tu można mówić o uczciwym deweloperze jeżeli nie chce wpuszczać ludzi aby obejrzeli mieszkania, w mieszkaniach mnóstwo elementów dodatkowych których na planach nie było, już informują że nie będą wypłacać kar umownych, o jakąś informację to musisz się dobrze nachodzić, sami z siebie nie udzielają informacji, obsługa z biura sprzedaż nie wie dosłownie nic co gdzie i dlaczego ma się znajdować na osiedlu. Kpina z ludzi którzy powierzyli im majątki.
Invest Pel - nie kończy w terminie swoich inwestycji a rozpoczyna kolejne . Nie informują nas o rzeczywistym terminie przekazania mieszkania , za kazdym razem nowa wersja ... Nie otrzymujemy oficjalnych informacji o formalnościach - powinniśmy otrzymywać raporty z wykonanych prac , ale to nie są standardy tego developera .
Dziwię się ludziom , że decydują się inwestować pieniądze u tak niepewnego depelopera i wpłacają zaliczki na poczet wybudowania mieszkań w kolejnych etapach . Zarząd Invest Pel lekceważy klientów , w ogóle nie zależy mu na oddaniu nam mieszkań .
Dziwię się ludziom , że decydują się inwestować pieniądze u tak niepewnego depelopera i wpłacają zaliczki na poczet wybudowania mieszkań w kolejnych etapach . Zarząd Invest Pel lekceważy klientów , w ogóle nie zależy mu na oddaniu nam mieszkań .
Niestety nie jest to uczciwy deweloper. Podpisałam umowę rezerwacyjną, wpłaciłam opłatę rezerwacyjną. Na chwilę obecną jestem po rozwiązaniu tejże umowy. Zwrot pieniędzy bezstresowo się nie odbył. Podpisali ze mną umowę rezerwacyjną na lokal mieszkalny, który ostatecznie okazała się lokalem użytkowym. Poza tym terminy o których mówią są wzięte z kosmosu. Zdecydowanie nie polecam. Radzę omijać invest pel szerokim łukiem.