Widok

Irena Sendlerowa

z Onet " Uczniowie wybrali na patronkę szkoły Irenę Sendlerową, która w czasie wojny ratowała żydowskie dzieci, jednak gmina wstrzymuje się z zatwierdzeniem tej decyzji. Wszystko przez księdza, który uznał ją za lewaczkę, feministkę i Żydówkę nie godną bycia patronem."
Jakie to polskie, narodowe, katolickie . Doskonałe wpisuje się w klimat obecnej ekipy rządzącej (ale nie w moim imieniu).
Sadyl, Isztar, Łowca - coś mi się oniz tym kojarzą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poglądy wymienionych w moim tekście forumowiczów zbieżne są z doktryną tego nieszczęsnego proboszcza mającego za nic Irenę Sendlerowa. Daleko nie trzeba szukać dowodów na słuszność mojej opinii. Nie jest ujma dla mnie zwracanie na to uwagi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obozami walić w księży? Poczekajcie cierpliwie na nowy film Smarzowskiego. Bo obozami to akurat niespecjalnie da się.

http://auschwitz.org/autor/polscy-ksieza-w-niemieckich-obozach-koncentracyjnych-transport-527-duchownych-,159.html#1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (787 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Grajdołki (239 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (156 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry