Widok

Inwestycja Słoneczny Stok Maćkowy

Witam.Czy ktoś coś słyszał o tej inwestycji? Dwa kameralne budynki przy ul. Elżbiety Zawackiej w Gdańsku Maćkowy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedy państwo kupili mieszkanie i czy odbiór zgadza się z początkowymi założeniami? W czerwcu będzie ?

Jesteśmy obecni.

Czy ktos z państwa, którzy kupili mieszkania w budynku pierwszym jest tutaj obecny na forum?

Na stronie zamieścili oficjalny komunikat. Wygląda, że forum wzbudza niepotrzebne plotki -> http://osiedle-slonecznystok.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przed chwilą przejezdzalem. Robotnicy pracują, koparka przed blokiem, coś się dzieje...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A co powie na to właścicielka mieszkania na samej górze, które jest praktycznie wykończone? Bez przyłącza wody i kanalizacji ściekowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To by oznaczało ze jedt szansa odzyskania oplaty rezerwacyjnej ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z zona chcielismy tez kupic tam mieszkanie. Bylismy ogladac blok pod koniec marca i posredniczka wspominala ze do pierwszego bloku klucze oddadza czesci lokatorow juz pod koniec kwietnia reszta do konca czerwca. Blok obok mial oddac klucze lokatorom do konca wrzesnia. Z racji twgo ze blisko mieszkamy to wstrzymalismy sie z decyzja i postanowulismg obserwowac budowe. wedlug nas tak hak bylo na koniec marca tak jest i dzisiaj. totalnie nic sie nie zmienilo. Czy mozecie powiedziec czy wogole ktokolwiek dostal klucze do jakiegokolwiek mieszkania ? porownujac do osiedla obok to MEGA PRZEPASC. Wspolczuje wszystkim ktorzy tam dokonali zakupu mieszkania.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Coraz więcej znaków zapytania... Mam złe przeczucia. Standard wykonania "skopiowali" ze strony Osiedla Maciejka, które powstaje obok!!! Raczej materiał, z którego zrobione są ściany nie jest silikatem a dodatków z tytancynku też nie widziałem:) To jakieś kpiny. Porównywałem oferty tylko kilka minut, decyzja padła na Maciejkę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prace brukarskie miały być zrobione do 20 kwietnia... Kotłownia w środku i kaloryfery juz są? Porażka się robi. Trzeba jechac na ta budowę zobaczyć co i jak. Może jest ktoś chętny, żeby się tam spotkać i obgadać co i jak?

Mi to się wydaje ze ta inwestycja to jakas lipa, zbyt duzo niejasnosci i do tego ta agentka ktora zataja wiele faktów. Moga byc z tego pozniej same problemy...

Wg. agentki z biura Tyszkiewicz deweloper do końca maja ma zapewnić pełne przyłącze wody. Ponoć rozpoczynają się już pracę montażowe przyłącza wody i kanalizacji do budynku. Czy ktoś z Państwa się orientuje czy tak faktycznie jest? Zastanawiamy się nad rezygnacją, już pal licho tą kwotę rezerwacyjną. Czy ktoś z Państwa ma jeszcze informacje o jakiś niejasnościach?

Budowali bez wody ?

Życzę by dobrze się mieszkało ale ciekawa jestem jak będziecie Państwo żyć bez wody bo na przyłączenie szybkie raczej się nie zanosi. Mieszkam w okolicy to wiem skąd możliwe jest jej dociagniecie.

Kurczę teraz jesteśmy trochę przerażeni. Zapowiadało sie dobrze. Przystępne ceny i wymarzona lokalizacja dla nas a teraz córa więcej wątpliwości...

Najlepszym przykładem jest osiedle obok zaczęli w tym samym czasie ten nie może wykończyć 1 bloku nie mówiąc o 2 A ten naprzeciwko kończy 4. Szybko je postawili naciskając ludzi A kiedy skończą to już inna bajka.

Niestety deweloper budował bloki również zima gdy pogoda nie pozwalała na te prace to wszystko wytrzyma parę lat. 2 blok w środku to całkowita kaplica źle wykonany i niestety do garaży w 1 bloku wlewa się woda gdy kilka dni pada. To wszystko jest klejone na słowo honoru. Deweloper uprawia samowolke z którą walczą tutejsi mieszkańcy np burzowke poprowadził przez działki nie pytając właścicieli o zgodę. Ceny ma naprawdę na dobrym poziomie ale jakość wykonania tragiczna nie wiem skąd weźmie odbiory. naprawdę jeśli ktoś nie kupił tam mieszkania to dobrze zrobił. Z resztą najbardziej śmieszy nas wizja parkingów i zieleni wokół bloków bo przecież na każdej działce stoi blok obok są cudze działki i droga nie wiem dlaczego ludzie myślą że znajdzie się tam miejsce na parking i zieleń. Deweloper nigdy nie rozmawiał z mieszkańcami notorycznie syfi drogę i ma wszystko w poważaniu próbuje drogo ludziom sprzedać szmelc
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

My przed popisaniem umowy radziliśmy się radcy prawnego. Powiedział, że pozwolenia wszystkie umowy i akt jest w porządku. Odbieramy mieszkanie pod koniec czerwca i na razie nic nam nie wiadomo, żeby coś nie szło zgodnie z planem. Jedynie ubolewam nad brakiem windy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wątpię, za dużo słyszało się o tych panach... choć trzymam kciuki. W miarę możliwości proponuję kontrolę dokumentów, czy to co jest "w papierach" jest zgodne z rzeczywistym stanem, bo późniejsze zmiany pozwoleń itd. są czasochłonne i znacząco opóźniają odbiory, a co za tym idzie podpisanie aktów...

Mam tylko nadzieje, ze bez wspólnika Pan R. będzie dzialal sprawniej.