Widok
JAKIEJ MARKI AUTO POLECACIE KUPIĆ????
witam
chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ?
mam wymagania chcę aby auto miało automatyczną skrzynie biegów, jasna tapicerka lecz nie koniecznie w ciemnych kolorach i aby było w sedanie /limuzyna, ujdzie kombi, z rocznika powyżej 2000 r. do 25 tys zl. I gdzie polecaccie go kupić giełda?
chcę kupić auto jakie jesteście w stanie polecić ?
mam wymagania chcę aby auto miało automatyczną skrzynie biegów, jasna tapicerka lecz nie koniecznie w ciemnych kolorach i aby było w sedanie /limuzyna, ujdzie kombi, z rocznika powyżej 2000 r. do 25 tys zl. I gdzie polecaccie go kupić giełda?
Od sprowadzaczy, handlarzy, giełdy i komisów trzymaj się z daleka. W 10 letnim samochodzie rocznik i marka nie mają znaczenia. Zwróć uwagę na stan techniczny i blacharski. Bez dobrego, znajomego mechanika masz bardzo duże szanse na to że kupisz złom od oszusta. Najlepszym źródłem aut jest rodzina i uczciwi znajomi, ewentualnie ogłoszenie prywatne w prasie. Ale tutaj najlepsze są auta sprzedawane bezpośrednio przez pierwszego właściciela który zakupił je w polskim salonie.
Polecić? Ciężko. Odradzić - passata, audi, skodę, fiata powyżej 9 lat (bo nie dostaniesz na nie AC, a te auta szybko zmieniają właściciela w sposób sprzeczny z prawem), mercedesa,forda, kię, hyundaia, hondę, toyotę i opla (bo szybko korodują), fiata, peugeota, renault i citoena (bo często się psują). Tak na prawdę pozostaje tylko BMW, Audi 9 letnie, Passat i Skoda Superb, ale za 25 tys zł skody nie dostaniesz, jakieś pojedyncze modele zaczynają się od 30-40 tys zł, Audi spokojnie z tym że będzie to sprowadzony, zajeżdżony złom. Zostaje tobie VieśWagen Pastuch z Reichu od 80 letniego lekarza który jeździł nim co niedzielę do kościoła a resztę czasu auto magazynował w klimatyzowanym garażu, czyli szrot od turka.
Polecić? Ciężko. Odradzić - passata, audi, skodę, fiata powyżej 9 lat (bo nie dostaniesz na nie AC, a te auta szybko zmieniają właściciela w sposób sprzeczny z prawem), mercedesa,forda, kię, hyundaia, hondę, toyotę i opla (bo szybko korodują), fiata, peugeota, renault i citoena (bo często się psują). Tak na prawdę pozostaje tylko BMW, Audi 9 letnie, Passat i Skoda Superb, ale za 25 tys zł skody nie dostaniesz, jakieś pojedyncze modele zaczynają się od 30-40 tys zł, Audi spokojnie z tym że będzie to sprowadzony, zajeżdżony złom. Zostaje tobie VieśWagen Pastuch z Reichu od 80 letniego lekarza który jeździł nim co niedzielę do kościoła a resztę czasu auto magazynował w klimatyzowanym garażu, czyli szrot od turka.
Tak się zastanawiam , "magdalenko", po co Ty w ogóle zadajesz tutaj takie pytania , skoro jak wyżej piszesz , już wiesz ,że "Kuba" przesadza ???
- Masz od niego wyczerpującą i rzeczową odpowiedź , bo wszystko co napisał zgadza się co do joty , a Ty to podważasz ?
- Kup sobie auto "fajne z białą tapicerką " , a najlepiej amerykańskie np: Continentala Mark VII i na pewno będziesz zadowolona .Na pewno wszyscy będą się za Tobą oglądali . Gwarantuję Tobie.
- Masz od niego wyczerpującą i rzeczową odpowiedź , bo wszystko co napisał zgadza się co do joty , a Ty to podważasz ?
- Kup sobie auto "fajne z białą tapicerką " , a najlepiej amerykańskie np: Continentala Mark VII i na pewno będziesz zadowolona .Na pewno wszyscy będą się za Tobą oglądali . Gwarantuję Tobie.
