Widok

Irena Sendlerowa

z Onet " Uczniowie wybrali na patronkę szkoły Irenę Sendlerową, która w czasie wojny ratowała żydowskie dzieci, jednak gmina wstrzymuje się z zatwierdzeniem tej decyzji. Wszystko przez księdza, który uznał ją za lewaczkę, feministkę i Żydówkę nie godną bycia patronem."
Jakie to polskie, narodowe, katolickie . Doskonałe wpisuje się w klimat obecnej ekipy rządzącej (ale nie w moim imieniu).
Sadyl, Isztar, Łowca - coś mi się oniz tym kojarzą.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poglądy wymienionych w moim tekście forumowiczów zbieżne są z doktryną tego nieszczęsnego proboszcza mającego za nic Irenę Sendlerowa. Daleko nie trzeba szukać dowodów na słuszność mojej opinii. Nie jest ujma dla mnie zwracanie na to uwagi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Obozami walić w księży? Poczekajcie cierpliwie na nowy film Smarzowskiego. Bo obozami to akurat niespecjalnie da się.

http://auschwitz.org/autor/polscy-ksieza-w-niemieckich-obozach-koncentracyjnych-transport-527-duchownych-,159.html#1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Biżuteria jako prezent? (45 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Grajdołki (410 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

do góry