Widok

Jak długo czeka się na auto z salonu?

Opinie do artykułu: Jak długo czeka się na auto z salonu?.

Zdecydowałeś się kupić wymarzone auto, którym niebawem wyjedziesz prosto z salonu? Doskonale, ale będziesz musiał uzbroić się w cierpliwość. Czynników wpływających na długość oczekiwania na nowy samochód jest przynajmniej kilka. Ile trwa realizacja zamówienia u trójmiejskich dealerów?

Zmotoryzowani, którzy doświadczyli przyjemności wyjechania z salonu pachnącym świeżością pojazdem, wiedzą, że po złożeniu zamówienia entuzjazm nieco opada. Wszystko z powodu stosunkowo długiego czasu ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I całe szczęście że każdy moze robić jak uważa

Dzięki temu kupisz nowy i się cieszysz. Dealer się cieszy, bank się cieszy. Ja też się cieszę że są ludzie którzy "produkują" używane auta. I wszyscy są zadowoleni i świat jest piękny!

co do Twojego pkt2 - nie do końca prawda, trzeba oczywiście poszukać, czasem wiele tygodni.
45 za nówke a 43 za 3latka? Można wiedzieć o jaki model chodziło? Bardzo chętnie sprawdzę u źródeł.

co o pkt4 - prawdopodobieństwo ze naprawy przewyższą różnice ceny nówka/używka jest znikome. Oczywiście trzeba takie coś brać pod uwagę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupiem nowy i raczej wiecej tego nie zrobie

Wzialem w leasing nowa Mazde 6. OK, fajne, nowe, jakas frajda jest.
Czekalem 3 tygodnie bo mialem farta - taka jak chcialem stala akurat w porcie w Antwerpii i byla dostepna (a mialem wymagania takie jak ma 3% klientow) - normalnie na Mazde czeka sie okolo 4 miesiecy, czasem nawet i 6.
Problemem jest to ze wyjezdzajac z salonu juz tracisz 25% wartosci.
Gwarancja - to rzecz wzgledna - najpierw trzeba wywalczyc swoje i udowodnic ze "sie zepsulo" a nie ze "ty zepsules" albo ze to "cecha modelu" (juz tak uslyszalem).
Jako drugie auto marzy mi sie BMW Z4, i nowka to 280 tys zl, a uzywany, niski przebieg, roczny to 150 tys zl.
I z tego powodu nie kupie juz nowego auta - utrata wartosci...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie. Ja na auto, skonfigurowane wg własnego życzenia, czekałem 5 tygodni (miało być 6, ale dali radę). Marka i model popularne, dealer też, ale konfiguracja już nie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie sądzę

1. Nikt nie każe serwisować w ASO - ja tak robię i jakoś żyję.
2. Tani używany = złom, dobry używany = cena z kosmosu, chciałem kupić używkę ale kosztowała przykład: 34 tys. za 3-letnie a nowy w tej samej opcji - 45 tys. Wolę dopłacić 9 tys. i mieć nowy. Ale oczywiście na forach każdy kupił igłę w dobrej cenie a pod blokiem widzę same szroty :) Pół roku szukałem używanego zanim kupiłem nowy - na kredyt ale nie żałuje, bo masz 6-8 lat spokojnej eksploatacji. Ja od 4 lat tylko olej i żarówki zmieniam.
3. Auta z salonu i użytku prywatnego schodzą na pniu i to za wysoką cenę (czego nie da się powiedzieć o szrocie z n-tym właścicielem)
4. Inne aspekty: kupując używkę łatwiej wdepnąć na minę, często się okazuje, że kupujesz skarbonkę a nie samochód.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeden z mieszkańców Suwałk o takie rzeczy od ubiegłej Soboty
już nie musi się martwić ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja czekałem na moją skodzinę ok 2 miesięcy, pani z działu handlowego mówiła że i tak miałem szczęscie że wcisnęli moje auto do produkcji bo inaczej czekałbym jeszcze 1 mies więcej. Faktycznie w necie czytałem że niektórzy czekają na swoje auto nawet 4 miesiące - wtedy Skoda daje jakieś kupony na wyposażenie dodatkowe (bagażnik, dywaniki, alufelgi itp)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

tak

tapicer przeszywa na maszynie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jeszcze miał założony gaz ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jasne... Bo w każdym salonie stoi odpowiednio skonfigurowane auto...

Logiczne myślenie przede wszystkim. Kolor, konfiguracja, materiały w środku to wszystko trzeba zgrać i takie auto jest pod klienta, który poczeka, bo to rozumie. Nowe auta kupuje się w ten sposób. Jeśli chcesz od ręki, to albo godzisz się na to co stoi "na placu", albo zaznacz sobie checkboxa "nie bity", "przebieg < 180 000", "rocznik < 2005", "kwota
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

do piewców używanych samochodów

tacy jesteście szczęśliwi, że możecie kupić używane samochody, więc producenci pójdą wam na rękę i już niebawem będą produkować używane auta z przebiegiem 150 000. Bo niby skąd te używane mają się brać, skoro nikt nie kupuje nowych bo się nie opłaca.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Uf odetchnąłem... mój ma tradycyjne halogeny. A jeśli chodzi o tłuczenie, to sam go puknąłem, żeby nie mieć wątpliwości, czy bity.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

kto ci takich historyjek naopowiadal dzieciaku?

W Niemczech i innych panstwach europejskich czekasz 2-3 miesiace na samochod skonfigurowany na wlasne zyczenie, a na stanie sa jakies biedaki albo ewentualnie, jak ktos zrezygnowal

Ciekawe zreszta jakby mial wygladac wybor tapicerki u dilera? Zdarlby i obszyl nowa?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy nie lepiej kupować nowe w salonach u naszych braci w wierze -Niemców ?

wchodzisz do Salonu (stoją i na placu przed salonem !} dostajesz oczopląsów - wybierasz model ,kolor ,tapicerkę może taki a może taki ? , siadasz przymierzasz się jak chcesz przejażdżka próba ! jak już wybrałeś tankują kluczyki i wio !!!. Co to znaczy czekać trzy miesiące ? , przez ten czas można się rozmyślić , po zatem w końcu się doczekałeś idziesz odebrać a tu rozczarowanie !bo wiele rzeczy jest takich i nie wygląda tak jak się umawiałeś !... cós tu jest nie tak ...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

skarpety to tez zly przyklad - sa nieodzowne do zycia! one albo buty

te udogodnienia ktore podales to sorry ale jest smieszne, np. moc 560?! po co ?! i tak nie wykorzytasz tego na normalnej drodze itd. bajery nic nie dajace! w ogole albo prawie sie nie korzysta, BMW wmawia ci o wyjatkowosci a ty sie nabierasz i jeszcze jedno jak ktos jest bogaty to ok. ale wiekszosc tych np. z BMW zamiast pojechac na wakacje z rodzina pojsc do teatru edukacja dzieci itp to sciboli kase aby tylko BMW ... bo w ich pojeciu prestiz, i wlasnie jak napisales raz sie zyje i zwykle pudlo wystarczy bo lepiej kase wydac pozytecznie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

buhaha,czyli mam wywalić 500tyś na auto i jeszcze na nie czekać????
jak już przyjede z kasą do salonu to własciciel powinien mi w zębach podać to auto natychmiast !!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nudny jesteś...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry