Widok
Ok, Baldur jest w porządku.
Nawet Newerwinter Nights jest w porządku.
A właśnie się się nacięłam na Sacred II, o którym słyszałam sporo dobrego.
i jeszcze to:
http://www.collegehumor.com/video/6550847/female-armor-sucks
:)))
Nawet Newerwinter Nights jest w porządku.
A właśnie się się nacięłam na Sacred II, o którym słyszałam sporo dobrego.
i jeszcze to:
http://www.collegehumor.com/video/6550847/female-armor-sucks
:)))
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
E no..Dungeons & Dragons rządzi;) ale grałem tez w autorskie systemy;) Larpy były the best bo i tak wszystko się plątało;)
Potem zresztą pojawili się karciarze magic the gathering i rpg`owcy zaczęli chować się po domach. Generalnie karcianki nie były takie złe, sam grałem czarną talia hehe;)
A props: czy ktoś z tu zebranych bywał w Alkorze albo Angmarze?
Potem zresztą pojawili się karciarze magic the gathering i rpg`owcy zaczęli chować się po domach. Generalnie karcianki nie były takie złe, sam grałem czarną talia hehe;)
A props: czy ktoś z tu zebranych bywał w Alkorze albo Angmarze?
Rybę pamiętam przede wszystkim za jego przegiętych npctów. Jak "spotykaeś" dwumetrowego męża w lśniącej zbroi, z potężnym runicznym mieczem :)), promieniującego aurą siły i wszelkich innych męskich przymiotów, to z pewnością był to npc Ryby ;)
Tak, Krzyś M. prowadził Rolemastera i grał ślepym bardem. Potem prowadził warzywniak i Rolemastera jednocześnie :) Jarek chodził grać do tego warzywniaka, co ogromnie mnie bawiło, bo musiało niechybnie robić wrażenie na okolicznych staruszkach:
- Podchodzę do niego i z rozmachu wbijam mu sztylet w serce!
- Trafiłeś, krew trysnęła ci na twarz, teraz umiera u twoich stóp. Proszę, pół kilo pieczarek i pietruszka dla pani.
- A teraz wysysam duszę z jego ciała!
- Rzuć czy nie wybuchła ci głowa, niestety proszę pani, kalafiory już się skończyły, będą jutro.
Tak, Krzyś M. prowadził Rolemastera i grał ślepym bardem. Potem prowadził warzywniak i Rolemastera jednocześnie :) Jarek chodził grać do tego warzywniaka, co ogromnie mnie bawiło, bo musiało niechybnie robić wrażenie na okolicznych staruszkach:
- Podchodzę do niego i z rozmachu wbijam mu sztylet w serce!
- Trafiłeś, krew trysnęła ci na twarz, teraz umiera u twoich stóp. Proszę, pół kilo pieczarek i pietruszka dla pani.
- A teraz wysysam duszę z jego ciała!
- Rzuć czy nie wybuchła ci głowa, niestety proszę pani, kalafiory już się skończyły, będą jutro.
Krzychu prowadzi warzywniak?? Matko jedyna;) Kurde pograłbym sobie z nimi znowu;)
p.s. Moją ulubiona działką były jednak słynne ostatnie słowa;))))))):
1. A co to za guziczek?
2. Mistrz gry oszukuje...
3. Myślisz że skoro jesteś Trollem i masz 3 metry wzrostu to możesz mi podskoczyć?
4. To wy nie macie pierścienia latania?
5. "Zatem kopie go w kroczę i wyskakuje przez okno!"
6. "Wy bądźcie cicho a ja zagadam z tym smokiem"
7. Milutki demon, zgadnij kto cię przyzwał?
8. "Idę pierwszy w ten ciemniejszy korytarz"
9. "Luzik.., te ziemie już od dawna nie należą do Orków."
10. "Spluwam mu prosto w twarz."
11. Bogowie nie istnieją. Pokażę wam. Odyn jest palantem! Odyn jest palantem! No i co? Nic się nie dzieje!
12. Hej, po co ci mój miecz?
13. Ja tu wcześniej siedziałem! Spadaj
14. Odrzućmy broń i pogadajmy...
15. chłopaki spoko,Ten gatunek nie jest jadowity
Historia z sesji alkorowej:
Raz grałem w drużynie z dwoma kumplami. Jeden był złodziejaszkiem, drugi magiem. Ja jako tępy najemnik dogadałem się ze złodziejaszkiem że podzielimy diamenty omijając maga. Mag się zirytował i postanowił działać. Schroniliśmy się do stodoły pełnej siana. Mag rzuca firebola ale wypadł fum bel .. biedaczysko sam się zapalił. My chichoczemy.
- tak łatwo wam nie pójdzie- woła płonący mag i rzuca się cały ciałem na stodołę na stodołę
Gra skończyła się 2 minuty później. Diamenty odnalazł pewien wieśniak następnego ranka grzebiąc w pogorzelisku po własnej stodole..
p.s. Moją ulubiona działką były jednak słynne ostatnie słowa;))))))):
1. A co to za guziczek?
2. Mistrz gry oszukuje...
3. Myślisz że skoro jesteś Trollem i masz 3 metry wzrostu to możesz mi podskoczyć?
4. To wy nie macie pierścienia latania?
5. "Zatem kopie go w kroczę i wyskakuje przez okno!"
6. "Wy bądźcie cicho a ja zagadam z tym smokiem"
7. Milutki demon, zgadnij kto cię przyzwał?
8. "Idę pierwszy w ten ciemniejszy korytarz"
9. "Luzik.., te ziemie już od dawna nie należą do Orków."
10. "Spluwam mu prosto w twarz."
11. Bogowie nie istnieją. Pokażę wam. Odyn jest palantem! Odyn jest palantem! No i co? Nic się nie dzieje!
12. Hej, po co ci mój miecz?
13. Ja tu wcześniej siedziałem! Spadaj
14. Odrzućmy broń i pogadajmy...
15. chłopaki spoko,Ten gatunek nie jest jadowity
Historia z sesji alkorowej:
Raz grałem w drużynie z dwoma kumplami. Jeden był złodziejaszkiem, drugi magiem. Ja jako tępy najemnik dogadałem się ze złodziejaszkiem że podzielimy diamenty omijając maga. Mag się zirytował i postanowił działać. Schroniliśmy się do stodoły pełnej siana. Mag rzuca firebola ale wypadł fum bel .. biedaczysko sam się zapalił. My chichoczemy.
- tak łatwo wam nie pójdzie- woła płonący mag i rzuca się cały ciałem na stodołę na stodołę
Gra skończyła się 2 minuty później. Diamenty odnalazł pewien wieśniak następnego ranka grzebiąc w pogorzelisku po własnej stodole..
To było ładnych parę lat temu. Krzysiek zrezygnował ze sklepu i aktualnie nie wiem niestety co porabia. Ale może pojawia się nadal w Alkorze?
Ostatnie słowa :) Z sentymentem wpisałam tę frazę do wyszukiwarki i zamiast fantazji znalazłam rzeczywistość (no ok, postacie fikcyjne gdzieś tam też na dole są):
http://pl.wikiquote.org/wiki/Ostatnie_s%C5%82owa
Ostatnie słowa :) Z sentymentem wpisałam tę frazę do wyszukiwarki i zamiast fantazji znalazłam rzeczywistość (no ok, postacie fikcyjne gdzieś tam też na dole są):
http://pl.wikiquote.org/wiki/Ostatnie_s%C5%82owa