Widok

Jaguar X-Type

Ten model to zerwanie z tradycją aut spod znaku kociego łba pod względem technologicznym i ideowym. Przez X-Type'a Jaguar zamierza konkurować wśród aut klasy BMW serii 3, Mercedesa klasy C, Audi A4 i podobnych. Czy stworzenie 'małego' auta nie nadszarpnie image'u firmy? A może to po prostu spóźniona próba zaprezentowania samochodu dla szerszego odbiorcy? X-Type to reprezentacyjny samochód ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ODP: czy kupić jaguara?

podoba Ci się to sobie kup (ja tak zrobiłem własnie dzisiaj), a co do opini, że przełączniki nie takie, albo kluczyk zaduży - heheh sam oceń czy Ci to az tak przeszkadz. a co do awaryjności nawet mercedesy się psują przecież!!! wszystko zależy od egzemplarza. Pamiętajmy, ze to tylk samochód, który uzywamy pewien okres czasu, a nie az do śmierci. Ja uważam, że to nadal samochód luksusowy - dla mnie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chce kupic x-type Czy mam????

Chce za niedługi cza kupic jaguara x-type Bardzo mi się spodobal jego wyglad Coś wtym musi byc....?! A co do wnetrza samochodu to nie mialem (niestety) okazji aby zobaczyc Czy polecacie mi jaguara czy mam zamiast tego kupic np BMW5? Czy cześci sa do tego drogie i jaki jest w utrzymaniu? Sam juz nie wiem Przeczytalem te opinie wszystkie i zastanawiam sie Czy jaguar to jeszcze ten jaguar co kiedys Czy tez pozostala tylko nazwa? jakie jest wnetrze tego samochodu i jakie wykonanie jest tego? Mozecie mi pomoc??? Bardzo bym prosil
Dziekuje
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaguar No1

Taki samochód jak j]Jaguar ma się w genach po przodkach, ale mówiąc Jaguar mam tu na myśli wszystkie Jagury wyprodukowane do 1997 roku, a więc z tym rokiem skończyły się prawdziwe Jaguary- modelem XJ-X300. Ostatnio nabyłem czrnego kota X300 Executive 3,2-full opcja, taki o jakim marzyłem, to jest wóz "w polskim znaczeniui" - dla szlachcica. Jeżdzę nim i czuję się jak król. Niestety Bm-ki i S-klasy siadają - kicha totalna, nawiasem mówiąc, to Mercedesem jeżdżę do roboty, a 7-ka, z wykończeniem tego wozu z detalami i szczegółami i tym całym plastikiem mogli by sobie dać Helmuty spokój. Także polecam ten model, a wszystkie Jagury wyprodukowane od 1998 roku do chwili obecnej niech Ford wsadzi sobie je w D... . Pozdrawiam wszystkich sympatyków Jaguara w Polsce i rzecz jasna w Trójmieście i okolicach.
Tomasz T. h.Bożawola
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

widać rączkę forda

Przesiadłem się z volvo do nowego x-type'a 2,0. Silnik doskonały. Reszta atrapa. W każym miejscu widać oszczęność. Niestaranny montaż, niewygodne fotele, trzeszczące i brzydkie plastiki, drewno też plastikowe, głośna dmuchawa, latający podłokietnik, koszmarnie ciężki i niewygodny kluczyk, jakiś kawał gumy przy kolumnie kierownicy, ..... ręce opadają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Skrzynia biegów

Hej, majstrować przy skrzyni biegów za bardzo nie można tym bardziej w automacie, gdzie o zmianie biegów decyduje komputer. Wiec chyba najlepiej udać się do autoryzowanego serwisu Jaguara a przeprogramują elektronikę i gra muzyka. A może w trybie normalnym po prostu tak jest, przełącz na Sport Mode - powinien dłużej "trzymać" biegi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

SKRZYNIA BIEGÓW

Kupiłem niedawno Jaguara - choć wiekowy , ale bajerek. Popieram wypowiedzi że to auto trzeba "kochać".Mam niestety mały problem. Moze ktos wie jak reguluje sie automatyczną skrzyniebiegów?.Wydaje mi się że ktoś wcześniej grzebał przy nim i autko zbyt szybko przełącza biegi na wyższe.

Jaguar

Jaguar ma to coś, coś co nie ma np. mercedes, bmw, lexus i inne luksusowe autka. Niestety Jaguar znajduje się w trudnej sytuacji materialnej i mam nadzieję że wyjdzie z dołka finansowego.

DUPA NIE TRADYCJA TEN JAGUAR

Mineło trochę czasu i wyrobiłą mi sie opinia.Kupiłem w 2003r full wypasionego Jagusia,3.0 240KM,automat,4x4, Z przebiegiem 6tys km z salonu po pokazach. W czasie gwarancji co rusz coś się sypało. Na koniec 2 miesiące po gwarancji sypła się cała skrzynia biegów i wróciłem do domu na lawecie. Koszt nowej skrzyni 25tys zł. Sprzedałem dziada i mam spokój. Więcej nie kupię żadnego anglika.Zresztą to żaden anglik - 95% ford mondeo. Kupiłem Hondę S2000. JEST FANTASTYCZNA! . Ale muszę jescze kupić jakieś auto na zimę bo to sie nie nada. Myślę o BMW X3
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdybym takiego mial (a bardzo bym chciał) To bałbym sie nim wyjechać z garażu, żeby nie przytrzeć. Wygląda ślicznie . Samochód legenda. Urzwany z 2003/2004 diselek 2.0 kosztuje jakieś 60/70 tyś więc może warto sie skusić zamiast Urzywanej Avensis czy Primery?;)

jedna wada

serwis w warszawie albo Berlinie. taka malutka uwaga.

ford g.o wort a jag to jag inna klasa nie dla kazdego kolego

to caceńko

jest super podobny do forda bardzo mi się podoba tylko trochę presadzili z ceną.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do wielkich panów z zachodu

gadacie jakies pierdoly ze jaguar to szmelc a nie stac was na fiata popieram wypowiedz innych ten samochod trzeba kochac to jest sprzet z tradycja

To trzeba zrozumieć

Wszyscy mądrzy ludzie, którzy się rozbijacie BMW i mercedesami nie dotykajcie swoimi brudnymi łapskami Jaguara. Jaguar to jest religia coś jak Harley. Do tego trzeba dojrzeć a i tak niewielu dojrzewa. Nie da się tego wytłumaczyć, ale Jaguara trzeba kochać, a jak kocha się Jaga to reszta świata to szmelc i dziadostwo. Tak jest i już.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

szmelc

popieram wypowiedz goscia z angli mieskzam w usa i tu tez jaglary niesa popularne wszyscy wola miec bmw albo meska niz jaglara bo to tandeta tylko co do lexsusow bym sie niezgodzil bo kupilem lexa is300 i sie przerazilem po paru tygodniach okazal sie szmelcem ale mam inne zdanie co do rx300 350 430 itd.. inny poziom ja kupilem bardziej sportowego niz luxsusowego moze dlatego ale ogolnie lex is 300 to szmelc niepolecam a jaglara to jzu wogole :D:D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mam jaguara

to auto to limka kupilem w greci za 96tys zl 3 letnie leci 250 kmh
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

jest w polsce 612 tka

miałem okazję posiedzieć w takiej maszynie i delektować się głosem silnika

cieniaki:)

Ja jeżdżę najnowszym modelem Jaguara XJ z najmocniejszym silnikiem, jest w miarę komfortowy, jestem z niego średnio zadowolony, bo mając w garażu nowe Audi A8L z silnikiem 6.0 W12 i 450KM, trudno jest znależć lepszy samochód.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

do kamila

Masz rację , nie dyskutuj ze smarkaczami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

do goscia z londynu

wiochmenie z prowincji gdybys wiedzial ,że Jaguar to auto nie dla wszystkich to bys bzdur nie pisał a do wszystkich innych madrali to co chcecie miec w klasycznym stylowym samochodzie same guziczki i duperele jak amerykńcy.Oj daleko Wam ludzie do pewnych stndardów.Jak kogos stac i wie co to Jaguar to mu korbki nie przeszkadzaja bo sobie zalozy automat jak zechce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1