Widok

Jak bolszewicka władza literaturę poprawiała

Z okazji wybuchu Powstania w Getcie, IPN przygotował takie materiały :

image

Słowa (Niemcy) nie było w „Medalionach”.
Nałkowskiej, mimo ze „Medaliony” powstały niedługo po wojnie, bardziej chodziło o uniwersalny wymiar zła.

Bolszewiccy szpece od literatury postanowili jednak poprawić najwyraźniej skoslawione przesłanie autorki i wtłoczyć Niemców w Jej cytat oraz podpisać go Jej imieniem i nazwiskiem.

Do tworzenia alternatywnej wersji historii już przywykliśmy i się z niej śmiejemy jak np. to, ze Lech Kaczyński był świetnym prezydentem i przywódca związkowym a Jarosław był bojownikiem antykomunistycznym i tak wyprowadził bezpiekę w pole, ze 13 grudnia go nie internowali.

Teraz neo-pezetpeerowcy z PIS tworzą alternatywna wersję literatury, podpisujac imieniem i nazwiskiem autora obce cytaty.

Śmieszne jest to tekturowe państewko, zbudowane na kłamstwie, obłudzie i oszustwie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
W czasie II Wojny Światowej za ludobójstwo odpowiedzialni byli Niemcy. Nie faszyści tylko Niemcy. To naród niemiecki wywołał wojnę i w jej trakcie prowadził ludobójstwo na skalę przemysłową. Jednak są na świecie siły, które próbują obarczyć Polskę odpowiedzialnością za powstanie i funkcjonowanie obozów zagłady czy ludobójstwo na narodzie żydowskim. Informacje w światowych mediach o "polskich" obozach zagłady czy aktywnym udziale Polaków w ludobójstwie prowadzonym na narodzie żydowskim nie należą do rzadkości. W związku z tym, cytaty odnoszące się do ogółu należy uściślać wskazując odpowiedzialnych żeby jakaś szuja twojego pokroju nie próbowała manipulować faktami historycznymi i przypisać odpowiedzialności Polsce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Sky, dorobiles się osobistego krytyka o profilu psychopaty. Krzyż zamiast udać sie na drogę krzyżową, obrał sobie Ciebie jako swoistą drogę odkupienia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi to wisi ale obieranie sobie za temat docinek czegoś tak doniosłego dla katolika jak droga krzyżowa, zwłaszcza w Wielki Piątek jest co najmniej niesmaczne.
Ale kmioty twojego pokroju nie są w stanie tego pojąć. Pozostałe tym cechy psychopaty wykazujesz na tym forum tylko ty i reszta wesołej gromadki.
Spokojnych świæt ci życzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

reszta gromadki
to raptem ze trzy osoby?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Krzyż ak : "obieranie sobie za temat docinek czegoś tak doniosłego dla katolika jak droga krzyżowa, zwłaszcza w Wielki Piątek jest co najmniej niesmaczne."
obdarowywanie kogoś epitetami : szuja, kmiot i życzenia odp....ol w Wielki Piątek dla katolika, to jest co ?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skąd pomysł że jestem katolikiem kmiocie?
Dodam jeszcze że wy, kmioty nie zasługujecie na inne traktowanie. Zresztą jest ono odpowiedziæ na wasze ataki.

>W związku z tym, cytaty odnoszące się do ogółu należy uściślać wskazując odpowiedzialnych

Te....Krzyż, ja widzę, że ty faktycznie swoim rozumkiem pasujesz to tej pisowskiej neo-komuny, która się w IPN-ie za poprawianie literatury wzięła.

Taki Krzyż będzie teraz uściślał cytaty, bo cytaty muszą przecież "wskazywać odpowiedzialnych".

Pozostaniesz tylko przy Nałkowskiej, czy weźmiesz na warsztat np. takiego Szekspira ?
"Być albo nie być (zdradziecką mordą) , oto jest pytanie"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Te, kmiocie ty swoim rozumiem pasujesz tylko do popaprańców głosujących przeciw własnemu krajowi na forum PE, których tu reprezentujesz. Swoją drogą jak trzeba być nieudolnym żeby jedyne w czym się człowiek jest w stanie odnaleźć w życiu to prowadzenie nachalnej, nieskutecznej agitacji politycznej w necie i sekowanie osób mających inne poglądy. Żałosne.

Jaq-u, miałeś racje z tym profilem psychopatycznym.
A do tego jeszcze facet ma natręctwo jakiegoś głosowania w PE.
Możesz wymienić treść tego głosowania oraz listę kto był za a kto przeciw ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Możesz wymienić treść tego głosowania oraz listę kto był za a kto..."

W przeciwieństwie do ciebie ja nie prowadzę nieudolnej agitacji politycznej i nie wypisuję tu mających przyciągnąć uwagę bzdur. Jedyna nieścisłość, dotyczy rozkładu głosów za i przeciw. Tak więc mówisz i masz.

Parlament Europejski w Strasburgu poparł w środę przepisy zakazujące sprzedaży produktów podwójnej jakości. Nowe przepisy zostały zatwierdzone przez Izbę przy 474 głosach za, 163 przeciw i 14 wstrzymujących się.

Zgodnie z przyjętymi przepisami firmy będą musiały albo ujednolicić skład produktów sprzedawanych w UE, albo zmienić nazwę produktów.

Przepisy poparli europosłowie PiS: Ryszard Czarnecki, Edward Czesak, Anna Fotyga, Beata Gosiewska, Czesław Hoc, Sławomir Kłosowski, Zdzisław Krasnodębski, Zbigniew Kuźmiuk, Stanisław Ożóg, Bolesław Piecha, Tomasz Poręba, Jadwiga Wiśniewska i Kosma Złotowski. Za przepisami byli też europosłowie PO: Michał Boni, Agnieszka Kozłowska-Rajewicz, Elżbieta Łukacijewska, Dariusz Rosati i Tadeusz Zwiefka. Poparł je też europoseł PSL Andrzej Grzyb.

Przeciwko byli europosłowie PO: Jerzy Buzek, Danuta Jazłowiecka, Barbara Kudrycka, Janusz Lewandowski, Jan Olbrycht, Julia Pitera, Marek Plura, Bogusław Sonik, Adam Szejnfeld, Róża Thun i Bogdan Zdrojewski. Również przeciwko wypowiedzieli się europosłowie PSL Krzysztof Hetman, Jarosław Kalinowski i Czesław Siekierski.

źródło: Forsal.pl
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzisz Krzyżaku, uległeś manipulacji i nie poświęciłeś swojej uwagi nad przyczynami takiego a nie innego głosowania, wolisz bić w PISowski bęben propagandy jak bezmyślny ciemniak. Ustawa, nad którą pracowali wymienieni przez twoją propagandę posłowie, szczególnie tak znienawidzona przez was Róża Thun, została przez inną część PE zmieniona ( w tym posłów z ramienia PIS) i złagodzona, pomimo zgłaszanej przez nią poprawki by zaostrzyć ustawę.
Oczywistym jest zatem fakt, że nie powinno się popierać takiej ustawy, która została po prostu spieprzona. Ty zaś przedstawiasz to w taki sposób, że parlamentarzyści polscy z ramienia PO głosowali przeciwko Polsce. Puk, puk, puk... jest tam coś w twojej główce, co potrafi poskładać informacje w rzetelne fakty, czy został już tylko PISowski przekaźnik ?
https://www.dw.com/pl/pe-przyj%C4%85%C5%82-przepisy-o-produktach-podw%C3%B3jnej-jako%C5%9Bci-s%C4%85-za-s%C5%82abe/a-48378362
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krzyż, nadal nie umiesz odpowiedzieć, w czym ten dokument narusza polski interes.
Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, aby w krajach „starej Unii” sprzedawać gorszy produkt niż w Polsce pod tą samą nazwą, bo chyba tego się obawiasz. Akurat tę kwestie pozostawiłbym w 100% wolnemu rynkowi. Gdybym był europosłem, na pewno tez bym głosował przeciwko.

