Widok

Jak długo czeka się na auto z salonu?

Opinie do artykułu: Jak długo czeka się na auto z salonu?.

Zdecydowałeś się kupić wymarzone auto, którym niebawem wyjedziesz prosto z salonu? Doskonale, ale będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość. Czynników wpływających na długość oczekiwania na nowy samochód jest przynajmniej kilka. Ile trwa realizacja zamówienia u trójmiejskich dealerów?

Zmotoryzowani, którzy doświadczyli przyjemności wyjechania z salonu pachnącym świeżością pojazdem, wiedzą, że po złożeniu zamówienia entuzjazm nieco opada. Wszystko z powodu stosunkowo długiego czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ok. To co Ja chce ale mi to troche przypomina zapisy na mieszkania czy czasy AutoTak'a. Jak dla mnie - mega zniechecajace. Chcialam kupić samochod. Zadnych nadmiernych bajerow. Wg firmy w kazdej dilerni powinien byl byc. 2 tyg czekalam na dowiedzenie się kiedy moze byc. W koncu jak się dowiedzialam. To się mi już tak srdecznie odechcialo ze kupilam urzywany. Nie mam czasu na bieganie za samochodem jak za kolejkami w nfz. No nie sa to czasy na takie dlugie okresy oczekiwania. Na tv, odkurzacz etc tez się tyle czeka??? I dziwia się ze nowe samochody się nie sprzedaja. Potrzebuje na teraz to na teraz a nie na za pol roku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Takie są realia

Jesli konfigurujesz, to ci zrobia w fabryce takie i to trwa kilka miesiecy. Chyba ze nie masz specjalnych wymagan co do koloru i wyposazenia, wiec bierzesz to co maja na stanie.

Ja na swójego Mercedesa cabriolet e klasa czekałem 3 miesiące

Ale ma ten kolor co chcialem i to wyposazenie co chcialem, a nie z przypadku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Auta od ręki to często powystawowe samochody i nie tylko.

Zamawiając nowe z fabryki z odpowiednią konfiguracją macie pewność,że są w Polskich łapkach tylko na czas transportu jak nie uderzą gdzieś po drodze a potem wyklepią i pomalują nie informując klienta.Ja kupiłem od reki w salonie "nowe" i niestety nie starczyło mi nerwów na sprawy sądowe.W Polsce idziemy do salonu kupić nowy samochód tam gdzie mamy znajomego albo z fachowcem.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

skarpety są nieodzowne

do sandałów
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie info o

a dzie info o Nissanie / Mazda / SUBARU/ Kia / Hyundai / Renault / SUZUKI / Peugeot / Citroen itd czyżby info tylko od tych dealerów co reklamują się na stronie Trójmiasto ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

ze śmiechu chyba

że frajer roku się znalazł na złom zlepiony z trzech innych:)

nowe traci na wartosci 10 % po odjechaniu z salonu!!

po 5 latach nawet 60% niema sie co martwic ze używek zabraknie bo POlska to kraj frajerów.:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

a peugeot, citroen, kia, hyundai, ford czy fiat

to nie wiedzą, jaki jest czas oczekiwania, zamknęli swoje salony w trójmieście czy po prostu nie zapłacili za bycie w artykule? Bo wierzę, że gdy ktoś sprawdza salony i pisze o tym artykuł, to sprawdza wszystkie salony...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak to nikt nie kupuje?

Ty kupiłeś. I dobrze, inni będą mogli odkupić :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

powiem z własnego doświadczenia

czekałem na samochód ponad 6miesięcy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

skoro na wyjedzie z salonu tracisz 25% polecem skorzystanie z pewnej porady udzielonej mi przez sprzedawce - a kto ci kaze wyjezdzac, wypchnij sobie, stracisz tylko 5 % ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

poprawka

miało być leniwy, a nie uczciwy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na auto stojace w salonie czekalam 1,5 m-ca, bo czekali na papiery z zagranicy. Myslalam, ze szlag mnie trafi, bo w tym przedziale czasowym moglam sobie sprowadzic auto prosto z fabryki, nie "macane". Dilera nie podam, ale do tej pory uzeram sie z ich serwisem, ktory ma podobne podejscie do klienta. Niedlugo zmieniam marke, do obecnej juz nigdy nie wroce.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

nowy bo nie eksploatowany w Polsce, z faterlandu .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czemu nudny, zgadzam sie, ze nie ma nic gorszego "niz wypierdziane fotele"; poza tym jazda nowym autem, zapach nowiusienkich skor jest czym cudownym i niezapomnianym. Czasami kazdy z nas podejmuje nieracjonalne ekonomicznie decyzje, taki jak zakup nowego samochodu i co w tym zlego. Czesto jest tez tak, ze jak ktos jest zgrzany na dany niszowy model, nowinke techniczna, to moze kupic tylko nowy. Inni kupujac nowy samochod spelnia swoje marzenia, bo wiekszosc z nas chcialaby pewnie pojsc do salonu np. Mercedesa, BMW i zamowic skonfigurowany przez siebie samochod. Kazdemu zycze, aby mial taka mozliwosc. Niech wam sie wiedzie jak najlepiej rodacy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

przemalowanie

tez na placu u dilera?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry