Widok

JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ????

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
witam
chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ?
mam wymagania chcę aby auto miało automatyczną skrzynie biegów, jasna tapicerka lecz nie koniecznie w ciemnych kolorach i aby było w sedanie /limuzyna, ujdzie kombi, z rocznika powyżej 2000 r. do 25 tys zl. I gdzie polecaccie go kupić giełda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
słuchajcie co powiecie na te mmodele? coś przebieg podejrzany?
http://otomoto.pl/mazda-6-okazja-nowa-sekwencyjna-inst-C18284111.html
http://otomoto.pl/mazda-6-C18284136.html
a może faktycznie ta vectra
http://otomoto.pl/opel-vectra-1-9cdti-klimatronic-automatic-C18023994.html
proszę o poradę ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiecie co czytałam opinie i chyba wiem jakie auto chcę powiedzcie czy jest dobre w takiej cenie z wyposazeniem :)
http://amcierocki.otomoto.pl/mazda-6-2-0-citd-skory-ksenon-vat-23-C18284060.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jeszcze jedna
http://autoparkrumia.otomoto.pl/mazda-6-2-0cd-xenon-navi-szyber-skory-C18408641.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A Ty nie chciałaś automatycznej skrzyni biegów? Dwie ostatnie propozycje mają ręczną skrzynię biegów.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jasne ze chciałam ale to chyba bardzzo atrakcyjna cena czy nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie ma czegoś takiego jak okazja czy atrakcyjna cena u pośrednika. U właściciela takie auto stoi bardzo krótko, chyba że to jakiś niechodliwy model. Jeśli cena wydaje się zaniżona - znaczy że auto ma jakąś wadę i nikt go nie wziął. Ale ja ekspertem nie jestem. Lepiej zawczasu wylać Tobie na głowę kubeł zimnej wody niż żebyś miała utopić niemałe pieniądze w złom.
Czego nie kupować: fiata. forda, francuskie auta.
Zwróć uwagę na audi a4 , hondę civic,
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
10 letnia skoda za 25 tysiecy taaa chyba wariat tego by nie kupił.
Jeśli to ma być miejskie auto kup samochód który ma 5-6 lat marka nie ma znaczenia. Jeśli auto ma być duże i komfortowe wybór pozostaje mocno ograniczony.
Dobrym wyborem wbrew wszelkiej maści znawcom jest vw passat z silnikiem benzynowym 1,8 bo ceny paliw są zbliżone a benzynowiec może mieć stosunkowo mały przebieg więc warto obecnie go zagazować.
Jeśli diesel to passat z silnikiem 1,9 lub audi 2litrowe.
Wszystkie inne auta średniej i wyższej klasy niestety mają poważnie uszkodzoną blacharkę w wyniku korozji.
Wśród wymienionych aut daruj sobie sprawdzanie lakieru bo na 100% 10 latek był tłuczony. Sprawdz na kanale czy nie ma wspawanej ćwiartki albo nawet całego przodu.
Unikaj jak ognia diesla z filtrem cząstek stałych oraz diesli 2.0 w VW i Skodzie oraz diesla 2,5 w AUDI.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8
juz mam b6 przesła przeglad i została sprawdzona przez vin wszystko wydaje sie w pozadku. wczesniej sprawdzalam inne auto okazalo sie ze zamiast 200 tys. przebiegu mial 300 tys. i długa histroie serwisową ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam taki sami problem, odświeżę wątek, co sądzicie o zakupie skody fabia dzisiaj znalazłem w internecie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Autko ok, uwagę zwróć na łańcuszek rozrządu, jeśli zimny silnik i przy rozruchu słychać lekkie zgrzyty to, może być sygnał do wymiany, olej w silniku regularnie musi być kontrolowany, utrzymywany poziom max. Skrzynia biegów może sygnalizowac na luzie konieczność wymiany łożysk, podobny objaw buczenia jak, przy łożysku oporowym sprzęgła. To słabe punkty, ogólnie ja jestem bardzo zadowolony tanie w eksploatacji auto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Moim zdaniem francuskie autka nie są złe. W tym momencie to całkiem niezawodne samochody z bardzo dobrym serwisowaniem. Zresztą wystarczy spojrzeć na to co oferują. Dajmy na to takie samochody sportowe. Wygląda to naprawdę całkiem dobrze. Raz, że styl a dwa że naprawdę całkiem niezłe silniki tam mają :) Ogólnie moim zdaniem do polecenia.

To samo tyczy się Forda. Ogólnie calkiem niezła marka i sam miałem autko tej firmy.. Przez dość długi czas było niezawodne a silnik sprawował się naprawdę ekstra.
Co do fiata to jakoś zupełnie nie mam zdania :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
honda civic
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie zgodze sie z przedmowca.....passatem 2 letnim(kombi 1,9 tdi) jezdzilam trzy lata i spokojnie stal pod blokiem(wtedy niemonitorowanym) teraz mam audi z 2002r w automacie 2,5 kombi dizel 180 koni kupiony w komisie ....od dwoch lat nim jezdze i to sporo po Polsce i Europie i jak na ten moment nie narzekam(co prawda pasek mniej palil i byl ogolnie tanszy w utrzymaniu)...tez stoi sobie spokojnie pod blokiem.............na to regoly nie ma...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Czytają forumowiczów, jak przysłowie mówi tyle opinii ile mówców.
nie kupuj europejsskich, azjatyckich, amerykańskich, tylko azjatyckie europejskie, lub amerykańskie.. Automaty są malo popularne w polsce, więc trudno określić ich stan. im barsziej prosta skrzynia, tym mniej problemów. Najlepiej trzy, czterobiegowenp toyota rav 4, niestety ma duży apetyt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Proponuję "Romet" z przerzutką.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak najlepiej komar 232. 2 biegi w manetce
Moim zdaniem bardzo dobrze sprawdza się Skoda, miałam już dwie, pierwszą jeździłam 7 lat, kolejną 4 i każda była niezawodna. Tutaj sobie ogłoszeń poszukaj https://notomoto.pl/ - mają masę ogłoszeń o sprzedaży aut, skod również.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Nie polecam drabiniasty wóz slaby komfort jazdy a i części wcale nie takie tanie. Hyundai bardzo polecam z tanich - prosta niezawodna mechanika
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja od 3 lat jeżdze toyotą avensis 1.8 vvt-i w benzynie.Oprócz wymiany tarcz i klocków z przodu nic przy niej nie robiłem.Rozrząd na łańcuszku,więc odpada wymiana paska.Średnie spalanie to 7,5 l.Polecam wersje po lifcie ,czyli 2007/2008 r.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Niedźwiednik

Leśna Góra (7 odpowiedzi)

Leśna Góra powstaje na Niedźwiedniku. Zapewnia wyjątkową bliskość natury, a jednocześnie dogodny...

do góry