Widok

Jak bezpieczna jest jazda motocyklem?

Wiem, że to trochę głupie pytanie, jest wiele zmiennych i oczywiście istnieje ogromne ryzyko, ale potrzebuję tylko opinii na temat tego, czy naprawdę jest tak niebezpieczne, jak się wydaje, jeśli jesteś bardzo ostrożny.

Mam 18 lat w Wielkiej Brytanii, nigdy wcześniej nie jeździłem, ale chcę dostać kilka lekcji i zrobić moje cbt. Zawsze chciałem jeździć na motocyklu, ale nigdy nie miałem okazji. Mam wiele prac i zarabiam teraz trochę pieniędzy, ale dojazdy między miejscami są szczególnie trudne, ponieważ nie jeżdżę. Bardziej interesuje mnie jazda na motocyklu jako faktoring w ubezpieczeniach, podatkach i benzynie, są tańsze niż samochody i po prostu mam większą ochotę jeździć na rowerze. Problem polega na tym, że wszyscy, z którymi rozmawiałem, martwią się tym i mówią mi, jakie są niebezpieczne. Czytałem statystyki, wiem, że 14% wypadków to motocykl, ale stanowią one mniej niż 1% ruchu, ale widziałem też, że motocykliści generalnie podejmują większe ryzyko niż kierowcy samochodów.

Naprawdę chcę się nauczyć i zdobyć rower, ale gdybym miał być ostrożny i nadal mam wysokie ryzyko śmiertelnego wypadku, to nie jestem pewien, czy warto. Jakie są myśli wszystkich? Dziękuję
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem, że to trochę głupie pytanie, jest wiele zmiennych i oczywiście istnieje ogromne ryzyko, ale potrzebuję tylko opinii na temat tego, czy naprawdę jest tak niebezpieczne, jak się wydaje, jeśli jesteś bardzo ostrożny.

Mam 18 lat w Wielkiej Brytanii, nigdy wcześniej nie jeździłem, ale chcę dostać kilka lekcji i zrobić moje cbt. Zawsze chciałem jeździć na motocyklu, ale nigdy nie miałem okazji. Mam wiele prac i zarabiam teraz trochę pieniędzy, ale dojazdy między miejscami są szczególnie trudne, ponieważ nie jeżdżę. Bardziej interesuje mnie jazda na motocyklu jako faktoring w ubezpieczeniach, podatkach i benzynie, są tańsze niż samochody i po prostu mam większą ochotę jeździć na rowerze. Problem polega na tym, że wszyscy, z którymi rozmawiałem, martwią się tym i mówią mi, jakie są niebezpieczne. Czytałem statystyki, wiem, że 14% wypadków to motocykl, ale stanowią one mniej niż 1% ruchu, ale widziałem też, że motocykliści generalnie podejmują większe ryzyko niż kierowcy samochodów.
https://omegle.onl/ https://vshare.onl/
Naprawdę chcę się nauczyć i zdobyć rower, ale gdybym miał być ostrożny i nadal mam wysokie ryzyko śmiertelnego wypadku, to nie jestem pewien, czy warto. Jakie są myśli wszystkich? Dziękuję.

I got this,...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Motoryzacja

Uczciwy skup aut/komis - gdzie? (16 odpowiedzi)

Witam, chce sprzedać auto ale nie chcę na nim za wiele stracić.. Polecicie kogoś zaufanego kto...

Mechanik dorywczo (12 odpowiedzi)

Witam, zna ktoś może jakiegoś mechanika ewentualnie jakiś starszy Pan na emeryturze, który zna...

Przyciemnianie szyb - gdzie? (45 odpowiedzi)

Szukam dobrego fachowca do przyciemienia szyb w aucie. Najlepiej z Gdanska.

do góry