Gdyby ktoś chciał zgłębić jak głosuje w PE Partia Bolszewicka, może przeczytać poniżej. Tej informacji reżimowe media nie podają.
https://wiesci24.pl/2017/10/30/skandal-w-brukseli-poslowie-pis-zaglosowali-przeciwko-polskim-rolnikom/

Widzicie durnie cały czas dajecie się dymać. I jeszcze nie došć tego macie z tego radochę.
Po pierwszen primo nie podoba mi się to wciskanie mnie na siłę w elektorat PiS-u. Bo to że kwestionuję bzdury, które tu wypisujęcie i formę w jakiej to robicie nie jest jednoznaczne z moim poparciem dla PiS. Nawet średnio rozgarnięta małpa to rozumie. Ale dla was durnie to widać zbyt trudne do zrozumienia. Więc żeby wszystko było jasne śpieszę z wyjaśnieniem. Uważam że wybór pomiędzy PO i jej przystawkami i PiS i jego przystawkami to dla Polski wybór pomiędzy dżumą a cholerą.
Po drugie primo ponownie śpieszę wytłumaczyć bo widzę że kolejna rzecz przekracza wazæ zdolność pojmowania. W przyjętych przez PE przepisach chodzi o to że produkt sprzedawany w krajach UE pod tą samą marką ma mieć ten sam skład i tą samą jakość. Dotychczas bywało z tym różnie a producenci tłumaczyli się różnicą w upodobaniach konsumentów w różnych krajach.
Condor propagandowego bębna to tylko wy tutaj w niego bijecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miało być co do propagandowego bębna...

Te, krzyż, ty zostaw propagandę, lepiej popraw coś w Makbecie, bo „cytaty odnoszące się do ogółu należy uściślać wskazując odpowiedzialnych”

Te, dureń napisz może coś o bolszewikach PRL-u czy marszu faszystów. Przecież poza szkalowaniem i szczuciem nic innego nie potrafisz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Krzyzaku, kolejny raz powiadam Ci że wiem o co chodzi w tej ustawie. Ty zaś zapoznaj się z tym o czym ja pisałem, o tym jak i dlaczego niektórzy głosowali przeciwko lub się wstrzymali.

Durniu kolejny raz powiadam ci że się zapoznałem. I skoro przepadła poprawka zaostrzającą regulację można było głosować za dyrektywą w takiej formie w której została ona przyjęta. Odrzucenie dyrektywy oznaczałoby brak jakichkolwiek zmian i jakość produktów nadal byłaby różna. A w chwili obecnej oficjalnie potwierdzone zostało to że proceder oferowania w różnych krajach produktów tej samej marki ale nie tej samej jakości ma miejsce i podjęta została próba walki z nim. Jak stwierdziła sama posłanka Thun przegląd dyrektywy będzie za dwa lata i będzie można wprowadzić regulacje zaostrzające. Posłanka (nie wiem czy posłanka to właściwa forma)Thun stwierdziła że sprawy nie odpuści. Życzę jej powodzenia. O ile za dwa lata jeszcze będzie europosłanką.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Krzyż, neo-PZPR w Małopolsce wystawiła homofoba Legutke co to go amerykańska młodzież pogoniła i Szydło, która juz bardziej skompromitować się nie może, tak wiec raczej Thun zostanie europosłanką.

Jak będzie... zobaczymy.

> Posłanka (nie wiem czy posłanka to właściwa forma)...

W przypadku Róży Thun von Händehoch właściwszą wydaje się forma "poślica"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego tak twierdzisz ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak ma w partyjnej rozpisce propagandowej.

Inne tematy z forum Polityka

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Czy ktoś ma dowody ? (4 odpowiedzi)

Na aresztowanie w stanie wojennym łowcy absurdów vel Zetjot ?

do góry