Hehe :) Dobrze napisałeś. I tak najlepsze auto będzie to z rodziny o ile ma normalnego właściciela dbającego o kulturę techniczną.
Dla magdaleny coś specjalnego; co idealnie spełnia wymagania:
rocznik 2003;
automat;
jasna tapicerka;
kombi;
blachy sprzed 2004 roku, więc raczej pierwszy właściciel;
silnik o mocy 150 km z gaziwem, swoją drogą bardzo fajny motor;
kolor niekoniecznie ciemny, zielony metallic;
przebieg jak na automat z gazem podejrzanie niski;
bogate wyposażenie;
http://otomoto.pl/skoda-octavia-laurin-klement-C14914040.html
Octavia kombi to już szczyt praktyczności samochodu, wersja L&K jest bardzo bogata i oferowana przez skodę tylko okazyjnie.
Te samochody mi się podobają, ale przerażają mnie koszty ewentualnych napraw. 150 KM w budzie octavii spokojnie wystarcza na trasie, w bagażniku przewieziesz nową pralkę czy lodówkę.
Dla magdaleny coś specjalnego; co idealnie spełnia wymagania:
rocznik 2003;
automat;
jasna tapicerka;
kombi;
blachy sprzed 2004 roku, więc raczej pierwszy właściciel;
silnik o mocy 150 km z gaziwem, swoją drogą bardzo fajny motor;
kolor niekoniecznie ciemny, zielony metallic;
przebieg jak na automat z gazem podejrzanie niski;
bogate wyposażenie;
http://otomoto.pl/skoda-octavia-laurin-klement-C14914040.html
Octavia kombi to już szczyt praktyczności samochodu, wersja L&K jest bardzo bogata i oferowana przez skodę tylko okazyjnie.
Te samochody mi się podobają, ale przerażają mnie koszty ewentualnych napraw. 150 KM w budzie octavii spokojnie wystarcza na trasie, w bagażniku przewieziesz nową pralkę czy lodówkę.
dzieki bardzo za linka... słuchajcie nie zalezy mi na jasnych skórach lecz bardzo chchiała bym aby auto było w automacie od 6 llat nie jezdziłam na manualnym nie wiem czy bym sobie poradziła. Zalęzy mi na aucie nie wadliwym sedan, kombi w dobrej cenie i dobrym roczniku widziałam mazdy 6 były bardzo fajne jesli chodzi o kombi ale bardzo mało jest takich aut w automacie ... za vw czy audi płaci się wiecej bo to marka... ople w automacie mi odradzali wiec sama nie wiem... i oczywiście kolejne pytanie ? jak jest z gielda w pruszczu mam nadzieje ze nie sprzedaja tam wraków , gdzie ewentualnie mam szukać .
dzięki za pomoc
dzięki za pomoc
szukaj na allegro / otomoto
praktycznie trafiaja tam wszytskie oferty z gieldy i wiele wiecej
chcesz opini o modelach to przegladaj
autocentrum.pl
...
opel, vw to marki tanie w czesciach
ford, japonczyki to drugi biegun
jezeli chodzi o automat - nie wiem jak jest w oplach,
ale z moich doswiadczen w kilku autach wynika, ze awarie skrzyni sa nieczeste *jak oczywiscie pilnuje sie oleju
...
moze golf IV z automatem?
2.0 115 km z gazem
tanie w czesciach i eksploatacji, poreczne autko
praktycznie trafiaja tam wszytskie oferty z gieldy i wiele wiecej
chcesz opini o modelach to przegladaj
autocentrum.pl
...
opel, vw to marki tanie w czesciach
ford, japonczyki to drugi biegun
jezeli chodzi o automat - nie wiem jak jest w oplach,
ale z moich doswiadczen w kilku autach wynika, ze awarie skrzyni sa nieczeste *jak oczywiscie pilnuje sie oleju
...
moze golf IV z automatem?
2.0 115 km z gazem
tanie w czesciach i eksploatacji, poreczne autko